SSD ili HDD

poruka: 63
|
čitano: 30.357
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Imam jedno malo pitanje, kolika je razlika izmedju performansi HDD-a i nekog jeftinijeg SSD-a, konkretno, imam WD green 1tb, a zanima me neki jeftiniji SSD tipa ovo. Naravno zadrzo bi i HDD, a na SSD bi isao OS, sad koliko se to isplati, hoce li dizanje windowsa bit puno brze, ili skupit jos koju kunu pa kupit "pravi" SSD?

Hvala!!!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Evo ti jedan basic compare, pa ti vidi 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Da ne kažem da imaš Green edition, sporiji disk namijenjen storageu.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: SSD ili HDD
PLASMAorLCD kaže...

Da ne kažem da imaš Green edition, sporiji disk namijenjen storageu.

Upravo to, samo jbg, isad su skupi SSd-ovi...

14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Pogledo sam video i znam da ssd drasticno poboljsava performanse, ali me interesira ovaj jeftiniji za 400-500kn

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SSD ili HDD

Ssd se isplati,ali taj jeftini se sigurno ne isplati.Mali kapacitet i spor.Trebati oko 800 kuna za neki pošteni ssd ,od min. 60GB.

x
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Luka Ivanković kaže...

Pogledo sam video i znam da ssd drasticno poboljsava performanse, ali me interesira ovaj jeftiniji za 400-500kn

R/W performanse tog SSD-a koji mislis kupiti su nize nego na mom F3 od 1000Gb.

Ofc.
14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

stavi dva obicna diska u raid 0 i sibaj..  hebo te 60gb ssd za 900kn.. to su 3 skoro prava blue ray fima.. lol ..  uzmi 2x500gb i miran si..

xfact
Moj PC  
0 8 hvala 0
13 godina
odjavljen
SSD ili HDD

Zagrizi govno i kupi SSD te ces onda vidjet da vrijedi svaku kunu jer razlika izmedju obicnog i njega je ogrommmmna {#}.

Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
=xfact= kaže...

stavi dva obicna diska u raid 0 i sibaj..  hebo te 60gb ssd za 900kn.. to su 3 skoro prava blue ray fima.. lol ..  uzmi 2x500gb i miran si..

ma bravo moj, utapaš se u znanju, inace kad se uzima ssd uzima se samo kao sistemski disk a za blu rayeve se ima drugi disk, 2. stvar 2 hdd-a u raid 0 povećavaju mogućnost gubljenja podataka, crkne jedan, ode sve, a da ne govorim da nece potegnit 30% preformansi najsporijeg ssd-a , da ce trosit, trebat ce im aktivno hlađenje i bit 5 puta bučniji, molim te ,stfu i educiraj se malo.

autoru teme: nemoj uzimat to od 32gb nego se bar protegni do ocz agility-a 60, ja sam skuplja dosta vrimena i u ponediljak mi dolazi kingston HyperX od 120gb kao zamjena za wd black-a od 640, i da, taj wd green ti nikako nije dobar sistemski disk, njega ostavi za storage.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
=xfact= kaže...

ma bravo moj, utapaš se u znanju, inace kad se uzima ssd uzima se samo kao sistemski disk a za blu rayeve se ima drugi disk, 2. stvar 2 hdd-a u raid 0 povećavaju mogućnost gubljenja podataka, crkne jedan, ode sve, a da ne govorim da nece potegnit 30% preformansi najsporijeg ssd-a , da ce trosit, trebat ce im aktivno hlađenje i bit 5 puta bučniji, molim te ,stfu i educiraj se malo.

autoru teme: nemoj uzimat to od 32gb nego se bar protegni do ocz agility-a 60, ja sam skuplja dosta vrimena i u ponediljak mi dolazi kingston HyperX od 120gb kao zamjena za wd black-a od 640, i da, taj wd green ti nikako nije dobar sistemski disk, njega ostavi za storage.

nisi normalan kakvo hladjenje?kakva buka?danasnji diskovi su vecinom necujni.. prije ces cut vent od grafe ili cpua neg disk.. a ovo stfu ti bas i netreba.. (imam raid 4 god koji radi bez problema -  znam ocem pricam) a  ovo za blue ray je bila samo usporedba..  oladi malo klinac.. nebu dobrega.. a vidim nisi ni punoljetan jos .. znaci kad sam imo raid ti si se jos u pijesku igro..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 15:58 (=xfact=).
14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

naravno da sam mislio na ssd-u drzat samo OS, ali po cemu je 60gb puno bolje od 32 (osim po kapacitetu, ali winsi stanu i na ovaj od 32)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Luka Ivanković kaže...

naravno da sam mislio na ssd-u drzat samo OS, ali po cemu je 60gb puno bolje od 32 (osim po kapacitetu, ali winsi stanu i na ovaj od 32)

Taj SSD je takozvana GREEN verzija SSD-a.Mnogo sporiji naspram ostalih SSD-ova,pljuni jos tri stotke i kupi ovaj.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
SSD ili HDD

Onda cu vjerojatno tog, osim ako neko drugi predlaze nesto bolje, ali ne sad bas preskupo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Luka Ivanković kaže...

Onda cu vjerojatno tog, osim ako neko drugi predlaze nesto bolje, ali ne sad bas preskupo

Ionako ti ploca podrzava samo SATA 2

Ofc.
13 godina
=xfact= kaže...

stavi dva obicna diska u raid 0 i sibaj

A sigurnost?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 18:09 (royalhero).
14 godina
neaktivan
royalhero kaže...
=xfact= kaže...

stavi dva obicna diska u raid 0 i sibaj

A sigurnost?

ovaj disk sto je naveo ima 32gb.. kakav je to storage.. onda se uzme 2tb disk i kvit..

onda mu pogotovo netreba ssd...

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 18:11 (=xfact=).
15 godina
Ssd 60gb + obicni disk za podatke je najbolja kombinacija a relativno jeftina sve ispod toga ja nebi uzeo! Razlika u radu izmedu sata 2 i sata 3 diska nema znaci necete osjetiti ubrzanje to mozete procitati svugdje! Jedino u benchmark alatima i kod kopiranja velikih fajlova sa ssd na ssd cete vidjet ostalo je nebitno! Naravno ako kupuje za buducnost treba ici na sata 3 ako je dosta jeftiniji ja kad sam uzimao sata 2 disk je kosta 300kn manje od sata 3 pa mi se nikako nije isplatilo! Ssd su ultra brzi nikakav raid nije brzi Od njih zbog malog access tima! A to sto se necuje krckanje diska je plus takoder :-)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
=xfact= kaže...
athlon64 kaže...
=xfact= kaže...

nisi normalan kakvo hladjenje?kakva buka?danasnji diskovi su vecinom necujni.. prije ces cut vent od grafe ili cpua neg disk.. a ovo stfu ti bas i netreba.. (imam raid 4 god koji radi bez problema -  znam ocem pricam) a  ovo za blue ray je bila samo usporedba..  oladi malo klinac.. nebu dobrega.. a vidim nisi ni punoljetan jos .. znaci kad sam imo raid ti si se jos u pijesku igro..

ja jednostavno ne mogu vjerovat da sam na 4 dana dobia crveni karton radi ovoga, prva stvar šta je svaka moja informacija bila točna, sto potvrđuju 4 thumb up-a, još sam lijepo i autoru teme dao dobar savjet ,ovaj "xfact" preporuča raid 0 polje za STORAGE ! mislim da je sve jasno, današnji diskovi melju ko mlinci za kavu u šta sam se uvjeria kad sam se rijeešia wd-blacka iz kejsa prije 2 dana, ( evo dole slike novog kingstona :) ) , a u toplim danima ih treba hladit ventilatorima, da ne govorim koliko raid 0 polje najbržih diskova ima lošje preformanse od ssd-a, xfact prilično je jasno da nisi nikad isproba ssd a to da se educiraš malo ti je bia prijateljski savjet , ali izvini na vrijeđanju tvog ega kad si me mora prijavit.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Luka Ivanković kaže...

Po mom mišljenju jer kada nadogradujes windowse dodajes fontove i takve gluposti može se povecati prostor koji zauzima a i kao što su kolege navele vaj koji si ti izabrao je sproiji.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
protjeran

Vidis taj deo da na kom ti stoji SSD. Isti imam ja ali takav se ne dobija sa CM 690 Basic.

A covek u radnji u kojoj sam kupio SSD mi je dao taj deo posto se uz moj SSD to nije dobijalo cisto da ne stoji u kucistu onako.

E sada nabavio bi mozda jos 1 jel to treba traziti od CM ili kako...? ne vidim nigde u prodaji.

Ekstra je taj nosac, mnogo bolji nego Corsair sto daje uz njihove SSD.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 3:35 (Vlada011).
15 godina
protjeran

Kupiš LianLi/LanCool, i svaki njihov tray za HDD od 3.25'' ima i rupe za 2.5'' HDD/SSD.

Pametno zar ne?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran

Ma prave mnogi ali nijedan nije ovako dobro uradjen. 

Ovo CM 690 kuciste je pojam za sva kucista do 80-100e.

Bezveze mi stoji pod krevetom ceka da se nakanim da prodam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 3:52 (Vlada011).
15 godina
protjeran

Previše kompliciranja.

Savršena formula za uspjeh u dizajnu i efikasnosti je Keep it simple.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran

CM 690 Advanced SSD Tray, da li se dobija onoliko koliko ima fioka ili samo 1.

Najbolji je i ja imam 1 samo ali sam ga ovako dobio uz SSD. 

http://i.imgur.com/F6Vhs.jpg

14 godina
protjeran

Obrisati ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 4:03 (Vlada011).
15 godina
protjeran

Pazi ovo, svaki HDD tray je toolless za velike diskove, a za male se koriste 2 ili 4 vijka, tako da su svi spremni za SSD-e.

Super dizajn, tako bi trebalo biti kod svakoga, a ne mučiti se sa dodatnom plastikom.

15 godina
SSD ili HDD

pozz

i ja trenutno razmisljam o ssd-u i bas mi je taj "jaftini" zapeo za oko. koristim win 7 i imam trenutno samspung spinpoint f3 500 gb. isto tako imam i asrock 770 extreme3 sata 3 sa marvell kontrolerom koji navodno nakon nekon vremena (ili od pocetka, nisam siguran) ima duplo manje performanse od ostalih kontrolera. da li su te performanse slabije do neke cifre (recimo 100 mb/s) ili neovisno o brzini ssd-a pa je onda brzina i najsporijeg ssd-a prepolovljena. htio bih malo ubrzati sustav i molio bih nekog tko je presao sa hdd-a na nekog slabijeg ssd-a da napise iskustvo, a i da se odgovori na mojep itenj :) ...

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja sam presao na mushkin callisto deluxe 60gb sata 2 ubrzanje je ogromno! Nemoras se brinuti posto u radu neces osjetiti razliku jedino u benchmarku
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Idealist kaže...

pozz

i ja trenutno razmisljam o ssd-u i bas mi je taj "jaftini" zapeo za oko. koristim win 7 i imam trenutno samspung spinpoint f3 500 gb. isto tako imam i asrock 770 extreme3 sata 3 sa marvell kontrolerom koji navodno nakon nekon vremena (ili od pocetka, nisam siguran) ima duplo manje performanse od ostalih kontrolera. da li su te performanse slabije do neke cifre (recimo 100 mb/s) ili neovisno o brzini ssd-a pa je onda brzina i najsporijeg ssd-a prepolovljena. htio bih malo ubrzati sustav i molio bih nekog tko je presao sa hdd-a na nekog slabijeg ssd-a da napise iskustvo, a i da se odgovori na mojep itenj :) ...

hvala

Ja sam nedavno kupio Mach Extreme Fusion 60 GB i imam isto tu plocu, ASRock 770 extreme3. Performanse na tom kontroleru i u mom slucaju su u pisanju tocno duplo manje a u citanju su puno blize deklariranim. Znaci deklarirane su, mislim, 530/490 rw, a kod mene su nekih 430/225. Ali sve u svemu ja sam i vise nego zadovoljan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice