SSD i hard disk

poruka: 19
|
čitano: 11.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SSD i hard disk

Dakle zanima me ovo. Imam recimo sada hdd 500gb caviar black wd.. I kupim ssd i spojim u pc.. I sad ja recimo želim da ssd pokreće samo windowse, a hard disk sve ostalo.. Dakle jese može ovako. Imam c i d particiju. C particija sadržava WINDOWS i ove igre i programe i sl. a d važne podatke koji se ne formatiraju već ostaju uvijek.. I sad da u c particiji ssd drži windows a hard program files itd. To se postiže raidom ili je to prosto nemoguće Izlanuo se ??

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: SSD i hard disk
joze kaže...

Dakle zanima me ovo. Imam recimo sada hdd 500gb caviar black wd.. I kupim ssd i spojim u pc.. I sad ja recimo želim da ssd pokreće samo windowse, a hard disk sve ostalo.. Dakle jese može ovako. Imam c i d particiju. C particija sadržava WINDOWS i ove igre i programe i sl. a d važne podatke koji se ne formatiraju već ostaju uvijek.. I sad da u c particiji ssd drži windows a hard program files itd. To se postiže raidom ili je to prosto nemoguće Izlanuo se ??

puno toga si tu pomjesao ali ajmo ovako.........

sve je moguce iskombinirat, ali bit je da na ssd ide WIN, programi, i igre (2-3 jer si ogranicen mjestom), a na hdd stavljas storage.

uzmes ssd recimo od 80 GB i imas hdd od 500GB, sad na ssd stavis win, programe i poneku igru, a na hdd stavljas filmove, muziku, (storage), sto se tice instaliranja recimo igara, ti uvijek mozes instalirat igre na hdd od 500 bez obzira sto su win na ssd, ali stavis recimo na ssd 1-2 igre koje igras cesce da dobijes na brzini. I to ce funkcionirat bez greske i radit ce dosta brze nego samo sa hdd.

Raid je nesto sasvim drugo ........

Ti kasnije mozes radit particije kako hoces, i kad se desi neko sranj.. netrebas formatirat hdd vec samo ssd.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 14:13 (Jurky).
16 godina
neaktivan
SSD i hard disk

Znaći to onda djeluje ovako: c particija ssd, d particija hard disk?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

d,e  ili koliko vec zelis paricija na HDD-u.

:)
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Znaći to onda djeluje ovako: c particija ssd, d particija hard disk?

bune te particije sa diskovima, particija mozes imat 100 na jednom disku ako hoces.

ti isto sad mozes dok imas samo jedan disk imat i c i d i e f g h particiju ako hoces,

i preporucljivo je imat bar dvije particije ako imas samo 1 disk, bas iz tog razloga

ako trebas srusit sistem da ovo sta ti treba ostavis na drugoj particiji.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
SSD i hard disk

Ma znan sve to, ali sam mislio da je c particija ssd a d hard disk. Kako ću inaće znat na šta spremam na ssd ili hard disk. Evo ovako, recimo formatiram i izbrišem sve particije. Idem u instalaciju windowsa i dođem do partition managera. Kako ću znat šta je ssd a što hard. Prepoznat će dva uređaja iz koja ću ja vadit particije?? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 15:22 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Ma znan sve to, ali sam mislio da je c particija ssd a d hard disk. Kako ću inaće znat na šta spremam na ssd ili hard disk. Evo ovako, recimo formatiram i izbrišem sve particije. Idem u instalaciju windowsa i dođem do partition managera. Kako ću znat šta je ssd a što hard. Prepoznat će dva uređaja iz koja ću ja vadit particije?? 

pa najlakse po velicini (GB) ako nisu isti, a ssd ce ti bit manji od 500GB sigurno

Google is your friend
15 godina
neaktivan
SSD i hard disk

Ti bi napravio dvije particije na dva diska... LOL

Particije se rade na jednom disku, dakle ne može ti jedan disk biti jedna a drugi druga particija.

Kao što je već rečeno, možeš ih razlikovati prema veličini, u biosu prema nazivu, a u windowsu isto prema veličini zapamtiš koji je koji.

Ti bi da ti i ssd i hdd budu particije, dali uopće kužiš o čemu govoriš?

Pa vidjeti ćeš dva diska, jedan je ssd, a drugi hdd, u čemu je problem?

Što želiš s tim particijama? 

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 2:55 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta tebi nije jasno? Imace jednu particiju po disku. I mogu se raditi particije preko diskova ako nisi znao.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/What-are-basic-and-dynamic-disks

15 godina
neaktivan
SSD i hard disk

logic jesi li ti uopće čitao njegove postove?

On misli da će mu jedan disk biti jedna particija, a drugi druga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa u stvari i hoce. On kao korisnik i nece vidjeti razliku. Opet ce imati c i d u my computersu. Da li ce to biti dvije particije na jednom disku ili dva diska sa po jednom particijom svejedno. Nisam siguran na sta konkretno ti mislis. 

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa u stvari i hoce. On kao korisnik i nece vidjeti razliku. Opet ce imati c i d u my computersu. Da li ce to biti dvije particije na jednom disku ili dva diska sa po jednom particijom svejedno. Nisam siguran na sta konkretno ti mislis. 

Evo to je to !!!!!!!!!!!!

Napokon prava formulacija.

Na to sam i mislio, vidi dva diska, a ne particije.

16 godina
neaktivan
SSD i hard disk

Dobro ja sam se krivo izrazio.. ne vidim dvi particije nego diskove.. I onda iz tih diskova vućem particije. Nego ja sam malo zakomplicirao i pitao ovako: imam c i d particiju. C particija ima foldere ka šta je windows, program files itd. I onda sam ja mislio da ssd upravlja samo tim folderom windowsom a sve ovo  drugo hard. Sad kad malo razmišljam mislim da je to prosto nemoguće :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD i hard disk

Na SSD-u će ti biti i windows i program files ako windows instaliraš na SSD.

Ne možeš samo tako folder windows preseliti na SSD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 16:25 (godo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD i hard disk

Al onda recimo bi mora imat više particiju. Ne bi mora ali bilo bi dobro. C particija drži ssd, i tu su windowsi i stvari za koje želim brzinu, d particija di će ić sve ostalo /filmovi,torrenti itd/ i e particija di će ić ovi važni podatci koje nikad ne formatiram (slike itd). I kad reinstaliram windowse formatiram i c i d..I to se radi na taj način?

ps. nisam uspia skužnit raid.. To kada spajam dva harda stavljam u raid0?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Al onda recimo bi mora imat više particiju. Ne bi mora ali bilo bi dobro. C particija drži ssd, i tu su windowsi i stvari za koje želim brzinu, d particija di će ić sve ostalo /filmovi,torrenti itd/ i e particija di će ić ovi važni podatci koje nikad ne formatiram (slike itd). I kad reinstaliram windowse formatiram i c i d..I to se radi na taj način?

Možeš kako god želiš.

Npr. na c staviš windows, na d igrice (da ih ne gubiš prilikom formatiranja): e to je bio SSD, sad HDD, na njemu napraviš particiju koju kako kažeš nikad ne formatiraš, možeš i još jednu ako ti treba.

Uglavnom dobro razmisli što ti treba ići na SSD zbog brzine: npr. windowsi i češće igrane igrice (svako na svoju particiju), a na HDD sve ostalo. particije kako god želiš.

Evo ti malo o raidu, imaš kolko ti srce želi, samo ovisi koliko živci dopuštaju Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 16:40 (godo).
15 godina
neaktivan
joze kaže...

formatirat ces samo c particiju, gdje su win instalirani, ako rusis win.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
godo kaže...
logic kaže...

Evo to je to !!!!!!!!!!!!

Napokon prava formulacija.

Na to sam i mislio, vidi dva diska, a ne particije.

Ali ce on vidjeti dvije particije: Disk dok na njemu ne napravis najmanje jednu particiju nece vidjeti u my computersu. Mora imati najmanje jednu partciju pa strogo gledajuci on vidi particije a ne diskove. Samo sto je u ovom slucaju 1 particija jedan disk. U svakom slucaju ja mu preporucujem da napravi barem dvije na ovom vecem disku. 

15 godina
neaktivan
SSD i hard disk

ehh da, da se malo pojasni, hard disk je komponenta koju mozes opipat, a particija bi ti bila taj hard disk prikazan na kompjuteru... stoga se kolega dobro izrazio a ti malo brkas loncice... ali nema veze, svi razumjemo ko sta zeli reci... i da moze ti windows ic na ssd a sve ostalo na hard ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice