Snimanje medija i memorija problem

poruka: 2
|
čitano: 983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Snimanje medija i memorija problem

Uzmimo jednu prosječnu uredsku konfiguraciju, nForce2 chipset, Barton 2500+ i 512Mb Ram. Unutra je LG optički pogon.

Kada se bilo što radi na PC-u sve radi OK, ali kada treba nešto snimiti na CD, DVD tu počinju problemi.

Memorija 512mb je u trenutku Idlea u Windowsima oko 340Mb slobodna.

Kada se pokrene Nero, izabere Data CD/DVD, dovučemo datoteke koje treba spržiti i kliknemo na BURN...

Nero svu dostupnu memoriju doslovce pojede. Ništa se na kompu ne može raditi, nikakav multitask ili bilo šta slično.

(računalo prijavljuje 5Mb Free)

Mislio sam da je pržilica neispravna, zamijenio za drugi model LG Uata pržilice, isti problem.

Zamijenio Neru s drugom verzijom, isti problem.

Reinstalirao Windwose, isti problem.

Pržilica inače uredno sve čita i sve snimi bez ikakvih problema.

Ali buffer od 1/4 sredine, doslovce luduje, 80%, 30%, 50%, 20%, 90%, 34%....

Antivirus isključen ili deinstaliran, vatrozid isto tako. Optika i hard nisu na istom kablu.

DMA je uključen (prijavljuje i BIOS i Windowsi)

Pa u čemu je problem dovraga?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Snimanje medija i memorija problem

Vjerovatno je u pitanju noviji Nero (7 i više), koji je gladan memorije tako da tu ništa nije čudno,ima sam sličnu situaciju sa starom konfom (Athlon 1700+), isto kad snimam ništa drugo ne mogu, tek je nova konfa ispravila stvar, a da ti pravo kažem maka sam Nera i stavia Ashampoo Burning Studio i prezadovoljan !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice