Škljocanje hdd-a

poruka: 10
|
čitano: 1.816
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Škljocanje hdd-a

Pozdrav svima

evo već mi se na dva PATA diska događa da nakon nekog vremena disk škljocne, i čujem kao da se zaustavi, te se nakon toga opet pokrene.

Kolega mi je rekao da je pitanje vremena kad će takav hdd otići, i da ga zamjenim.

Sa HD tune i HD sentinel pro je sve OK sa diskovima,ali ovo je izgleda mehanički kvar, koji se ne može sa softwareima uočiti.

Zna li netko više o tome? Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Škljocanje hdd-a
osvit kaže...

Pozdrav svima

evo već mi se na dva PATA diska događa da nakon nekog vremena disk škljocne, i čujem kao da se zaustavi, te se nakon toga opet pokrene.

Kolega mi je rekao da je pitanje vremena kad će takav hdd otići, i da ga zamjenim.

Sa HD tune i HD sentinel pro je sve OK sa diskovima,ali ovo je izgleda mehanički kvar, koji se ne može sa softwareima uočiti.

Softver čita podatke koje mu daje disk, a današnji diskovi prate i takve stvari.

Po opisu može biti potpuno normalno, ali i kvar. Koji je disk u pitanju? Neki eko kao WD Green ili...?

15 godina
odjavljen
Škljocanje hdd-a

oba su PATA, WD 80 Gb.

0 0 hvala 0
17 godina
osvit kaže...

oba su PATA, WD 80 Gb.

E to mi se već ne sviđa. daj pokreni WD dijagnostiku na njima.

15 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
osvit kaže...

oba su PATA, WD 80 Gb.

E to mi se već ne sviđa. daj pokreni WD dijagnostiku na njima.

evo Western digital data lifeguard diagnostics quick SMART pokrenut, i rezultat je PASS!

Pokrenuo sam sada i extended test...evo i extended test je PASS!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 14:47 (osvit).
14 godina
osvit kaže...

Pozdrav svima

Provjeri dali ti je u windowsima upaljeno gašenje diskova nakon nekog vremena nekativnosti, također provjeri power kabele, probaj otvoriti PC pa malo "zdrmaj" kabel i vidi dali ce disk kliknuti opet, ako da probaj uštekati drugi kabel.

15 godina
odjavljen
ivicask kaže...
osvit kaže...

Pozdrav svima

Provjeri dali ti je u windowsima upaljeno gašenje diskova nakon nekog vremena nekativnosti, također provjeri power kabele, probaj otvoriti PC pa malo "zdrmaj" kabel i vidi dali ce disk kliknuti opet, ako da probaj uštekati drugi kabel.

gdje da to provjerim točno?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2014 11:27 (osvit).
15 godina
neaktivan
osvit kaže...

gde da to provjerim točno?

Control Panel -> Power Options -> Change Plan Settings -> Change advanced power settings -> Hard Disk -> Turn off hard disk after...

15 godina
odjavljen
Canis kaže...
osvit kaže...

gde da to provjerim točno?

Control Panel -> Power Options -> Change Plan Settings -> Change advanced power settings -> Hard Disk -> Turn off hard disk after...

piše 20 minutes.znači to bi trebalo biti to? Imam dva hdd-a u računalu, pa moguće da se ovaj hdd gasi nakon 20 minuta nekativnosti, i to je taj škljoc?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 15:58 (osvit).
13 godina
neaktivan
Škljocanje hdd-a

Ja sam imao isti problem prije par godina, na početku je samo ponekad dolazilo, poslije je postalo konstantno, rad na računaru više nije bio moguć.

Morao sam promijeniti hdd, mislim da ćeš i ti morati mijenjati nakon nekog vremena.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice