Imam maticnu koja ima 4 SATAII prikljucka (Gigabyte GA-M56S-S3). I danas iz ladice iskopo stari 160gb Seagate Barracudu 7200.9 koja mo je bila omiljeni disk (znam da zvuci glupo, ali kako neki imaju omiljeno jelo ja tako imam omiljeni HDD). I sad me zanima dali mogu prikljuciti svoju staru barkudicu koja je SATA I u plocu koja ima samo SATA II prikljucke. Pitam ovdje zato jer mi je maticna eksplodirala vec jedamput pa da se osiguram da netrebam trositi pare namjenjene za X360 na novu maticnu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš, naravno... ploča jest SATAII ali je kompatibilna i sa SATAI.
OK , puno hvala. Ako ima neko nesto za napomenuti neka to napravi sad jer ga idem sad slagati tak da se pozurite.
EDIT: Evo ga sve radi super sad upravo sredujem podatke koji su bili na njemu i brisem one koji mi netrebaju.
a ja imam problem sa tome da kada ja hdd ukopcam u sata II ili I nece ga prepoznati dok u biosu ne isklucim sata primari...i tako stojim i nemogu riješiti problem vec 2 mjeseca
trebam pomoc!!!!!!!
Imas li vec koji disk u racunaliu?
ja imam ovaj problem....u kompu imam hdd 120 gb i spojen sata kablom (žuti) i uštekam je u 2. po redu jer u posložene okomito....i ja kada hocu postaviti pod hdd pod first i kada hocu vidjeti hdd....njga nema....i onda odem pod sata primary i to iskljucim i spremim postavke i onda ucita hdd ali onda mi pise da ima pogrešaka...zato što sam iskljucio sata...a kada je opet ukljucim u biosu opet ga ne ositava....ko zna di je problem???
NEmozes imati 2 primary, jedan mora biti slave.
NEmozes imati 2 primary, jedan mora biti slave.
pa jedan je primary a jedan slave i kada je primary iskljucen onda ocita hdd ali ne radi a kada je ukljucen primary onda ne ocita hdd
mislim da znam što je....meni je kod sata primary pise RIDE...ili tako nesto a treba pisati IDE jel tocno?????
kako promjeniti iz raid u ide iili achi