Racunar mi ne prepoznaje vecinu cd/dvd-a

poruka: 7
|
čitano: 1.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Stavim cd (ili dvd) i malo se kao ucitava i ja udjem i tamo nista... i tako sa vecinom cd-eva...Takodje mi nece narezuje, jedino mi prije uspijelo PRINCO cd/dvd za narezivanje....

0 0 hvala 0
14 godina

Crkava ti ladica nemozes tu nista uciniti.Tako sam i ja prvo mislio da je do Windowsa i nakon par rusenja opet je bio isti problem,na kraju sam otisao i kupio ladicu za 100kn koju ako 3 puta godisnje koristim........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Racunar mi ne prepoznaje vecinu cd/dvd-a
MalaMuu kaže...

Stavim cd (ili dvd) i malo se kao ucitava i ja udjem i tamo nista... i tako sa vecinom cd-eva...Takodje mi nece narezuje, jedino mi prije uspijelo PRINCO cd/dvd za narezivanje....

Ili kao što kolega reče, "crkava ti ladica" (tj. valjda glava za čitanje/pisanje), ili je glava možda samo prljava ili ima prašine. Možeš je pokušati očistiti visokopostotnim alkoholom (idealno izopropilnim) ili specijaliziranim medijima za čišćenje. Ako čišćenje ne pomogne, vrijeme je za nabavku novog optičkog uređaja.

12 godina
neaktivan

kupovina medija za čišćenje danas je skuplkja od nabavne drugog (polovnog) uređaja...cijene su im oko50tak kn.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
zlatkor kaže...

kupovina medija za čišćenje danas je skuplkja od nabavne drugog (polovnog) uređaja...cijene su im oko50tak kn.

Možda može posuditi. Ili šarafciger u ruke pa onda može i alkoholom i štapićeš za uši očistit glavu. Ako ima laptop, onda ima pristup glavi čim otvori ladicu.

11 godina
neaktivan

Pa onda cu pokusati naci taj cd za ciscenje lasera, ne bih bas da otvaram nisam bas spretna s tim {#} a ako ne pomogne cd, onda cu morati novo kuciste, ne isplati mi se kupovati dijelovije (malo je stariji {#} racunar) a ima li neki spoljni cd rom pa da ga prikljucim preko usb porta? Hvala na odgovorima {#}

Poslije kise sunce dodje, jednom mora sve da prodje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 22:01 (MalaMuu).

0 0 hvala 0
16 godina

- ima, vanjski USB DVDRW.. cca 30€ (malo skuplje od ugradbenog cca 20€).

važnije, prije tog, provjeri/eliminiraj ili potvrdi neispravnost starog uređaja. To je najefiskasnije nekim liveOSom, npr ubuntu (može stariji 10.04 jer je stariji PC). Problem moraš ga snimiti, ali može i s USBa...

Bez provjere, možda je problem nešto drugo, soft, slabije računalo itd. pa bi kupnja (ili popravljanje-čišćenje) mogli biti nepotrebni-beskorisni ili rizik.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 22:29 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice