OK, ispravak navoda.
Moja dva Spinpointa su tiši od bilo kojeg čvrstog velepamtila koja sam prije imao. Vrlo rijetko ih lagano čujem i to je to.
I nigdje nisam rekao da su totalno nečujni...
OK, ispravak navoda.
Moja dva Spinpointa su tiši od bilo kojeg čvrstog velepamtila koja sam prije imao. Vrlo rijetko ih lagano čujem i to je to.
I nigdje nisam rekao da su totalno nečujni...
Imam Spinpoint F3 1TB i mogu potvrdit da je vrlo tih i hladan, iznenadio bi se da ploče koje se vrte na 7200 rpm mogu biti tako tihe.
Ja imam Šitgejtovu Barracudu i nečujem je nikako.
Radi na 30C,nikad nije prešla preko 35.
Inače WD Blue 500Gb.
LP
@ Kant
Ja mislim da ti previse filozofiras....da ne kazem kenjas...sta si se ti tu nasao pametan pa uciti druge kome je koliko bucan komp...idi slusaj vani kako pada snijeg.
@ Kant
Ja mislim da ti previse filozofiras....da ne kazem kenjas...sta si se ti tu nasao pametan pa uciti druge kome je koliko bucan komp...idi slusaj vani kako pada snijeg.
Imas neke frustracije u privatnom zivotu?
Pogasite sve diskove pa onda pokrenite komp i vidjet ćete koliku buku diskovi zapravo proizvode.
Meni je trebalo pola godine da pronađem idealnu, tihu i relativno brzu kombinaciju diskova.
Imao sam dva F3 500GB u raid0 i oni su vibrirali nenormalno, inače su bili hladni i relativno tihi.(nije se čulo "grebanje" kod po disk zahtjevnijih radnji)
Onda sam prešao na dva WD Blue-a od 500GB, također u raid0. Oni su bili malo topliji, nisu vibrirali kao F3 i katkad bi se čulo "grebanje" kod zahtjevnijih radnji.
U oba slučaja mi je ostatak kompa bio iznadprosječno tih, sa 3-4 120mm venta na 800rpm.
Onda sam stavio OS na Green 1TB i izvadio sve ostale diskove, taj disk je zaista teško čuti, jedino kad stavite glavu na 20cm od njega i tek upalite komp, onda čujete spin up zvuk nekih 5-6 sec i primjetite razliku dok je ugašen i upaljen.
Inače OS je bio poprilično usporen s njim, poprilično dugo mu je trebalo za paljenje i gašenje.
Pokušajte pa ćete vidjeti, usred noći ili u tihom okruženju, pokrenite komp sa svim diskovima a nakon toga ih sve isključite i onda opet pokrenite komp.
Primjetit ćete po spin up zvuku kolika je razlika. Ovo vrijedi ako nemate neke ventove na 1500-2000rpm i više.
I nakon svega isprobanog, trenutno sam skoro pa u potpunosti zadovoljan sa trenutnom konfiguracijom, po pitanju tišine.
potpunosti zadovoljan sa trenutnom konfiguracijom, po pitanju tišine.
Jesi li mjerio start up Windowsa sa Green diskovima naspram Blue serije?
Jesi li mjerio start up Windowsa sa Green diskovima naspram Blue serije?
Nažalost nisam, sve sam to radio u razmaku od nekih 6 mjeseci.
Nisam unaprijed znao što ću uzeti pa mi nije palo na pamet mjeriti nešto radi (buduće) usporedbe.
Međutim, još imam sve te diskove pa kad uhvatim vremena (i volje) mogu samo lijepiti jedan
te isti image na sve (green, blue, F3, ssd) diskove i izmjeriti boot vrijeme.
Kada uhvatim dan-dva slobodna malo ću se poigrati.
da istina F3 vibriraju dosta al to sam rijesio tak da nemam problema
Uff OS na WD Caviar green. Ja sam svoj montiral bez gumica i sve 5