Preporuka externog HD

poruka: 11
|
čitano: 2.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Preporuka externog HD

Podzrav, treba mi jedan externi HD do 800-900 kuna.

S obzirom da služi samo za storage muzike i filmova najbitnija je veličina.

Tribaju mi preporuke za opciju sa napajanjem i opciju bez napajanja.

Ja sam istraživao i došao sam do ovoga:

-Najisplativij eksterni HD bez napajanja je WD640 za 819 kuna, što bi bilo 1,28 kn po GB

Ima li netko jefirniju opciju BEZ NAPAJANJA??

-Druga opcija je naravno sa napajanjem

E sad tu ima opet više opcija...

Prva je WD1TB - 879 kn.

Druga opcija druge opcije, možda i bolja (ako već mora bit napajanje) je kupit standardni HD i eksterno kučište.

Recimo ovaj WD1TB i OVO eksterno kučište sve skupa 901 kn.

I sad na kraju ni sam neznam šta kupit.

Voli bi čut kakva su iskustva sa ovim HD sa napajanjem, jesu li preglomazna, preteska, jel ih zeznuzo prenašati okolo?

Ova druga opcija druge opcije mi je bolje jer HD može biti i unutra dok mi ne zatreba negdje na terenu.

Hvala svima koji se usude odgovoriti Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Preporuka externog HD

Moja preporuka je BEZ NAPAJANJA, znači samo USB.

Ja iman jednog kojeg sam za sitne novce sastavija od odvojeno kupljene kutije i diska i moram priznat da se nije isplatilo. Toliko me živcira stalno traženje utičnica da ti to ne mogu opisat. Sad je opet pitanje misliš li ga često prenosit. Ako je za filmove i muziku možda i nije toliko bitno da bide bez napajanja, ali meni je externi stalno uz laptop tako da je to strašno iritantno

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Preporuka externog HD

uzmi ESATA obavezno ako uzimaš 3,5 inch. moja preporuka uzmi 2,5 inch. ja imam wd passport i zadovoljan sam brzinom. jedino tvornički dođe u fat 32 pa ga treba konvertirati :(

puno je praktičnije bez napajanja.

Z
17 godina
protjeran

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+Docking+Station+ICY+BOX+IB-110StUS2-B%2C+1x+2.5%27%27%2C+1x3.5%27%27%2C+SATA%2C+USB%2C+eSATA&option=artikl&id_kategorija=051518&id_artikl=051.518.047

ja sam uzeo ovo i prezadovoljan sam. ako ti nije bitan izgled. a i nije tako loše. u to idu i 3,5 i 2,5 diskovi. e sad koliko je praktično za prenositi,hm... više je za servise. ako link ne radi,ja ne znam staviti link.

Z
17 godina
protjeran

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+Docking+Station+ICY+BOX+IB-110StUS2-B%2C+1x+2.5%27%27%2C+1x3.5%27%27%2C+SATA%2C+USB%2C+eSATA&option=artikl&id_kategorija=051518&id_artikl=051.518.047

ja sam uzeo ovo i prezadovoljan sam. ako ti nije bitan izgled. a i nije tako loše. u to idu i 3,5 i 2,5 diskovi. e sad koliko je praktično za prenositi,hm... više je za servise. ako link ne radi,ja ne znam staviti link.

Z
15 godina
neaktivan

A reci mi jel mogu u ovo kučište spojit 2.5 inch eksterni i onda na plocu preko pa da mi bude kao interni?

16 godina
neaktivan
Ja imam WD ELEMENTS 1TB, ok je, mislim oko 700-800kn u Linksa. Isto mi sluzi za storage ali i za nosanje okolo. Po mojoj procjeni ima oko 1kg. Zaj...pardon, zafrknuo sam se jer sam uzeo previse, nije mi niti 1/3 pun, a i pola toga mogu slobodno obrisat. Ima napajanje, i uvijek nesto 'skljoca', ali mi nesmeta. Ima gumu na rubovima, ili da smanji vibracije ili kod padova. Pao mi je 2 puta sa oko 1m, i jos uvijek radi. Ako si blizu Zadra, jesi zainteresiran za kupnju?
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
15 godina
neaktivan

Definitivno ću kupit WD 2.5inch od 640 GB.

Samo me još zanima postoji li nekakava ladica u koju se on spoji preko USB-a a onda da se ta ladica preko sata priključka spoji na matičnu ploču???

15 godina
neaktivan

Evo sam sam došao do odgovora, iz Links-a kažu da su to ova dva proizvoda koja sam tražio u prehodnom postu...

ICY BOX IB-266StUSD-B

ICY BOX IB-290StUSD-B

I sad ako je stvarno to to, onda sam napokon našao ono što sam od početka želio - veliki HD bez napajanja kojeg mogu koristiti i kao interni i kao eksterni

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 0:22 (lujito).
17 godina
neaktivan
Preporuka externog HD

Zašto ideš na 2,5˝ disk? Ako ti je bitna manja veličina ok. Jas bih išao na ovaj disk i ovo kućište. Ispadne te oko 900 kn ali imaš 1TB prostora.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 0:28 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije mi to praktično, moram vuć napajanje sa sobom i tražit utičnicu, to ne žeilm.

Ovo je najbolja solucija, 640GB a interni i externi a nema napajnja, vec samo USB.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice