Trebao bih jedan kvalitetan HDD iz bilokoje trgovine(Vemil,Feniks,HGspot sve dolazi u obzir dok god ima webshop) , što trazim :
- Netreba mi više od 160GB
- Kvaliteta i sigurnost podataka(stabilan provjereni eksterni hdd)
- Estetika (ne zelim ništa šareno,zeleno,ljubičasto itd.) crno ili bjelo najbolje.
- USB sučelje mora biti
- Što manji fizički - to bolje!
- Ne zelim HDD+ladicu nego jedan od onih "kompaktnih" već u svojem kućištu.
Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
*HDD Ext. Prestigio Data Safe I 2.5'' 160GB, USB2.0
taj ti je 489 kn u vemilu i ja imam takav samo od 320 gb
uzmi taj ili HDD Ext. WesternDigital 2.5'' 160GB WDMEx1600TE, Passport Essential, USB2.0, 8MB cache, 5400rpm
ovaj drugi ti je bolji ali je negdje oko 520 kn
Trebao bih jedan kvalitetan HDD iz bilokoje trgovine(Vemil,Feniks,HGspot sve dolazi u obzir dok god ima webshop) , što trazim :
- Estetika (ne zelim ništa šareno,zeleno,ljubičasto itd.) crno ili bjelo najbolje.
- USB sučelje mora biti
Hvala.
- USB sučelje mora biti
Hvala.
WD passport (crni).
Jel moguce nekako kvalitetno (ipak ne trazim puno GB , ono 80 mi je sasvim dovoljno) - da prođem ispod 300kn?
A koja je točno razlika između 3.5" i 2.5" osim što su potonji naravno, manji?
Kakav mi je izbor do 300 kn, neovisno jeli bio 2.5" ili 3.5" samo da je do 80gb, USB sučelje i da ima svoje kućište?
A koja je točno razlika između 3.5" i 2.5" osim što su potonji naravno, manji?
Kakav mi je izbor do 300 kn, neovisno jeli bio 2.5" ili 3.5" samo da je do 80gb, USB sučelje i da ima svoje kućište?
Mala nadopuna vezana uz model diska. Oni koji preporučuju marke neka vode računa da ima onih kojima su takovi diskovi krepali. Kod kupovine ne samo diska, nego i svega ostaloga treba imati puno sreće da bi to trajalo. 2.5 inčni koji nema svoje napajanje dodatno opterećuje već postojeće napajanje. Iz iskustva znam da su 3,5 inčni sa eksternim napajanjem bolji, a marku odaberi sam. O brzini vrtnje i količini vlastitog ram sučelja valjda znaš. Ako je prijenosni, znači da ga namjeravaš prenositi. Zato je bolje da ima kućište. Ponavljam, nije bitna marka, bitno je da radi. Ljudima su pokrepavali hardovi svih mogućih marki i dimenzija tako da ti marka ne bi trebala biti crta vodilja u kupovini vanjskog hdd-a. Bitno da te služi u dužem narednom periodu.
ako ovaj mjesec produzis ugovor sa maxadslom dobijes verbatim prijenosni hard, 250gb mislim
http://www.makromikro.hr/Default.aspx?tabid=406 našao jedan googlaj malo !
Ili produzis ugovor sa t-sljamom na jos 18 mjeseci i dobijes ga za 1 kunu.
Šteta , pošto iznad 300 kuna zasad nemogu ići...morati ću onda pričekati malo...
Inače još uvjek stoji ona da mi je važno da bude USB( što bi i bilo automatski pošto bi uzeo 2,5" zbog toga i zbog bolje prenosivosti) i ne-veliki kapacitet za današnje standarde(80gb uvrh glave :) ).
U kojem obliku dolazi to napajanje za 3,5" diskove? Kao ona "cigla" za monitore ?
Šteta , pošto iznad 300 kuna zasad nemogu ići...morati ću onda pričekati malo...
Inače još uvjek stoji ona da mi je važno da bude USB( što bi i bilo automatski pošto bi uzeo 2,5" zbog toga i zbog bolje prenosivosti) i ne-veliki kapacitet za današnje standarde(80gb uvrh glave :) ).
U kojem obliku dolazi to napajanje za 3,5" diskove? Kao ona "cigla" za monitore ?
Ili bolje skupit lovu za nesto kvalitetnije?
Ok, hvala no zanima me još nešto :
Namjeravam kupiti ovaj HDD : http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033349
Zanima me, pošto ću ga priključivati putem prednjeg USB sučelja, a 2,5" diskovi nemaju svoje napajanje. Kolika je mogućnost da se nešto sprži pošto je to dodatni potrošač za računalo?
U računalu imam 650W Chieftec napajanje.
Ok, hvala no zanima me još nešto :
Namjeravam kupiti ovaj HDD : http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033349
Zanima me, pošto ću ga priključivati putem prednjeg USB sučelja, a 2,5" diskovi nemaju svoje napajanje. Kolika je mogućnost da se nešto sprži pošto je to dodatni potrošač za računalo?
U računalu imam 650W Chieftec napajanje.
Stoga izaberi što bi htio. Ja znam da je zgodnije imati jedan mali disk s jednostrukim kabelom, ali već dugo koristim mali disk s račvastim kabelom (1 miniUSB na 2 USB) i sve radi savršeno i sigurno po podatke tijekom prijenosa. Ovdje su podvojena mišljenja, nekima onaj jednostruki svugdje radi savršeno ali ja ti velim da sam imao priliku osobno vidjeti problem. Stoga više vjerujem kada Seagate stavi račvasti kabel nego kada na WD passportu vidim jednostruki.
Pozdrav svima,
ja sam totalni početnik u informatičkoj tehnologiji. Želim si nadograditi hard jer ne mogu instalirati novi operativni sustav. Naime, htio sam instalirati Vistu na postojeći XP, ali ne mogu jer nemam dovoljno sslobodnog harda.
Da li je za mene eksterni hard disk ili ne? Imate kakvu preporuku? Unaprijed zahvaljujem,
M.