Znaci imam stari komp koji je crko i nemam namjere obnavljati ga,a na novom kompu mi je potrebno mjesta,moje pitanje je da li ce biti kakvih problema kod tak necega,jer su obije particije na hardovima nazvane isto (C i D) ili ga mogu samo ustekati i deformatirati...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U BIOSu imaš opciju da biraš s kojeg hard diska želiš bootati, tamo staviš disk koji je trenutno u kompu.
U BIOSu imaš opciju da biraš s kojeg hard diska želiš bootati, tamo staviš disk koji je trenutno u kompu.
Hvala,sutra budem se pozabavil s tim...
..hardovima nazvane isto (C i D) ili ga mogu samo ustekati i deformatirati...
-slova nisu bitna (ne postoje).
-važno je samo kojim redosljedom će BIOS prijaviti HDDove (i particije, tj logičke diskove).
-kod prvog paljenja, uđi u BIOS i vidi koji je raspored. Ako je 'pravi' disk prvi, tad je OK. BIOS defaultno koristi redosljed po broju SATA-porta (od nultog ili prvog..).
-ništa strašnog se nebi desilo (osim pokušaja bootanja).
-Kad se normalno upaki OS, možeš ''deformatirati'' bilo što.
Naisao sam na mali problem s napajanjem,ne znam da li mogu na jedan kabel "od napajanja" spojiti vise hardova,ili moram iskopavati neki novi kabel kojeg neznam niti spojiti na napajanje...
Naisao sam na mali problem s napajanjem,ne znam da li mogu na jedan kabel "od napajanja" spojiti vise hardova
Možeš dva harda na jedan kabel...
Hvala svima na pomoci,sve radi...