Pomoc oko eksternog harda, ne gasi se!

poruka: 11
|
čitano: 1.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav!

Donedavno kad bih gasio racunar, externi ostane i radi citavu noc dok ga ne iskljucim preko usb kabla od racunara. Prije je sve bez problema bilo, ugasi se racunar i ugasi se hard, a sad moram ovako da ga gasim. Da  *detach from windows* da ga tu gasim prije gasenja racunara mislim da bi pomoglo, ali bas me interesuje zna li ko zasto se to sad pocelo desavati?

Externi je 500GB Imation Apollo 2

meh :| meh :|
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Pomoc oko eksternog harda, ne gasi se!

Vjerojatno ta šrotex ladica lagano odlazi na vječna lovišta...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina

?? -- zašto bi to bila stvar HDDa (ili ladice)? USB port, OS-BIOS.. podesiti power opcije, green-supercharge itd..

-btw, uvjek ''deatačaj'' disk, ili sadržaj nije bitan...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen

Pa nebi bilo prvi put da ladica izvodi takve gluposti, točnije diskovni kontroler ne ugasi disk.

13 godina

bem li ga, na drugim racunarima se gasi bez problema, kod mene pocelo da za*ebava, sto znaci nije do harda

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 16:40 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda je nešto od ovog što je ihush naveo... Reinstaliraj drivere za USB kontroler, za početak.

15 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, imam jedan problem s eksternim hardom. Posudio sam ga frendu i kad mi ga je vratio vjerojatno su bili virusi na njemu jer kad sam ga usteko nisam mogo vidjet nista na njemu u exploreru. prvo sam mislio da se sve izbrisalo al iskocio mi je nod32 i reko da je stavio podatke u karantenu. i kad pogledam pod propertise i dalje pise da je 90 posto diska zauzeto(koliko je i bilo na njemu kad sam mu ga posudio). e sda jel mogu ja kak spasit te podatke ili ak nemrem kak da ih izbrisem. i karanteni su mi samo tri fajla sa hdd-a a ostale ne vidim. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Preskeniraj Avastom cijeli disk, a kasnije Total Commanderom izvuci iz njega šta ti je bitno, pa onda format diska.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Preskeniraj Avastom cijeli disk, a kasnije Total Commanderom izvuci iz njega šta ti je bitno, pa onda format diska.

Skeniro sam i naso mi je nesto i to sam pobriso. Al i dalje ne vidim te fajlove. Jel postoji neka posebna naredba u total commanderu da bi to mogo vidjet?

12 godina
seljak007 kaže...
Don Kihoty kaže...

Skeniro sam i naso mi je nesto i to sam pobriso. Al i dalje ne vidim te fajlove. Jel postoji neka posebna naredba u total commanderu da bi to mogo vidjet?

Disable sve antiviruse i pokušaj ponovo otvorit hdd.

zna bit da ti programi koji ti "održavaju računalo" zajebu stvar.

uBlowMeBro?
15 godina
protjeran
seljak007 kaže...
Don Kihoty kaže...

Odi u opcije total commandera i stavi da ti prikaže skrivene mape, i vidjet ćeš ih.

Sa tipkom F5 ih kopiraj na neko mjesto, formatiraj disk, i vrati si podatke, i to je uglavnom sve.

To je najsigurnije. Ili ako ti se da, možeš riskirati, ali i ovo bi moglo raditi:

Start -> Run -> Cmd

U cmdpromt upiši naredbu:

attrib -h -r -s /s /d X:\*.*

Gdje je X slovo tvog prijenosnog diska - dakle ako je ime tvog prijenosnog diska = F, upisat ćeš F.

Pričekaš par minuta, i trebalo bi ti sve biti vidljivo. I svakako si preskeniraj PC sa Avastom -> Avast PreBoot Scan -> vjerovatno imaš Autorun virusa preko-nekoliko.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice