Plextor DVD pržilice?

poruka: 15
|
čitano: 6.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Plextor DVD pržilice?

Zna li netko ima li kod nas za kupiti Plextorovih pržilica, jer sam uvijek kupovao njihove snimače, a zadnjih godina ih ne vidim nigdje po dućanima sa hardverom. Htio bih kroz par mjeseci kupit novu pržilicu i to po mogućnosti Plextor-a.

Unaprijed hvala na informacijama.

Cool

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Plextor DVD pržilice?

U Formelu ...

Tam sam ja svoj upiknul :)

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Plextor DVD pržilice?

plextor je danas "puno para nista muzike", od te kvalitete o kojoj pricas a koju sam i sam iskusio na CD przi koja je trajala i trajala, vise nema ni k, jer Plextor prze su danas zapravo rebrandirani NEC ili Pioneer, u slucaju NEC-a radi se o Optiracu ako se ne varam, tako da ti preporucam neki LG/Pioneer/Samsung, a ako oces dat 500-600Kn za NEC na kojem pise Plextor go 4 it

ostrim zube
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 17:57 (pacov).
17 godina
Plextor DVD pržilice?

Pogledaj na nabava.net  imaju u cijenicima 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima, razmislit ću još..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Plextor vec dugo nije sto je nekad bio, cak i njihove zadnje "verzije" cd snimaca (52x) nisu bile prava plextor kvaliteta, govorim iz iskustva! Moja preporuka ide za LG (snimace koristim od 4x CD snimaca koji je kostao skoro 2000 kn, imao sam ih bar 10 i mogu ti reci da se u zadnje vrijeme nitko nije istaknuo kvalitetom, ali LG bar ima 24 mj jamstvo i za sad s njim nisam imao problema za razliku od pioneera i neca). Najkvalitetniji uredaj koji sam imao bio je TEAC cd snimac, ali to je proslo svrseno vrijeme.

Ako vec zelis dat vise love za optiku, moj ti je savjet da si kupis dva razlicita snimaca, npr LG i NEC

a za sto koristis opticki uredaj osim za citanje i snimanje dvd-a? ako koristis za jos neke stvari, pronadi na netu koji snimac je bolji za koju "funkciju"... pa ugradis dva razlicita i miran si. Neki bolje citaju, neki bolje zapisuju, onda pak ripanje audio cd-a, ripanje original dvd-a, naravno za pricuvne kopije, originali su tvoji...
17 godina
Plextor DVD pržilice?

Nebih se nazalost slozil ...

Imam doma PX810SA i PX708A ...

Starija (PX708A) ima na svojoj grbi skoro 5 godina .. u prosjeku je tjedno przila 25-50 dvd-a (zadnjih 6 mjeseci je kod seke u kompu pa je dobila malu pauzu) i dan danas radi kao i prvog dana ... sto bome nisam videl kod drugih proizvodaca .. i mogu rec da 1.500kn kojih sam dal u to vrijeme za nju se isplatilo svake lipe ..

Moja trenutacna glavna prza (PX810SA) radi ako zmaj i posto imam samo oko 800 GB prostora na internim i mreznim diskovima jadna i mora .. i dalje przim prosjeno 25-50 komada tjedno i ni zaskripala nije do sada ...

Frend u firmi ima PX716A vec 2.5g i radi na dnevnoj bazi backup za 15 kompova na njoj, plus kaj przi za sebe i mala isto radi kao prvog dana ..

Tako da ako netko puno przi dvd-a i neda mu se zezati s ucestalim mjenjanjem optike plextor je naprosto mus ..

S tim da od kada sam na plextoru nijedan dvd nije bio ne citljiv ... ili "lose" skuren ...

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Plextor DVD pržilice?

Točno je da Plextor više nije kao što je nekad bio, ti se ne slažeš s time jer ga koristiš, kao da braniš boje svoje nogometne momčadi. Prije je Plextor bio sinonim za kvalitetu, tko je god imao CD, DVD pržilicu + DVD rom pa makar to bilo u SCSI inačici, bio je faca. Kada se desio rebrand sve je otišlo k vragu, osim nabijene cijene nije ništa bolji od Lg / Nec / Liteon pržlica.. Danas po mom osobnom izboru iz iskustva, najbolje pržilice na tržištu ima LG. Toshiba je isto nekad bila zakon, nakon sto se re-brandirala s Samsungom, sve je otišlo...znaš kud.

Imao sam nekad Plextora, prije 8 godina, bio je Alfa i Omega, pa sam imao Aopen, pa sam imao Toshibu, pa Plextor još jednom, pa Nec, pa Pioneer. Prešao sam na LG optiku prije godinu dana, a od prije pola godine na LG Sata optiku.

Toliko od mene :)

0 0 hvala 0
17 godina
Plextor DVD pržilice?

Plextor je vjerovatno najkvalitetniji uređaj, ali nije loš ni pioneer 109 imao ga je jedan prijatelj taj je nasnimao, ne znam koliko tjedno, ali je radio par godina odlično, do nedavno. Samo prvi put čujem izraz 'rebrandiran', ono što si napisao je robna marka i ja tu ne vidim ništa loše, ako iza njega stoji marka plextor nije važno ko je proizvođač ako ova potonji garantira svoim imenom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ezav kaže...

Frend u firmi ima PX716A vec 2.5g i radi na dnevnoj bazi backup za 15 kompova na njoj, plus kaj przi za sebe i mala isto radi kao prvog dana ..

neka ti frend otvori uređaj i pogleda čiji čip ima Namigiva

ja sam se isto ''malo'' zahebo kupivši PX740A a ne BenQ 1640 jer se radi o identičnom uređaju, kao i npr PX750 i BenQ 1650 tj koriste isti Philipsov čip da stvar bude bolja može se čak i flashati firmware sa BenQ-a na Plextor...
A o razlici u cijeni da ne govorim

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
17 godina
neaktivan
Plextor DVD pržilice?

Ja imam Sony DRU 810, i najbolja je przilica sto sam do sad imao (ova je mozda 10 u 8 godina). Stvarno radi bezprijekorno, za snimanje, ripanje, etc.  Ima isti chipset kao BenQ DW1640 i Plextor PX-740A.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Vicko kaže...
Najkvalitetniji uredaj koji sam imao bio je TEAC cd snimac, ali to je proslo svrseno vrijeme.

TEAC je največe smeće koje sam  u životu imao prilike koristiti, što je ćudno za neku Japansku kompaniju.  Prvo  njihov  SCSI  snimač  CD-R58S koji sam kupio u HG-Šrotu. Nije snimao brzinom 8x nego 6x. Onda njihov SCSI čitač 532S koji je također katastrofa. Srđan Roje je imao na testu ispravne uređaje (Info Gama ili M-Šljam) . Sva sreća da je SCSI završio u ropotarnici povijesti  (no  dobro SAS korak naprijed) i ona gamad od Adapteca i njihovi patenti (donekle).
Jedino  mogu pohvalit  brzinu otvaranja ladice u R58S (ladica iskoći brže od šake Bruce Leea), tu brzinu sam  donekle vidio u snimaču AOpen CRW5232.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2008 0:32 (the_tux).
17 godina
neaktivan

Nekako mislim da ću ipak ostati vjeran Plextoru kada dođe vrijeme za neki Blue-Ray snimač Namigiva

(do tada će mi izdržati sadašnji Plexi valjda ionako..)

17 godina
neaktivan
Plextor DVD pržilice?

Vidim da neki hvale LG.

Ja se nazalost ne mogu sa njima sloziti. U zadnjih dvije godine sam promjenio dvije LG przilice. Scenarij je uglavnom uvjek isti- prza radi savrseno prvih par mjeseci, a nakon toga pocmu problemi. Te ispada iz DMA moda, te nece da cita savrseno ispravne DVD-e ili CD-e (bilo prazne, bilo s nekim sadrzajem), a audio CD koji sprzim na X4 preskace kao da sam rucno urezavao spiralu po mediju.  By the way obe dvije su imale cijenu od oko 400 kuna (znaci nisu bile bas neki jeftikaneri).

Cuo sam dosta dobrih stvari o Plextoru, ali i to da je u zadnje vrijeme od nekadasnje kvalitete jos ostalo samo dobro ime. 

Moje misljenje je da je najbolje uzeti neki NEC za cca. 180-200 kuna- ako rikne za godinu dana mozes uzeti drugu i opet imas novu przilicu, a potrosio si (na dvije) koliko ja za jednu koja je trajala 53 mjeseca.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Haldir kaže...

Vidim da neki hvale LG.

Ja se nazalost ne mogu sa njima sloziti. U zadnjih dvije godine sam promjenio dvije LG przilice. Scenarij je uglavnom uvjek isti- prza radi savrseno prvih par mjeseci, a nakon toga pocmu problemi. Te ispada iz DMA moda, te nece da cita savrseno ispravne DVD-e ili CD-e (bilo prazne, bilo s nekim sadrzajem), a audio CD koji sprzim na X4 preskace kao da sam rucno urezavao spiralu po mediju.  By the way obe dvije su imale cijenu od oko 400 kuna (znaci nisu bile bas neki jeftikaneri).

Cuo sam dosta dobrih stvari o Plextoru, ali i to da je u zadnje vrijeme od nekadasnje kvalitete jos ostalo samo dobro ime. 

Moje misljenje je da je najbolje uzeti neki NEC za cca. 180-200 kuna- ako rikne za godinu dana mozes uzeti drugu i opet imas novu przilicu, a potrosio si (na dvije) koliko ja za jednu koja je trajala 53 mjeseca.

A tek oni koji su instalacijom Mandrake Linuxa dobili oštećene LG uređaje. Greška  nije bila od Mandrakea nego LGa, zamjenili su signal za reset uredjaja sa signalom za brisanje eeproma na uredjaju. Life's good.Smijeh

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice