OCZ Vertex 4 128gb problem

poruka: 86
|
čitano: 20.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Kakve to uopce veze ima sa mojim pitanjem? Ja sam samo rekao da imam u biosu namjesteno na AHCI nista drugo, moje glavno pitanje je dali mi stvarno treba onaj kontroler. {#}

0 0 hvala 0
14 godina

Po meni ne treba, ako imaš para, kupi, ugradi i probaj, budeš vidio.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
Re: OCZ Vertex 4 128gb problem
...problem je boot s dodatnog kontrolera. Ako radi. Drugi problem su performanse jeftikanera, ponekad nize od onboard II. U benchanju su razlike vidljive, uRL zanemarive tj vazna je samo stvarna brzina SSDa i neprimjetno je sata-3-2...
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Znaci, da skratimo pricu, netreba, tj nema razlike, ima samo u benchamrku nekog programa, ali u samom radu nema razlike zar ne? 

Kao sto sam vec napomenuo koristim za OS i Programe, nikakve velike zapise ne koristim niti nista sl.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 21:44 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
16 godina
CrniVrag55 kaže...

Znaci, da skratimo pricu, netreba, tj nema razlike, ima samo u benchamrku nekog programa, ali u samom radu nema razlike zar ne? 

Kao sto sam vec napomenuo koristim za OS i Programe, nikakve velike zapise ne koristim niti nista sl.

Ima razlike, ovisi koji kontroler jednako kao sto ni HDD-SSD-jevi nisu jednaki... Skuplji kontroler cca par k kn bi vjerojatno dao bolje rezultate nego jeftikaner od 200kn. Isplativost ovisi o cilju-razlogu...
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

-preporuke ne dajem (za nešto što nisam imao u rukama..).

-navedene su zgodne opcije, najvažnije bootabilan.

-bilo bi zgodno isprobati i postati rezučtate (bencha), kao i stvarnu brzinu u normalnom korištenju, tj feeling brzine.. kao info ostalima, ako kupiš.

Gle sad matematiku.. kontroler (još uvjek jeftikaner) iznad 200kn, ili nova MBO cijene od 300kn recimo neka za cca 500kn ima sve potrebno onboard. Koliko je tad (ako se želi brzina) logično potrošiti na sam kontroler (za koji se ne zna točno kako se ponaša) ili novija MBO koja možda u odnosu na staru ima SATA3-USB3, dok se star ispravna može prodati pa je cijena jednaka. Pošto je novo uvjek bolje od starog (u istoj klasi) npr podržava novije CPU, pa ako je cilj ubrzavanje tad je to često optimalniji način... -ovo je samo napomena, za 'izračunati' pa tek tad odluči..

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 22:36 (ihush).
12 godina
neaktivan

Da, ali je problem kaj imam socket stariji tj 1156, gledao sam ja vec na njusci, ima jedna asusova za 400kn ali covjek nije iz Zagreba, a ne zelim da mi se salje hp expresom jer ipak je to delikatna stvar. A naravno da u ducanima vise nema taj socket tj maticne za kupit. {#}

0 0 hvala 0
16 godina

S tim kontrolerima ti boot može biti samo još sporiji. Svi do jednog (osim ako nisu skuplji i od samog SSD-a) su smeće. Nemoj se zamarati time...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
neaktivan

A kaj mislis/te na ove rezultate, samo steta kaj nema v4 nego je v3. 

http://www.tomshardware.com/reviews/sata-6gbps-performance-sata-3gbps,3110-7.html

0 0 hvala 0
16 godina
CrniVrag55 kaže...

A kaj mislis/te na ove rezultate, samo steta kaj nema v4 nego je v3. 

http://www.tomshardware.com/reviews/sata-6gbps-performance-sata-3gbps,3110-7.html

-što s rezultatima? Važno je da naučiš ''čitati'' rezultate. Takvi testovi su reklama proizvođačima (istovremeno i info nama korisnicima, jednini način dobijanja infoa prije nabavke komponente..)

-uvjek gledaj datum, stvari se prebrzo mijenjaju da bi to bilo zanemarivo.

Test-bench nije RL, u pravilu je na vrlo jakom sistemu (Top-PC, pogledaj specifikacije MBO+CPU.., zato većina korisnika nikad nema takve rezultate, pogotovo nakon nekog vremena, pa dodaj npr antivirus i ostale utilse koji moraju usporavati...) tako da su rezultati maximalni. Jedina usporedba je SSD-klasičan HDD dok između pojedinih SSDova je zanemariva razlika (neprimjetna osim u benchu).

-tvoje početno pitanje se odnosi na kupnju SATA3 kontrolera, ovaj test je neusporediv (nema baš nikakve veze s top modelom MBO UD7 koja  sama košta kao jeftinkaner PC). 2.000kn > 200kn.

12 godina
neaktivan

Kupit cu taj adapter pa kud puklo da puklo. 

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probaj provjeriti koji je chipset u tom lycomu. Ako je "stari" Marvell 9128 neće biti neka razlika i sa njime imao samo muku i patnju, no ok druga kanta, drugi problemi. 9130 bi trebao biti bolji, ljepši i pametniji :) Nove drivere pogledati na  station-drivers.com/page/marvell_sata.htm

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jooj, koje komplikacije, {#} Evo napravio sam bench sa AS ssd. Jel to ok sto se tice sata II kontrolera? Znaci sa sata III bi poraslo to skoro pa na duplo kaj ne? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 11:40 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
16 godina
CrniVrag55 kaže...

Jooj, koje komplikacije, {#} Evo napravio sam bench sa AS ssd. Jel to ok sto se tice sata II kontrolera? Znaci sa sata III bi poraslo to skoro pa na duplo kaj ne? 

-samo teoretski, u praksi, ovisiš o kontroleru (njegovoj stvarnoj brzini), jeftikaneri su s razlogom jeftini. Dok ne probaš ne možeš znati. (ili pronađi test s tim kontrolerom)

12 godina
neaktivan

A ovak  da te nekaj pitam, da sada imam sata III kontroler tj maticnu koja ima sata III garantiras da bi pri bootu tj kada bi palio komp primjetio brže ubrzanje nego na sata II. Pod tim mislim da bi se kompjuter jos brze podigao nego sada i pristup programima bi bio jos brzi?

0 2 hvala 0
16 godina
CrniVrag55 kaže...

A ovak  da te nekaj pitam, da sada imam sata III kontroler tj maticnu koja ima sata III garantiras da bi pri bootu tj kada bi palio komp primjetio brže ubrzanje nego na sata II. Pod tim mislim da bi se kompjuter jos brze podigao nego sada i pristup programima bi bio jos brzi?

-garancija? LOL.

-reklama, možda.

-boot je zanemariva razlika, jer se samo razlikuje teoretska propustnost kontrolera. Ono što je gore spomenuto se odnosi na učitavanje dodatnog drivera-inicijalizacija, ako se ubrza rad za koju sekundu, jednako se izgubi za inicijalizaciju. Boot time je vjerojatno manje bitna stvar od pjega na leptirovim krilima. U testovima može 15-20sec, u RL 30, na klasičnom HDDu 30-60 i više... beznačajnpo u odnosu na cijenu i ostale preformanse koje se osjete u radu (na brzom disku i sistemu). Dodatni sotf (ili smeće, malware.. i antivirus koji je nešto između) može usporiti boot više. Konkretno ''ubrzanje'' dobiješ hibryd-sleepom, ali to nije brzina nego trik. (baci pogled na korisnike Win8 koji misle da se brže pali...)

12 godina
neaktivan

Posto sam presao na nove komponente napravio sam test SSD-a sa As ssd programom. To je sada i više nego ok, zar ne? Dok je prijasnji test sa sata II plocom bio score 613.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 17:52 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

prijatelju nemogu ti pomoc oko tvog problema ali možda ti meni možeš pomoc oko OCZ Vertex 4 128gb reci mi molim te gdje si kupio ovo cudo vertex 4. hvala

jerko
13 godina

Društvo,kolik od vas ima dotični SSD? ajd da neradim temu novu. razmišljam uzimati svakako SSD i naravno mi ovaj zapeo za oko. Dva pitanja: kakav je u praksi? i da li se isplati uzimati?

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nemoj uzimati ocz SSD,tvrtka je propala a i ti ssd-ovi su krepavali ko ludi...uzmi radije samsung ili intel

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
13 godina
odjavljen

Imam ja taj SSD i odlican mi je ,ali nemoj ga kupovat 

Kupi kak je kolega gore rekao Intel ili Samsung jer je OZC bankrotirao pa je sranje sa garancijama 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja i dalje imam navedeni SSD i stvarno nemam zamjerki ali da kupujem novi otisao bi na samsung 840 PRO.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 23:10 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
12 godina

Znaci ak mi odabne imat cu problem s garom? Imam i njihovo napajanje pc power and cooling mk silencer III

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 11:29 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mariolla79 kaže...

Znaci ak mi odabne imat cu problem s garom? Imam i njihovo napajanje pc power and cooling mk silencer III

mislim da sa garancijom neces imati problema,jer tebi je garanciju dala trgovina,u mom slucaju links i oni to moraju ispostovati,druga stvar je kako ce oni to dalje rijesavati

jer ja sam kupio ssd od njih a ne od OCZ-a

nek me neko ispravi ako grijesim

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
17 godina

pa vjerojatno ces dobiti ili povrat novca ili slican proizvod u zamjenu. kaj se tice vertex-a ja imam 3 a otac 4. za sad rade super. moj vec ide 2g njegov je 1g star. nikakvih problema. premda je 3 serija poznata da oce crknut no moj se neda jos {#}

Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice