Novi komp - backup

poruka: 5
|
čitano: 2.216
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Novi komp - prebacivanje sa starog harda

E ovako, posto mi sutra dolazi novi komp, a ja sve svoje podatke imam na starom s kojeg moram napraviti backup na koji sata konektor da ga spojim? (mislim na ono sata 1 2...)

znaci ak mi je novi hard na sata 1 na kojeg spojim ovog da mi win boota sa tog novog harda i da mi ovog prikazuje samo kao particije s kojih cu ja na novi kopirat podatke? nadam se da ste skuzili na sta mislim...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi komp - prebacivanje sa starog harda

1.  Spoji taj "stari" hard na bilo koji slobodni SATA konektor na novom kompu. Bitno je da ti se OS diže sa tog novog harda (ako bude problema, a nebi trebalo - opcija BOOT ORDER ili sl. u BIOS-u - nek ti taj novi HDD u novom kompu bude na prvom mjestu). 

2.  Zašto podatke ne prebaciš jednostavno preko USB sticka?

15 godina
Novi komp - backup

a neda mi se 250 GB podataka prebacivati preko USB sticka...to bi trajaloo :D

znaci ne moram nista podesavat samo spojim taj hard s kojeg podatke hocu prebaciti na novi na bilo koji sata ulaz i komp ce sam bootat winse sa novog harda?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Novi komp - prebacivanje sa starog harda
definho kaže...

E ovako, posto mi sutra dolazi novi komp, a ja sve svoje podatke imam na starom s kojeg moram napraviti backup na koji sata konektor da ga spojim? (mislim na ono sata 1 2...)

znaci ak mi je novi hard na sata 1 na kojeg spojim ovog da mi win boota sa tog novog harda i da mi ovog prikazuje samo kao particije s kojih cu ja na novi kopirat podatke? nadam se da ste skuzili na sta mislim...

-pošto ti komp tek dolazi, nikako nemožeš znati kako su spojeni diskovi, tj. na koje konektore (SATA0-1-2-3...) je to ovisi o 'sklapaču'.

- ako je gore već (pred)instaliran OS, prvo ga upali... provjeri usput u BIOSu i digni windowse ili koji već OS.

-tek nakon tog, ugasi i priključi drugi disk. Opet pogledaj u BIOSu (disk/boot order). Logično bi trebalo biti (ali nije uvijek...) redosljed po broju sata konektora. Taj redosljed se često mijenja povezano s opcijom enhanced-compatible idnosno orderom za PATA/SATA ....

Kad je to OK (92% iz prve), digneš OS i dodani diskovi (particije) će se pojaviti kao posljednji u windozama...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 13:34 (ihush).
15 godina
Novi komp - backup

ma windows nije stavljen posto ne stavljaju pirate...

ja namjeravam onda prvo instalirat windowse i sve napravit pa onda prekopirat sve sa starog na novi, al' cu tu postat na koji je konektor spojen novi hard da ja tu nesto ne shebem pa mi vi velite di da spojim ovaj s kojeg cu backupat...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice