Novi HDD

poruka: 29
|
čitano: 3.191
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Novi HDD

Ima li netko prijedlog za kupnju novog HDD-a što kvalitetnijeg, ali što jeftinijeg kapaciteta od oko 160 GB ili 250 GB?

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi HDD

Eksterni ili unutrašnji, koji god, bilo tko?

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi HDD

Moja je preporuka  WD Raptor 10000 RPM......

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi HDD
HappyD kaže...

Ima li netko prijedlog za kupnju novog HDD-a što kvalitetnijeg, ali što jeftinijeg kapaciteta od oko 160 GB ili 250 GB?

kupi Seagate Baracuda s 16MB cache i 250GB ili 32MB cache i 320GB
ja kupio ovaj od 320GB i odusevljen sam tisinom... inace sam koristio samo i jedino WD...
medutim imam 320GB s 16MB cache jer nije bilo trenutno na skladistu s vise cache-a....
17 godina
neaktivan
Extreme_Tech kaže...

Ma daj, kako to moze biti nesto isplatljivo?!

JA bih ti preporucio Samsungov 250 gb SATA2 7200 u HG-srotu ti dode 299 kn! Ne zagrijava se , temp nikad visa od 35, obicno 30. Brz je i tih, i koliko sam cuo odlicne kvalitete. Imam ga ja i par mojih prijatelja i do sada nema problema!
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
Extreme_Tech kaže...

Ma daj, kako to moze biti nesto isplatljivo?!

JA bih ti preporucio Samsungov 250 gb SATA2 7200 u HG-srotu ti dode 299 kn! Ne zagrijava se , temp nikad visa od 35, obicno 30. Brz je i tih, i koliko sam cuo odlicne kvalitete. Imam ga ja i par mojih prijatelja i do sada nema problema!
 Veoma je jeftin i ima 8MB cache
No imas WD 250GB 16MB cache za 300 i nesto kuna..
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Novi HDD

Cache ti nije bas vazan prosjecnom korisniku. Vise je vazan za opterecen server. U igricama se ne primjeti posto se stalno novo ucitava.

Ja sam rekao Samsung jer ga svi hvale kako je kvalitetan i da traje a sada neka covjek uzme sto god hoce. Nije ni WD los.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi HDD

Ljudi, hvala, puno ste mi pomogli, a sada... IDEMO U SHOPPING!!! Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...

Ljudi, hvala, puno ste mi pomogli, a sada... IDEMO U SHOPPING!!! Belji se

Lol...
Za koj si se odlucio?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Novi HDD

Jarane,momak je pitao,ja sam odgovorio sasvim normalno.Za nekoga je jeftino 2000 Eura a za nekoga je skupo 500 Eura.Na njemu je da odluci.Otkud ja znam koliko je on spreman dati za HD.Ja sam rekao sta je kvalitetno i pouzdano.Ili WD Scorpio,cak ima senzor za vibracije,cim osjeti malo jace vibracije automatski odvaja glavu sa ploce..(Mislim na dijelove HD)

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Extreme_Tech kaže...

Jarane,momak je pitao,ja sam odgovorio sasvim normalno.Za nekoga je jeftino 2000 Eura a za nekoga je skupo 500 Eura.Na njemu je da odluci.Otkud ja znam koliko je on spreman dati za HD.Ja sam rekao sta je kvalitetno i pouzdano.Ili WD Scorpio,cak ima senzor za vibracije,cim osjeti malo jace vibracije automatski odvaja glavu sa ploce..(Mislim na dijelove HD)

Evo sta je on napisao...

(Ima li netko prijedlog za kupnju novog HDD-a što kvalitetnijeg, ali što jeftinijeg kapaciteta od oko 160 GB ili 250 GB?)

Sta ti ne govori to da si ne moze priustiti WD Scorpio???

17 godina
neaktivan

Prepouruka za seagate svakako. Uzmes 320 gb iz seije 11, mala je razlika u cijeni od 250 gb modela (iako i za 250 gb serija 10 isto topla preporuka jer ih sam posjedujem 6 komada - naravno ne u istom racunaluNamigiva).

A seagate zbog tisine, temperatura i jamstva koji ti je u hg spotu 5 god na njega i jos u nekim ducanima isto tako.

U dosta godina rada sa diskovima upravo seagateom sam bio najzadovoljniji.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina
neaktivan
Novi HDD

Za 600 i nesto kuna Wd 640 GB vrlo brz hdd  puno nagrda je pokupio.

Ha ha ha ... I knew it! ha ha ha ... He..He has pulled the wrong tooth ha ha ha ... There is only one man who could have pulled the wrong tooth ... ha ha ha ... It's Clouseau ha ha ha ... KILL HIM ha ha ha ...KEEELLL HIM! ha ha ha ha ...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi HDD

Imas novi Samsung HD501LJ, odlicne karakteristike, mislim da je u tom cijenovnom rangu, a i ovi nesto manji 200 ili 400GB su isto tako dobri.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi HDD

Ovo su par kvalitetnih

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+250.0+GB+SAMSUNG%2C+SATA%2C+16MB+c.%2C+7200+okr%2Fmin%2C+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.060

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+160.0+GB+SAMSUNG+SpinPoint%2C+SATA%2C+8MB+c.%2C+7200+okr%2Fmin%2C+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.007

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Unr3al kaže...

Ovo su par kvalitetnih

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+250.0+GB+SAMSUNG%2C+SATA%2C+16MB+c.%2C+7200+okr%2Fmin%2C+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.060

http://www.links.hr/index.php?naziv=HDD+160.0+GB+SAMSUNG+SpinPoint%2C+SATA%2C+8MB+c.%2C+7200+okr%2Fmin%2C+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.007

Isti taj od 250 gb u HG spotu 299 kn!
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
Unr3al kaže...

Ovo su par kvalitetnih

Isti taj od 250 gb u HG spotu 299 kn!
 Nije!
Ovaj iz Links-a ima 16MB cache a ovaj iz Hg-Šrota ima samo 8!
17 godina
neaktivan
Novi HDD

Ah, nisam primjetio.

Da bolji je ima 16 mb. ali cache ti nije vazan za normalne korisnike... tako da se ne isplati 70 kn vise za to dati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka kaže...

Ah, nisam primjetio.

Da bolji je ima 16 mb. ali cache ti nije vazan za normalne korisnike... tako da se ne isplati 70 kn vise za to dati...

Mislis?
Ja mislim da je 70kn malo i da se isplati dat za nesto bolje...
17 godina
neaktivan
Novi HDD

Nije to poput cache-a od procesora, koji i igra veliku ulogu.

U hard disku i nije vazan jer mu nece povecati brzinu ucitavanja, zapisanja podataka nego funkcionira poput međuspremnika, a ako primjerice igras neku igricu, ona stalno ucitava novo i prakticki ga i ne koristi. Naravno da je bolje imati vise ali u ovom slucaju normalni korisnik nece osjetiti razliku. Cache je vazan kod servera na koji pristupa velik broj osoba.

A ja osobno nikada nisam cuo osobu koja se zalila da mu ne pase/prestar/slab komp jer mu je hard disk spor zato sto danas oni svi rade na prihvatljivoj brzini i vazan je samo kapacitet, cijena i najvise kvaliteta!

Zato po meni bolje tih 70 kn potrositi na nesto drugo nego za cache od harda, ako se trazi best buy.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2008 12:22 (Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka kaže...

U hard disku i nije vazan jer mu nece povecati brzinu ucitavanja, zapisanja podataka nego funkcionira poput međuspremnika, a ako primjerice igras neku igricu, ona stalno ucitava novo i prakticki ga i ne koristi. Naravno da je bolje imati vise ali u ovom slucaju normalni korisnik nece osjetiti razliku. Cache je vazan kod servera na koji pristupa velik broj osoba.

A ja osobno nikada nisam cuo osobu koja se zalila da mu ne pase/prestar/slab komp jer mu je hard disk spor zato sto danas oni svi rade na prihvatljivoj brzini i vazan je samo kapacitet, cijena i najvise kvaliteta!

Zato po meni bolje tih 70 kn potrositi na nesto drugo nego za cache od harda, ako se trazi best buy.

Potpisujem. Neznam kaj svi patite na taj cache. Rađe zapij tih 70 kn il kaj god...
I wanna be a mod too...
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
Luka kaže...

Potpisujem. Neznam kaj svi patite na taj cache. Rađe zapij tih 70 kn il kaj god...
 He...
Onda lijepo nek kupi 160 GB 2mb cache-a ako to nije tako vazno normalno korisniku...???
17 godina
neaktivan
Unr3al kaže...
kompotko kaže...
Luka kaže...

He...
Onda lijepo nek kupi 160 GB 2mb cache-a ako to nije tako vazno normalno korisniku...???
Ne velim da cache nije važan, ali 8 mb je sasvim solidno... Razlika između 8 i 16, te 16 i 32 je jako mala, te ih on, kao ni hrpa ljudi na ovom forumu neće osjetiti.
I wanna be a mod too...
17 godina
neaktivan
Unr3al kaže...
kompotko kaže...
Luka kaže...

He...
Tko je spominjao 160 gb?

Najvaznija je kvaliteta, cijena, kapacitet i brzina, cache kao međuspremnik normalnoj osobi sa normalnim potrebama nije vrijedan 70 kn jer nece osjetiti razliku a radi se o preko 20% cijene.

Drugo tebi, "profesionalnom korisniku" kojemu je vazan access time i koji otvara nekoliko fileova odjednom i na tvoj komp su spojena jos 2-3 preko mreze, tebi je cache sasvim potreban.

Ja mislim da je decko trazio best buy, ja sam svoje misljenje napisao. Ja necu nista zaradti niti izgubiti ako on kupi taj hard ili neki drugi. Ja sam samo iznio svoje misljenje.
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
Unr3al kaže...
kompotko kaže...
Luka kaže...

He...
Tko je spominjao 160 gb?

Najvaznija je kvaliteta, cijena, kapacitet i brzina, cache kao međuspremnik normalnoj osobi sa normalnim potrebama nije vrijedan 70 kn jer nece osjetiti razliku a radi se o preko 20% cijene.

Drugo tebi, "profesionalnom korisniku" kojemu je vazan access time i koji otvara nekoliko fileova odjednom i na tvoj komp su spojena jos 2-3 preko mreze, tebi je cache sasvim potreban.

Ja mislim da je decko trazio best buy, ja sam svoje misljenje napisao. Ja necu nista zaradti niti izgubiti ako on kupi taj hard ili neki drugi. Ja sam samo iznio svoje misljenje.
 Ok
Uspio si mi promijeniti misljenje..bit ce mu dosta imas pravo..
17 godina
neaktivan
Novi HDD

A vi sto govorite da cache nije toliko vazan za obicnog korisnika,procitajte ovaj tekst pa sami zakljucite.

Extreme_Tech
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 1:23 (Extreme_Tech).

0 0 hvala 0
17 godina
Antizyclon kaže...

Za 600 i nesto kuna Wd 640 GB vrlo brz hdd  puno nagrda je pokupio.

Topla preporuka Namigiva

17 godina
Radikal kaže...

A seagate zbog tisine, temperatura i jamstva koji ti je u hg spotu 5 god na njega i jos u nekim ducanima isto tako.

Jamstvo bi u svim trgovinama na seageatove diskove trebalo biti 5 god jer toliko proizvođač daje, i ovlašteni uvoznici/servisi.
17 godina
neaktivan

Naglasak na Trebalo biti ali nije.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice