Novi Firmware za OCZ Agility 2.15

poruka: 13
|
čitano: 3.307
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Novi firmware za OCZ Agility 2.15

Zanima me dali je neko stavio novi Firmware za OCZ Agility 3 - 2.15 i kako se ponasa jer moji je na 2.11 kako sam ga kupio

za sad je dobar ali ponekad mi se Chrome zaledi pa mozda sa novim se ta stvar nece desavati, a mozda i neki benschmark

ce dati bolje rezultate.

Dali da uradim update ili necu dobiti nista sa time?

Alek
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 0:17 (Juventus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Stavio sam ja na moj 120 Gb Fw 2.15 ali sam prije imao 2.13 i nisam imao nikakvih problema.

Instaliraj ga preko onog linux boot alata.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Novi Firmware za OCZ Agility 2.15
Zar ima to veze ako je moj Firmware bio na 2.11, nerazumem a sa druge strane zasto preko Linux boot alata,
zar ne preko Toolbox Guide (Windows). Hvala ti na odgovoru.....
Alek
14 godina
protjeran
Juventus kaže...
Zar ima to veze ako je moj Firmware bio na 2.11, nerazumem a sa druge strane zasto preko Linux boot alata,
zar ne preko Toolbox Guide (Windows). Hvala ti na odgovoru.....

*CURRENT FIRMWARE RELEASE is v2.15

Updating the firmware from the toolbox is not supported when Windows is running off the drive you are trying to update.

http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_3,_Vertex_3_Max_IOPS,_Agility_3,_Solid_3,_RevoDrive_3_and_RevoDrive_3_X2/

Tako piše na njihovoj stranici.

Pokušao sam i ja s tim toolboxom ali nije išlo, morao sam napraviti upgrade s linux boot-om.

16 godina
neaktivan

Znaci sa Linuxom nema problema ili?

Zanima me i dali si skinuo 32 ili 64 bit.

Pozdrav druze

Alek
17 godina

Radi po ovome http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?89670-Tools-for-OCZ-SandForce-Driven-SSD-s, windows toolbox alat nikako da napravi update mog solida 3 60gb, a sa ovim sam uspio iz prve. Mucio sam se jedno 2 sata, sve i svasta probavao. kao skida update i radi update i onda pogledam i opet isti firmware {#}. Sa linux alatom odmah uspio. A problem je i taj ako ti je primarni hard onda ti windows toolbox ne dopusta instalaciju sa tog diska. Znaci moras nove windowse na novi disk staviti, i nazalost opet te moze hebati kao mene. Zato radi sa linuxom alatom i neces imati nikakvih problema. tutorial je odlicno napravljen i mislim da neces imati nikakvih problema sa njime.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 5:29 (Patrick_cro).
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Hvala vam decki sredio sam sa Linux om, ali mi google chrome opet mrzne strane ponekad, mislio sam da sa novim

firmware 2.15 ce se to srediti, ali nije, medjutim sve ostalo je Ok za sada, hvala puno.....

Alek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zahvaljujem, nakon dosta petljanja i prebacivanja SSD-a iz jednog na drugi kompjuter uspio sam iz prve sa gore navedenim bootabilnim LINUX cd-om. 

{#}

Inače, prije nego sam znao za ovaj LINUX cd za update firmwarea za SSD OCZ pokušavao sam sa  programom OCZ Toolbox v. 3.02.04 u Windowsima:

1. Sistemski SSD OCZ AGILITY 3 60 GB izvadio sam i u ugradio privremeno kao sekundarni u drugi komp
1. U BIOSU sam namjestio za SATA kontrolet da bude sa IDE na AHCI (a i ne koristim RAID na drugom kompu)
2. Sa službenog OCZ sitea downloadao sam ISO fajl sa LINUX bootabilnim cd-om koji sadrži OCZ TOOLS 3.16
3. Bootao sam komp sa takvog LINUX cd-a (sa OCZ TOOLSom 3.16)
4. U menuu sam odabrao FLASH BIOS i to je to - Uspio sam napraviti upgrade firmwarea sa 2.08 na 2.15.

P.S. Poslije sam probao u Winwows 7 32b sa OCZ Toolbox_v3.02.04 i sjetio sam se isključiti NETWORK THREAT PROTECTION u FIREWALLu i bez

problema se uspostavila veza sa OCZ serverom za download novog firmwarea (vjerojatno ga je firewall blokirao OCZ Toolbox da se spoji na OCZ server.

15 godina
neaktivan
Juventus kaže...

Hvala vam decki sredio sam sa Linux om, ali mi google chrome opet mrzne strane ponekad, mislio sam da sa novim

firmware 2.15 ce se to srediti, ali nije, medjutim sve ostalo je Ok za sada, hvala puno.....

Za Google Chrome je vjerojatnost do samog Chromea to što ti smrzne. Možda će to otkloniti Google sa novom verzijom Chromea...

Probaj sa Firefox-om ili IE9 da li bi ti se i oni smrzavali. Da li ti se smrzava samo na određenim interent stranicama... Probaj deinstalirati pa ponovo download i install Chromea.

15 godina
protjeran

Ja sam flashao preko liveUSB sticka, usput sam "prebio" i temperature bug,

koji je stalno prikazivao temperaturu od 200°C i višu kad provjeravam SSD.

Sad je stalno na 21°C.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina

meni piše da je temperatura 128 °C. FW je 2.15 (hd tune v5.00)

0 0 hvala 0
13 godina

izašao je novi firmware v 2.22

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?99275-NEW!-Bootable-Linux-based-tools-for-OCZ-SSD-s

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 17:43 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
peace_of_cake kaže...

meni piše da je temperatura 128 °C. FW je 2.15 (hd tune v5.00)

U live linuxu od OCZ-a se nudi "temperature bug fix" -> njega moraš flashati, inače će ti uvjek pisati kriva temperatura.

peace_of_cake kaže...

izašao je novi firmware v 2.22

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?99275-NEW!-Bootable-Linux-based-tools-for-OCZ-SSD-s

Uredi si link.

Link!

From all the things I lost, I miss my mind the most...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice