Nesporazum izmedju ATA,SATA i SATA 2 prikljucka

poruka: 7
|
čitano: 11.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nesporazum izmedju ATA,SATA i SATA 2 prikljucka
Poz svima xD

U mene maticna podržava ove prikljucke evo ovako piše ...... HDD : 1xATA133, 4xSATA RAID(0,1,0+1,5,JBOD)

zamolio bih samo nekog da mi objasni razliku izmedju tih priključaka i jeli SATA i SATA 2 prikljucak se ukljucuje na jedan te isti SATA prikljucak na maticnoj

i dali znaci na mojoj maticnoj moze SATA 2 prikljucak i sta znace ti Raid 0, 1 , 0+1 , 5 , JBOD ??????????

bio bih vam zahvalan

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nesporazum izmedju ATA,SATA i SATA 2 prikljuck

ATA133 je onaj 40-pinski (stari) port, a SATA (i SATA2) su novi, trenutni standard. SATA disk će radit na SATA 2 ploči i obrnuto.

RAID je korištenje više diskova da bi se postigao veći kapacitet, sigurnost i/ili brzina.

Ak uzmeš SATA2 disk, radit će normalno, samo možda neće postići performanse koje bi imao na SATA2 sučelju. Nebitno za mehaničke diskove.

s.f. - s.n.
14 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

ATA133 je onaj 40-pinski (stari) port, a SATA (i SATA2) su novi, trenutni standard. SATA disk će radit na SATA 2 ploči i obrnuto.

RAID je korištenje više diskova da bi se postigao veći kapacitet, sigurnost i/ili brzina.

Ak uzmeš SATA2 disk, radit će normalno, samo možda neće postići performanse koje bi imao na SATA2 sučelju. Nebitno za mehaničke diskove.

Znači u ovom mom slučaju je bolje da uzmem HDD Sata 1 prikljucak nego SATA 2 ,,ako mi je na MBO vec SATA 1 priključak jer bi mozda brze radio nego SATA 2 ?? 

16 godina
moderator
suad_tuzla kaže...

Znači u ovom mom slučaju je bolje da uzmem HDD Sata 1 prikljucak nego SATA 2 ,,ako mi je na MBO vec SATA 1 priključak jer bi mozda brze radio nego SATA 2 ?? 

sasvim ti je isto dal je sata1, sata2 ili sata 3 disk jer je JEDNAKO radit

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
15 godina

Ne, ne, raditi će brzinom "najslabije karike". No nije ni bitno, jer SATA 1 diskovi se više ne proizvode, možda bi se gdje našao kakav zaostatak na lageru, ali ne bih preporučio. Fino ti uzmi najveći disk što možeš za pare koje imaš i samo pazi da bude SATA a sad jel 1, 2, 3, 6, nema veze :)

I da ponovim, kod prosječnog hard diska brzina sučelja (što ti kažeš, priključka) nije niti bitna jer je mehanički disk kao uređaj nesposoban za tolike brzine prijenosa. Znači, što god uzmeš, nemoš omanit! :)

s.f. - s.n.
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
suad_tuzla kaže...

sasvim ti je isto dal je sata1, sata2 ili sata 3 disk jer je JEDNAKO radit

uredu hvala {#}

14 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

Ne, ne, raditi će brzinom "najslabije karike". No nije ni bitno, jer SATA 1 diskovi se više ne proizvode, možda bi se gdje našao kakav zaostatak na lageru, ali ne bih preporučio. Fino ti uzmi najveći disk što možeš za pare koje imaš i samo pazi da bude SATA a sad jel 1, 2, 3, 6, nema veze :)

I da ponovim, kod prosječnog hard diska brzina sučelja (što ti kažeš, priključka) nije niti bitna jer je mehanički disk kao uređaj nesposoban za tolike brzine prijenosa. Znači, što god uzmeš, nemoš omanit! :)

ok thx uzet cu ja onda sebi 500GB sata-2...hvala za info {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice