Nervozni HDD

poruka: 47
|
čitano: 6.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nervozni HDD
sheX kaže...
Ivo bi li mi mogao objasniti ukratko šta su bad sectori ??? Nije moja tema ali zanima me. Hvala.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_sector

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
Nervozni HDD

hvala ivo. backup upravo radim, a iskreno volio bih da vrlo brzo ode jer je jos pod garancijom.

poslije cu pokusati s ovim alatom za dijagnozu pa javim rezultat. chkdsk je javio problem ali nije popravio nista.

dakle, nema mogucnosti da izoliram ove (prepostavljam da je mnozina) bad blockove?

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. | http://pixelatem.darkfolio.com/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

Osobno nikad nisam niti pokušavao sredit bad sektore jer kad jednom počnu nema im kraja irješenje je zamjena diska. Sve ostalo je odgađanje neizbježnog - smrt hard diska.

Neki kažu da su uspjeli popravit bad sektore sa HDD regeneratorom.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

hvala ivo. backup upravo radim, a iskreno volio bih da vrlo brzo ode jer je jos pod garancijom.

poslije cu pokusati s ovim alatom za dijagnozu pa javim rezultat. chkdsk je javio problem ali nije popravio nista.

dakle, nema mogucnosti da izoliram ove (prepostavljam da je mnozina) bad blockove?

Jesi probao chkdsk /r ?

Također skini hirens boot i pronađi alat HD Regenerator, pokreni i isprobaj. Imaš na hirensu dosta takvih alata, so give it a try.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Jesi probao chkdsk /r ?

Također skini hirens boot i pronađi alat HD Regenerator, pokreni i isprobaj. Imaš na hirensu dosta takvih alata, so give it a try.

nisam pokusao s chkdsk /r, ali nakon backup-a, poigrat cu se hirensom, pa cu vidjeti sto ce mu biti.

a sad offtopic pitanje, kako ubiti disk a da svejedno prodze na reklamaciji?

Prepostavljam da bad sectori nisu dovoljno da ga reklamiram?! 

Inace, star je otprilike nekakvih 7-8 mjeseci.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. | http://pixelatem.darkfolio.com/
17 godina
neaktivan
Nervozni HDD

Idi Control Panel\All Control Panel Items\Performance Information and Tools\Advanced Tools

odaberi Generate System Health Report tu ti je napisano sve (bukvalno)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

Inace, star je  otprilike  nekakvih 7-8 mjeseci.

Dovoljni su, a sto treba da se desi ako nisu problem bad sectori? Neki ljudi nemaju srece da uvide da imaju bad sectore i disk im rikavela bez najave.

Obrisi ga sa Darik's Boot And Nuke

Opis

Darik's Boot and Nuke ("DBAN") is a self-contained boot disk that securely wipes the hard disks of most computers. DBAN will automatically and completely delete the contents of any hard disk that it can detect, which makes it an appropriate utility for bulk or emergency data destruction.

PAZNJA! ACHTUNG! ALARMA!

Iskopcaj interni HDD i nukiraj eksterni sa botabilnim CD-om (valjda ne zelis da ti gledaju podatke u servisu)

Komotno vodi to na servis.

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

a sad offtopic pitanje, kako ubiti disk a da svejedno prodze na reklamaciji?

Inace, star je otprilike nekakvih 7-8 mjeseci.

Pogledaj u hirensu alate za to, tipa activediskkill

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

hvala darky, evo screenshot od sinoc, kada je blinkao kao lud.

period u kojem nije bilo erora je period u kojem je disk bio iskljucen jer ga nisam mogao vise gledati.

ok, sad kada znam koji bi mogao biti problem, sto mi je ciniti? kako izolirati 'bad block'?!

ovo bi mogla biti naznaka da disk "pomalo krepava", no bez panike

koji sistem na njemu NTFS ili FAT32 ?

probaj sa chkdsk

moj savjet prije nego to napraviš kopiraj podatke sa diska na komp, napravi full format (ne quick) i onda ovu komadu.

ako i onda bude javljao greške nosi ga na reklamaciju

17 godina
neaktivan
Nervozni HDD

jutros formatirao, odradio chkdsk /r i evo, nema u event vieweru nikakvih errora za sada. 

upravo vracam podatke s interneg terabajtnog diska na externi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nervozni HDD

E ovako, ja imam isti problem kao i kolega samo sto je moj sa internim i kod mene je Seegate Barracuda, probavo sam sto ste mi rekli i na event mi se pojavi Kernel Power, nije disk kao kod njega tako da molim lijepo ako ko moze pomoci posto sam jos uvijek nov u ovim vodama... :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 22:46 (Toza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toza kaže...

E ovako, ja imam isti problem kao i kolega samo sto je moj sa internim i kod mene je Seegate Barracuda, probavo sam sto ste mi rekli i na event mi se pojavi Kernel Power, nije disk kao kod njega tako da molim lijepo ako ko moze pomoci posto sam jos uvijek nov u ovim vodama... :D

Molim te komplentan event iskopiraj i zalijepi u post.

17 godina
neaktivan
Nervozni HDD
Ma tek sam shvatio da nije samo Kernel... -.-
Evo event :( Evo event :(
Vec 6 godina Bugoholičar =)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toza kaže...
Ma tek sam shvatio da nije samo Kernel... -.-

Otvori jedan error, pa nam također uslikaj.

17 godina
neaktivan
Nervozni HDD
Evo izvoli, ueo sam kernel jer je on najčešći...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toza kaže...

MS kaže, nije ništa opasno.

17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
Toza kaže...

MS kaže, nije ništa opasno.

MS kaže nije ništa opasno a mene komp ubija od štekanja, HDD krči i spor je... čaks i provjerio bad sectore nema ni jednog... ne znam bit će opet gladovat par dana zbog novog HDD-a a ovaj ko stock stavit... -.-

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice