Nekoliko pitanja vezano za prijenosni HDD

poruka: 5
|
čitano: 2.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Budući da neznam niti se puno razumijem u externe HDD-ove postavio bih nekoliko pitanja pa bih molio da mi netko odgovori:

1.)Smijem li instalirati programe (igrice) na njega i hoće li one moći raditi?

2.)Smije li biti non-stop spojen na računalo ili se mora povremeno isključivati?

3.)Je li ima sporiji prijenos podataka nego onaj ugrađen u računalu?

Za kraj bih molio preporuku koji je od ovih prijenosnih HDD-ova najkvalitetniji s obzirom na cijene:

1.) HDD Ext. Imation Apollo UX 2.5'' 250GB USB2.0, Portable HDD

2.) HDD vanjski 250.0 GB, VERBATIM, USB 2.0, 5400 okr/min, 2.5'', srebrni

3.) HDD vanjski 250.0 GB, TRANSCEND 2.5'', USB 2.0, 5400 okr/min, crni

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 22:56 (308gtsfan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nekoliko pitanja vezano za prijenosni HDD

-za ext. diskove se obično koriste 2.5", koj su kapacitetom, brzinom i cijenom u lošijem položajau naspram 3.5".. -Ni teoretski brzina externog diska nemože biti jednaka unutarnjem, jer je to po svemu identičan disk, ali ima dodatni adapter -USB... -Primarna svrha mu je prenosivost.

-Zato ovako navedena ideja-razlog, za korištenje kao normalonog diska, nema logike, jer je sporiji i skuplji. Ali osnovno pitanje -dali to možeš? -Da, možeš, s tim da moraš pripaziti na slovnu oznaku koju disk dobije, od BIOSa i Windosa, jer u slučaju da se promijeni staza zbog 'slova' software neće raditi.

edit: -ako je ideja za igranje na više računala s jednom instalacijom, to neće moći, jer svaku aplikaciju moraš instalirati (na njen OS)... kopija ugl neće raditi (zaštita i ostali razlozi povezani s registryjem, također aktivacijski kod itd.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 23:06 (ihush).
16 godina
neaktivan

Ma dobro to shvaćam da se ne može igrati na drugim računalima, ali bih si htio kupiti jedan da mi može biti instalirana igra na njemu i da držim podatke na njemu. Samo me zanima jel se može koristiti za instalirati igre koje bi koristilo samo jedno računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nekoliko pitanja vezano za prijenosni HDD

-može, sva pravila kao i normalan ugrađeni disk.. Za backup je jako dobro, za non-stop rad, što je u slučaju igara i držanja podataka (to nije backup) gubi se smisao recimo sigurnost ili prenosivost...

Zaključak, može (ipak je to na kraju običan disk), samo će biti nešto sporiji i dvostruko skuplji od ugradbenog.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Meni externi hard koristi za skinute igre i programe i to mu je jedini plus odem do drugog kompa i instaliram igru ili program.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice