Ne mogu pržit hitno!!

poruka: 26
|
čitano: 3.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

Ne mogu pržit.

probo sam s više programa ali mi uvijek kaže da nema kompatibilnog CD/DVD snimača.

Nekad prepozana CD/DVD snimač, no kad ja stavim prazan cd ili dvd za pržit jednostavno ga ne učita , a dok recimo filmove igrice ili bilo šta sprženo bes problema učita.

U čemu bi mogi bit problem jer trebam hitno spržit jedan DVD????????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

Mislim da ti je pržilica crkla.

Ali to je samo moje mišljenje.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 18:52 (Koja_pila).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

Probaj staviti novi firmware, ako to ne upali - pržilica ti je vjerojatno na izdisaju.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne mogu pržit hitno!!
Paolo2612 kaže...

Probaj staviti novi firmware, ako to ne upali - pržilica ti je vjerojatno na izdisaju.

šta je to firmware?Nevinašce

17 godina
neaktivan
car kaže...
Paolo2612 kaže...

šta je to firmware?Nevinašce

Otprilike - najniži sloj ili softver koji je ugrađen u neki uređaj i koji upravlja s njime.

Ako hoćeš više znati:

http://en.wikipedia.org/wiki/Firmware

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
protjeran
Ne mogu pržit hitno!!

Update firmware-a ili još bolje - kupnja nove pržilice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

evo isti problem kao ti....kupio novi komp ptije 2 tjedna i uletio mi virus (za koji ja nisam znao da je usao u komp) i kad bi isao prziti pisalo mi je samo da imam Image napraviti.....onda sam digo ponovno windows i sve radi....a zamalo sam otisao na servis....probat ti dignit window s...moj prijedlog...Namigiva

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ne mogu pržit hitno!!

napravi system restore,mozda pomogne

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne mogu pržit hitno!!

Imam i ja sličan problem kao ti http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/cudno-ponasanje-przilice/28606.aspx

pa me interesuje kako da nađem najnoviji firmware od svoje pržilice???

The blue screen of death is the best game I've ever played.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

Mogao si napisat konfiguraciju u svoj PC da ljudi znaju o kojoj se przi radi.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ne mogu pržit hitno!!

Probaj na službenoj stranici pržilice ili u Google upiši model pržilice + firmware download i pogledaj rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
F1-IVO kaže...

Mogao si napisat konfiguraciju u svoj PC da ljudi znaju o kojoj se przi radi.

Pržilica je LG a u opisu mi piše Device Properties   

Driver Description    HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Driver Date    1.7.2001
Driver Version    5.1.2535.0
Driver Provider    Microsoft
INF File    cdrom.inf

Device Manufacturer   
Company Name    LG Electronics
Product Information    http://www.lge.com/c_product/pc/optical.jsp?ca_code=020200&navigation=1,18

Mayales kaže...

Probaj na službenoj stranici pržilice ili u Google upiši model pržilice + firmware download i pogledaj rezultate.

Ukoliko skinem pogrešan firmware da li mogu napraviti neku veliku štetu?

17 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

Evo ti firmware za przilicu.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 1
17 godina
Ne mogu pržit hitno!!

Da li moram stavljati ovaj firmware (što je navodno novi)? (slika)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

Nemoj onda taj jer je stariji nego tvoj. Evo ti ovdje noviji pa probaj.

0 0 hvala 0
17 godina
kemal_r kaže...

prematori su ti i jedan i drugi firmware, a nove verzije donose podršku za nove vrste medija, a simptomi su upravo to što ti doživljavaš - ubaciš nešto već snimljeno - sve čita bez problema, ubaciš prazan medij a on ga me vidi ili ga prepozna tek iz "20." pokušaja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 1:34 (Gnjavator).
17 godina
Gnjavator kaže...
kemal_r kaže...

prematori su ti i jedan i drugi firmware, a nove verzije donose podršku za nove vrste medija, a simptomi su upravo to što ti doživljavaš - ubaciš nešto već snimljeno - sve čita bez problema, ubaciš prazan medij a on ga me vidi ili ga prepozna tek iz "20." pokušaja.

Eh sad, najnoviji firmware je A106, imaš ga na http://lgodd.lge.com/fwdrv/DVD-WRITER/GSA4163A106.exe

A ako si "hrabar", a hrabrost je ovdje pod navodnicima jer kod mene to radi već godinama odi na http://tdb.rpc1.org/ i tu potraži firmware za LG HL-DT-ST GSA-4163B - evo i direktna link: A106 Windows (RPC1 and Auto-Reset)

kod mene taj firmware radi već godinama (otkad se pojavio) i za sada nisam imao problema sa medijima. Od novina ovaj "hackirani" firmare ima to da je ukinuta regionalna zaštita, bolje optimizirano snimanje na neke vrste medija, brže čita - kod originalnog firmvera je brzina čitanja originala namjerno usporena i još neke sitnice kojih se sad ne mogu sjetiti, ali svakako preporučujem ovaj auto-reset jer kod njega nikakva zaštita ne može skužiti da je skinuta regionalna zaštita, drive se ponaša kao je zaštita tu, ako promjeniš regiju 5 puta "zaključa se" na tu zadnju, a onog trena kad ugasiš i opet upališ komp opet se ponaša kao da regija nikad nije postavljana.

17 godina
F1-IVO kaže...

Nemoj onda taj jer je stariji nego tvoj. Evo ti ovdje noviji pa probaj.

Gnjavator kaže...
Gnjavator kaže...

A ako si "hrabar", a hrabrost je ovdje pod navodnicima jer kod mene to radi već godinama odi na http://tdb.rpc1.org/ i tu potraži firmware za LG HL-DT-ST GSA-4163B - evo i direktna link: A106 Windows (RPC1 and Auto-Reset)

kod mene taj firmware radi već godinama (otkad se pojavio) i za sada nisam imao problema sa medijima. Od novina ovaj "hackirani" firmare ima to da je ukinuta regionalna zaštita, bolje optimizirano snimanje na neke vrste medija, brže čita - kod originalnog firmvera je brzina čitanja originala namjerno usporena i još neke sitnice kojih se sad ne mogu sjetiti, ali svakako preporučujem ovaj auto-reset jer kod njega nikakva zaštita ne može skužiti da je skinuta regionalna zaštita, drive se ponaša kao je zaštita tu, ako promjeniš regiju 5 puta "zaključa se" na tu zadnju, a onog trena kad ugasiš i opet upališ komp opet se ponaša kao da regija nikad nije postavljana.

Probao sam i jedno i drugo i opet ništa - nakon ovoga A106 kada ubacim BUG 200. pojavi mi se kao da će očitati DVD ali ništa. opet BLANK DVD... a prije A106  stavio sam A105 i isto kao i sa mojim firmware....

17 godina
neaktivan
Ne mogu pržit hitno!!

Onda ti je vrijeme za novu przilicu nazalost.

0 0 hvala 0
16 godina
Ne mogu pržit hitno!!

tvoja przilica je sad u fazi nesto cita,a nesto ne cita.

uskoro vise nece nista citati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne mogu pržit hitno!!

Evo ovo nisu stavili za sticky pa je ošlo u zaborav...

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/pet-koraka-pomoc-cddvd-citacuprzilici/24886.aspx

Nadams e da ćer pomoći.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne mogu pržit hitno!!

moj prijedlog je sljedeći:

Device manange -> IDE ATA/ATAPI controllers -> Secondary IDE chanell ->(novi prozor se otvara)

-> (tab) Advanced settings -> i 'trensfer mode' prebaci u DMA

možda pomogne ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zero Chance kaže...

Device manange -> IDE ATA/ATAPI controllers -> Secondary IDE chanell ->(novi prozor se otvara)

možda pomogne ;)

Već je stavljeno DMA if available... 

17 godina
kemal_r kaže...
Zero Chance kaže...

možda pomogne ;)

Već je stavljeno DMA if available... 

Onda će bit da je došlo vrijeme za novu pržilicu, 150kn u ruke i po novog LG-a.

16 godina
neaktivan

Možda ti sistem ne prepoznaje dvd-r de probaj instalirati novi windows..

RIDER
17 godina
rider15 kaže...

Možda ti sistem ne prepoznaje dvd-r de probaj instalirati novi windows..

ako do danas nije riješio problem onda i nije baš hitno budući da je zadnja poruka prije ove tvoje stara preko dva mjeseca :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice