Nisam siguran da li je ovo problem sa hard diskom ili nekom postavkom na matičnoj...naime, slozio sam novu konfu (hd4870, 4gb ddr3, MBO Asrock P45, napajanje Corsair vx450..) i u nju stavio Seagate 640 GBm 7200.11 32 MB, OS je Win XP SP 3. Pri prvom pokretanju kompa je izbacio blue screen pa sam u biosu promijenio da SATU prepoznaje kao IDE (po defaultu je bilo AHCI). Instalirao Windowse i sve super, radio normalno. Međutim sada mi se dešava da kad upalim komp, windowsi se dignu pa se za 20-30 sec komp resetira i vise ne prepoznaje hard disk. Onda iskljucim komp, ponovno upalim, pa se sistem digne i sve bude ok, komp radi normalno dok ga ne ugasim (nekad postupak treba ponavljati vise puta). Mislio sam da je problem u disku tvornicki pa sam bio na stranici od Seagate-a projerit po modelu i ser. broju ali je sa diskom sve ok. Inace je u starom kompu na disku bio sistem i sve je sljakalo kako treba. Ima li netko nekakvih prijedloga sto da napravim i uopce pitanje je da li je problem u disku ili matičnoj ili nešto treće.
Unaprijed zahvaljujem!