Malo pomoci sa hardom

poruka: 3
|
čitano: 1.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Malo pomoci sa hardom

Oke, dobio sam PC koji ima sve bolje komponente samo mu je HDD puno slabiji od mog starog.

Kada probam zamijeniti moj HDD sa onim slabim, PC nece bootat.

Ali kada stavim oba dva harda, imam memoriju od oba dva, samo sta windows se boota od onog novog ( na oba harda sa windowsi)

Kako da napravim da mi boota win od starog diska a da su oba harda unutra?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Malo pomoci sa hardom
ironlion kaže...

Oke, dobio sam PC koji ima sve bolje komponente samo mu je HDD puno slabiji od mog starog.

Kada probam zamijeniti moj HDD sa onim slabim, PC nece bootat.

Ali kada stavim oba dva harda, imam memoriju od oba dva, samo sta windows se boota od onog novog ( na oba harda sa windowsi)

Kako da napravim da mi boota win od starog diska a da su oba harda unutra?

Znači ti si stavil oba HDD ( svoj stari i novi) u novi PC i htio bi da se windowsi bootaju sa tvog starog HDD, jel tako.

Ne možeš očekivat da će windowsi (stari HDD) radit na drugim komponentama (novi PC), znači sada kad je taj stari HDD spojen na novi PC moraš snimat windowse ponovo koji će onda prepoznat nove komponente i radit će.

U biosu matične ploče imaš opciju BOOT ili BOOT ORDER ili tako nešto.

Recimo imaš boot order: prvi uređaj - dvd rom , drugi uređaj - hdd.

Tu odabireš otkuda će se windows bootat, to može bit cd (potrebno kod instalacije win) ili HDD, na novom pcu je tu odabran disk koji je bil u njemu (slabiji), a u tvom PCu je odabran taj tvoj (bolji)) disk, zato novi pc neće bootat sa starim hdd, moraš snimit winse ponovo na stari HDD i onda stavit u biosu da boota sa njega i radit će.

Windows instalacija tutorijal:

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-7-operativnog-sustava/61304.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-xp-operativnog-sustava/61283.aspx

Prvi tutorijal je za windows 7 a drugi za XP.  Kad snimiš winse ponovo na stari hdd ove koji su bili na novom hdd (slabijem) možeš obrisat, moja preporuka format.

Sada imaš jedan HDD za windows a drugi za storage.

Ako nešto nije jasno javi se na PM.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 22:36 (Valentin17).
14 godina
Malo pomoci sa hardom
yup uspio sam sam skuzit za boot order, ali hvala za detaljan odgovor!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice