LG pržilica - Problem

poruka: 5
|
čitano: 2.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
LG pržilica - Problem

Ovako, kupio sam novu LG GH22NP21 pržilicu, međutim kad pokrenem računalo pojavi se crna slika i piše : ''reboot and select proper device or insert boot media in selected '' .

Molim za pomoć !!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LG pržilica - Problem

Jesi postavio hdd kao first boot?

0 0 hvala 4
14 godina
LG pržilica - Problem

Nije ti odabran HDD kao uređaj s kojeg će računalo bootat, otiđi u bios i tamo potraži tab boot, negdje moraš imat opciju boot order, tamo možeš recimo stavit prvi uređaj DVD pržilica, drugi uređaj HDD koji već je, sada kad u pržilicu nema boot CDa/DVDa računalo će potražit drugi uređaj (to je HDD) i bootat će s njega, a ako je u pržilici bootabilan CD/DVD (recimo onaj za instalaciju windowsa) bootat će s njega i pokretat instalaciju windowsa.

Ako ne možeš to pronajt u biosu, uzmi manual od matične pa tamo pogledaj gdje se to podešava.

Ako ni manualu ne pronajdeš (vjerujem da hoćeš) reci koji je model matične i ja ću ti reć kako ćeš podesit.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 18:39 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: LG pržilica - Problem

Matična je MSI   MS 7528 .

14 godina
Re: LG pržilica - Problem
iko7 kaže...

Matična je MSI   MS 7528 .

Bome gledam manual od matične i bome nigdje ne vidim nikakvu opciju boot.

Kad si spojil pržilicu jesi dobro podesil jumpere na pržilici? Na master (ako je pržilica sama na IDE Kabelu) ili na slave (ako je još neki uređaj na IDE kabelu sa tom pržilicom).

Pogledaj sa zadnje strane pržilicu kako je postavljena (slika), postavi kako sam gore napisao.

Slika Slika
Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice