ee kad smo već tu šta je raptor??? ja znam da je to neki brz hdd ali šta je to vidim imaju samo 16mb keša i zove se velocity raptor...
...i vrti se na samo 10,000rpm.
ee kad smo već tu šta je raptor??? ja znam da je to neki brz hdd ali šta je to vidim imaju samo 16mb keša i zove se velocity raptor...
vec cetvrta generacija na trzistu,10k okretaja ,perfomanse do bola...meni cool stvar,najnoviji ima staklo na sebi i vidis ploce ;)
imaju 32mb spremnik
aaa tooo ok negoo koji je najbrži raptor što postoji ??? vidio sam ima ih više vrsta...
ma ne valja green ništa preespor jeee blue tako tako dok black extractuje gta4 za minutu a dok ovi drugi za oko 15min...
ja imam greena u kompu i koristim ga za storage i igrice i nisam bas nesto primjetio da je nesto previse spor da mi zagorcava zivot.
mislim da on trazi disk za storage a ne za OS a i ovih 5-6 min razlike (ako i je tolika) ga nece ubiti a dobit ce kvalitetni disk s 3 god garancije a i nece ga platiti toliko puno
Ma uzet ću taj WD green za 600 kn od 1 TB, on će mi služiti samo za pohranu podataka, glavno mi je potraje, a on je tih, hladan, sporiji pa po toj logici bi trebao trajati duže od ostalih hardova. I više vjerujem nekako WD-u nego Samsungu, a i večina tako kaže pa....I Samsung je poskupio za 70-ak kn u linksa
Znači kad ga kupim biti će ovakva situcaija: WD BLUE 640 GB + WD GREEN 1TB + VANJSKI WD 640 GB = 2280 GB
Ali kako sam počeo puniti hardove ne bi se iznenadio da dogodine kupim još jedan od 2 TB
cestitam
Kupio WD GREEN 1TB i mogu samo reći da sam skroz zadovoljan, odličan omjer uloženo/dobiveno. Disk je malo sporiji od WD BLUE serije, i isto tako malo se manje grije, ali tek za 2-3 °C.
Temperatura mu je po potpunim oterećenjem 2 sata prebacivanja podataka 33 °C što stvarno nije puno. A prebacivanje podataka ide oko 30 MB/s.
Hvala svima na savjetima, bio sam dosta neodlučan WD ili Samsung, ali mislim da sam dobro postupio.
Meni nije jasno kako Samsung uspijeva napraviti tako dobar disk po tako povoljnoj cijeni?
kupuju staro željezo od Cigana, pa su zato konkurentni.
Meni nije jasno kako Samsung uspijeva napraviti tako dobar disk po tako povoljnoj cijeni?
Žele "dokazati" da mogu