Krepo Spinpoint HD103SJ od terabajta

poruka: 13
|
čitano: 3.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

...a bio mi je sumnjiv od početka, nekako je previše vibrirao u radu. Srećom sam složio novu konfu pa sam imao gdje istovariti podatke. Fakat sam spasio stvari u zadnji čas, morao sam mu ručno pomoći da se zavrti, LOL

Nego, ako netko zna - što mogu očekivati od ADM-a u slučaju da ne nađem račun? Gore je naljepnica s datumom od ADM-a, garancija još vrijedi.

Enti tehniku.

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Krepo Spinpoint HD103SJ od terabajta
ninotocka kaže...

...a bio mi je sumnjiv od početka, nekako je previše vibrirao u radu. Srećom sam složio novu konfu pa sam imao gdje istovariti podatke. Fakat sam spasio stvari u zadnji čas, morao sam mu ručno pomoći da se zavrti, LOL

Nego, ako netko zna - što mogu očekivati od ADM-a u slučaju da ne nađem račun? Gore je naljepnica s datumom od ADM-a, garancija još vrijedi.

Enti tehniku.

{#}

Ajde mi molite objasni kako si itak uspio? Ili uopce kako si to pokusao napraviti?

Pinky je zakon... ⇓ tu klikni :) I ♥ π
15 godina

Što to? Zavrtit ga? Pa jednostavno, uzmeš i "klimaš" ga da ploče dobiju malo inercije... nije bilo otvaranja ili nekih svemirskih metoda :)

U međuvremenu sam ugasio komp i disk sad samo klikće kad ga upalim...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 23:05 (ninotocka).
16 godina

Evo ja sad na svom istom takvom našao bad sectore i warning na current pending sector{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

i ja imam terabajtni Samsung i radi vec godinu i nesto..uz jos jednog 500 GB Hdd Samsung starog 2.5 godina

Nikad ne buci, to je odlika Samsunga.

Pa buducim korisnicima, koji su kupili Samsung HDD preporucam da obrate pozornost na to, ako vam buci, vibrira. da je neispravan. mislim.. kratko ce raditi. nesto s tim nije u redu.

Nije medu brzima, ali je dobar. tisi od prosjeka, miran i ne zagrijava se ..

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Kako me nervira činjenica da više ne možeš kupiti komad hardvera i očekivati da radi... ne biti siguran, nego uopće očekivati. Pobogu, pa imam disk od 230 MB koji još radi! I mogu se kladit da će radit još osamsto godina nakon što ga više neću imat gdje uštekat :)

Inače je ovaj F3 disk bio baš fin, vrlo tih (osim kad se vibracije prenesu na kućište, jasno), prilično brz, hladan, sve OK... Kažu u ADMu da ih nema trenutno, pa će vjerojatno bit neki Seagate u zamjenu. Meh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Danas idem po Barakudu, dve ploče od 500GB, 32MB cache, ja zadovoljan zamjenom :)

A i ADM se pokazao kao firma s kojom nema problema...

s.f. - s.n.
17 godina
ninotocka kaže...

Danas idem po Barakudu, dve ploče od 500GB, 32MB cache, ja zadovoljan zamjenom :)

ako je od seagatea onda nemoj uzimati 7200.11 (nznm točno koja serija) jer imaju neku serijsku grešku bilo je burno prije 8-9 mjeseci

16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
ninotocka kaže...

ako je od seagatea onda nemoj uzimati 7200.11 (nznm točno koja serija) jer imaju neku serijsku grešku bilo je burno prije 8-9 mjeseci

bilo je burno prije vise od godinu dana, jos 2009. kad sam ja svoj kupio... ali imam 7200.12 sve bez problema vec 1.5 godinu, i jedan WD Green nesto vise od pola godine. To vise nije pravilo, WD je kao pouzdan i tako to, a mome prijatelju je izgorio nakon nesto sitno, doduse caviar black al dobro. Jedino su mi, tamo gdje sam slagao komp, kad su vidjeli na listi komponenti Samsung rekli nikako to, da uzmem Seagate novu seriju tada ili WD. Kako sam imao jedan Seagate od 80GB star 10 godina koji je bez problema radio otisao sam na Barracudu i nisam pozalio.

15 godina

7200.12 je, reče momak na telefonu!

Ja isto još uvijek imam jedan 200-gigabajtni Seagate koji se veselo vrti. Jedino u idleu svako malo rošta i to glasno, ali to radi od početka pa će bit da mu je to normalno :)

s.f. - s.n.
17 godina

Mada mi se čini da si naletio na loš proizvod, ja imam 2 spinpointa (103sj) i svi rade super, nisam imao boljeg diska od caviar blue-a, a ovaj je meni sigurno bolji

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mučim i ja muku sa ovim diskom. Počeli Windowsi raditi nestabilno i jednom prilikom restarta (najnormalnijeg) zavrti se scan disk i izbaci: "6152 KB in bad sectors.", a uz to je još popravio stotinjak raznih indexa, fragmenata fileova i MFT.

Pokrenuo jutros HDD Regenerator, do 50 GB diska našao 69 bad sectora, a uspio popraviti samo 19.

Međutim, HD Tune ne vidi bad sectore, a za smart jedino daje error na Ultra DMA CRC error count. Sad ne znam šta napraviti, da li u pon ostaviti ponovno HDD regenerator da dovrši posao ili bi mogao samo gore napraviti ako je npr do kontrolera, a ne do diska?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Krepo Spinpoint HD103SJ od terabajta

Ultra DMA CRC error count -> Promjeni SATA kabel.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice