Korišten OCZ Vertex 2

poruka: 8
|
čitano: 1.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Korišten OCZ Vertex 2

Zanima me da li se isplati kupiti pola godine korišten Vertex 2 od 60 GB. Zanima me da li je njemu sada značajno smanjen vijek trajanja i brzina pisanja(koliko sam shvatio SSD-ovi imaju određen broj pisanja brisanja)?

Pitanje postavljam zato jer se još nisam susretao sa SSD diskovima i ne razumijem se u njih baš pa bi molio stručni savjet. Zahvaljujem na odgovoru.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Korišten OCZ Vertex 2

ako se ne varam, vijek trajanja im je mislim oko 100000 pisanja/brisanja po sectoru, s tim da SSD, ima 20% jos "prikrivenih" sectora, koja ubacuje, kad otkrije da su pocetni pokvareni.

Npr. kod Vertex 2 serije imas, 100 i 120gb SSD, koji su identicni, samo jedan ima 20% tih sigurnosnih sectora, a ovaj od 120gb cca 16%.

Ukratko racunaj na minimalno 10godina ugodnog koristenja.

P.S.

mozda sam fulao nes sitno u postocima, ali sada nemogu naci tocan clanak da linkam.

17 godina
Korišten OCZ Vertex 2

Ovaj model je od 60 GB i radjen je u 32 nm tehnologiji. Znači slobodno da uzimam bez straha?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako je cijena dobra, kupuj mirne duse.

A OCZ mislim da ima kao i Corsair "Lifetime" warranty, ili 5 godina, chekiraj na njihovim stranicama.

Ukratko ako ima problema, posaljes gore, i dobijes novog natrag.

17 godina
Korišten OCZ Vertex 2

Hvala puno na odgovorima, cijena je super, kupujem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Korišten OCZ Vertex 2

Ukoliko se radi o E60GB modelu moguće je dobit i lošiju 22nm verziju

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Korišten OCZ Vertex 2

Ovaj tvrdi da je   32 nm.

Eh još jedno pitanje, da li postoji način za provjeru koliko je sati ssd radio (tipa S.M.A.R.T. na HDD)?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Ovaj tvrdi da je   32 nm.

Eh još jedno pitanje, da li postoji način za provjeru koliko je sati ssd radio (tipa S.M.A.R.T. na HDD)?

Ima, jednako kao na običnom HDD-u.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice