Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.211
|
čitano: 3.514.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Pozdrav.
Imam pitanje,jel se isplati kupit ovaj SanDisk SSD sad kad je 99€ akcija a imam ga prilike kupit - http://www.mediamarkt.de/de/product/_sandisk-ultra-ii-1890758.html

0 0 hvala 0
17 godina
Ako si u njemackoj isplati se, ako moras i dostavu platiti onda imas i u hrv isto tako.Kod mediamarka je online i direktno u poslovnici drugacija, u poslovnici scaki put kad sam gledao imali su vecu cijeni pa pitaj za svaki slucaj ili naruci online.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan
Da,tu sam u Njemačkoj.Sad sam bas provjerio na Nabava.net i takav SSD u HR košta 1.050kn a ovdje sad nit 750kn.To je prevelika prilika za propustit.300kn razlike.
9 godina
neaktivan
Dann3R kaže...
Da,tu sam u Njemačkoj.Sad sam bas provjerio na Nabava.net i takav SSD u HR košta 1.050kn a ovdje sad nit 750kn.To je prevelika prilika za propustit.300kn razlike.

Život, hrana, auta, kuće, režije, elektronika, sve jeftinije a plaća 5x u usporedbi sa istim poslom u Hrvatskoj.

17 godina
Ma ima i tu stvari koje su skuplje nego u hrv, tak da nije sve jeftinije.
9 godina
neaktivan
Imaš pravo, zaboravio sam noćne provode, skupi su ali whiskey zato nije iz Bosne pa to opravdava cijenu.
13 godina
Koji SSD?

Ekipa, koje bi bile razlike između Sandisk x300 i x400 modela SSDa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji SSD?

Pozdrav svima!

Kupujem SSD pa bih molio mali savjet oko kupnje. SSD bi mi koristio za igru dvije i normalno korištenje windowsa. Skratio sam si listu kandidata na ova 2.

1. https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=209707  SSD disk 256 GB, SANDISK X400, 2.5”, SATA III,

2. https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=205019  SSD disk 240 GB, INTEL 535 Series, 2.5", SATA III

Koji bi preporučili?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Koji god uzmes neces pogrijesiti. Ako imas toliko novca uzmi intel ako hoces malo ustediti uzmi sandisk.

13 godina
Koji SSD?

Potreban mi je hitno SSD. Taman kad mi je laptop najpotrebniji poceo je usporavati, pali se po pola sata-sat, sto se konfiguracije tice ona je odlicna, HDD mi je definitivno u ku*cu.

Sutra bih odmah narucio, pa bi molio cim prije preporuku neku. Nasao sam par SSD-ova od kojih su:

Kingston V300, Kingston Hyper X Fury, Patriot Blast, Kingston UV400, SanDisk Z400s...Riječ je od 120GB varijanti.

Šta mislite o njima? Cijena im je svima oko 400kn sto mi taman odgovara.

Hvala vam :)

H3rc0
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:04 (H3rc0).

0 0 hvala 0
17 godina
Ja bih uzeo z400s s 5 god garancije, ili ako nadjes jos nesto u tom rangu.
10 godina
protjeran
Koji SSD?

Nemoj kupovati 120/128GB SSD-ove, postali su neisplativi, za par desetaka kuna više imaš 240GB.

Uzmi ovo, po meni best buy trenutno:

http://www.centro.hr/ssd-kingston-ssdnow-uv400-240gb-sataiii-550-490-mb-s-7mm-p-n-suv400s37-240g.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:13 (tommy_vercetti).

2 0 hvala 1
13 godina
Patrick_cro kaže...
Ja bih uzeo z400s s 5 god garancije, ili ako nadjes jos nesto u tom rangu.

Nista kingston, nista patriot?

Trazim na piku/olxu, znaci BiH. Gledam do cijene 400kn=100KM, ovo je taj sandisk 24mjeseca garancije: http://www.olx.ba/artikal/20374713/sandisk-128gb-z400s-550-350mb-novo/

Idem u Ericsson NT u zg u nedjelju, pa ako ima nesto povoljnije u zg mozda bih cak i tamo uzeo do te iste cijene.

edit: Treba mi trenutno samo da drzi Windows i par osnovnih programa, imam kuci racunalo za zahtjevnije stvari. Tako da mislim da mi nece trebati vise od 120GB

edit2: taj kingston 240GB je itekako povoljan... Mozda bih cak mogao sacekati dok dodem u zg pa njega uzeti da u BIH ne uzimam, isti je u nas oko 550kn

H3rc0
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:19 (H3rc0).
17 godina
Povoljnije je u hrv nego u bosni, z400s ima 5 god garancije, ovisi i u kojem ducanu kupujes.U nace slazem se da je danas neisplativo kupovat 120gb ssd jer se brzo popuni, imas kingtson uv400 240gb za 455 (3god garancija). V300 serija im nije nesto zato izbjegavat, a patriot blast jako cesto na reklamacijama.
13 godina
Patrick_cro kaže...
Povoljnije je u hrv nego u bosni, z400s ima 5 god garancije, ovisi i u kojem ducanu kupujes.U nace slazem se da je danas neisplativo kupovat 120gb ssd jer se brzo popuni, imas kingtson uv400 240gb za 455 (3god garancija). V300 serija im nije nesto zato izbjegavat, a patriot blast jako cesto na reklamacijama.

Onda se neću puno misliti, uzet ću u hrv odmah u ponedjeljak. Po mogućnosti neki shop u Zagrebu, predlazete taj UV400 240GB?

H3rc0
13 godina
assassin.st kaže...

Ekipa, koje bi bile razlike između Sandisk x300 i x400 modela SSDa?

Anyone? :)

Gledam benchmarke i stoji da je x300 brži, što mi je nelogično obzirom da je skuplji. Garancija u oba 5god.

17 godina
Za uv400 pogledaj na nabava.net ducane, od 455 kn ga ima. Sta se tice x300 vs x400, x400 bi trebao imati bolje perfomanse. Ima bolji kontroler i stedljiviji je, a podrzava i hardwersku enkripciju.
13 godina
Patrick_cro kaže...
Za uv400 pogledaj na nabava.net ducane, od 455 kn ga ima. Sta se tice x300 vs x400, x400 bi trebao imati bolje perfomanse. Ima bolji kontroler i stedljiviji je, a podrzava i hardwersku enkripciju.

Tnx! Gledam da nekako 500GB uguram u nekih 1000kn troška i da dobijem 5g garancije :)

Gledao sam taj uv400, jedina mana je tih 3g garancije.

Ako bi se išlo na 5g garancije, koji je najbolji izbor? Ili da jednostavno uzmem x400 256Gb za 600kn?

17 godina
Tesko da ces naci za 1000kn ssd s 5 god garancije. 256gb bi trebalo biti sasvim ok ako imas hdd, ako nemas onda kombinacija 1tb hdd 355kn i taj ssd
13 godina
Patrick_cro kaže...
Tesko da ces naci za 1000kn ssd s 5 god garancije. 256gb bi trebalo biti sasvim ok ako imas hdd, ako nemas onda kombinacija 1tb hdd 355kn i taj ssd

Još jednom tnx na brzom odgovoru. Ima 1TB HDD, tako da će vjerojatno i 250GB biti dovoljno.

Ako uspoređujem Sandisk x400 i Kingston UV400, kolika je razlika? Osim garancije radi koje se plati malo više x400?

17 godina
Uv 400 je noviji model i treba jos vremena da se vidi kako ce se pokazat, za sad izgleda ok, makar ja uvijek preferiram da dobim duzu garanciju ako je mala razlika u cijeni. Sta se tice brzine, po meni sasvim nebitno, nisam osjetio nikakve razlike izmedu ssd kojih imam.
13 godina
Koji SSD?

Prosat d.o.o. Zagreb, odgovor na mail (za Kingston UV400 240GB):

"Na stanju imamo još svega nekoliko komada ovih SSD-ova. Jedan SSD ćemo rezervirati za Vas, pa ga možete doći kupiti u ponedjeljak u našu poslovnicu u Prečko. Moramo napomenuti da će cijena ovih SSD-ova kroz dan-dva biti veća jer nova pošiljka dolazi po osjetno većoj cijeni, ali to neće utjecati na cijenu za Vas; cijena za Vas i dalje će biti 455 kn za gotovinsko plaćanje, odnosno 490 kn za plaćanje karticama.
Slobodno nas kontaktirajte za sva dodatna pitanja i informacije.
Lijep pozdrav!"
Rekao sam im da mi ostave jedan, u ponedjeljak cu ga samo pokupiti. Izgleda da ce im cijena narasti, bar u ovom shopu... Hvala vama puno na pomoći i prijedlozima, ja sam zadovoljan cijenom SSD-a, nadam se da ce mi sluziti i da nece biti problema s njim. Najbolji ste, pozdrav!

H3rc0

0 0 hvala 0
12 godina

Sandisk x400 i Kingston UV400 su skoro pa isti, isti kontroler dijele od Marvella i isti NAND, Sandisk skupa sa Toshibom razvija 15nm TLC NAND chipove.

13 godina
Koji SSD?

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/tvrdi-diskovi/ssd-sata/199-999527/

Radeon R3 240gb za ovu cifru Oo kavki su ovi diskovi? Iskustva? Kontam uzeti jedan ovih dana, iskustva?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Koji SSD?

Ne znam zašto bi itko kupio taj SSD, proizvodi ih neka lijeva kompanija koja uopće nije poznata po takvoj vrsti memorije, samim time je upitano sve, od NANDa do firmwarea.

Nalijepili su gaming radeon naljepnicu na njega i privlače ljude.

Drži se provjernih stvari i modela koji su već više puta spomenuti, a još su i jeftiniji od ovoga.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=kingston+uv400+240gb

1 0 hvala 1
13 godina

Bolje za tu lovu uzeti SanDisk Z400s 256gb ili Kingston UV400 240gb

13 godina
tommy_vercetti kaže...

Ne znam zašto bi itko kupio taj SSD, proizvodi ih neka lijeva kompanija koja uopće nije poznata po takvoj vrsti memorije, samim time je upitano sve, od NANDa do firmwarea.

Drži se provjernih stvari i modela koji su već više puta spomenuti, a još su i jeftiniji od ovoga.

Simpa mi izgledaju, nisam ih primjetio prije pa cisto da pitam :)
Ovaj uv400 mi izgleda pristojno, mada mi se cini da je SanDisk 400 bolji izbor?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 12:49 (chaselol).
13 godina
Koji SSD?

Jedno pitanjce za vas koji više obraćate pozornost na ssd'ove te ste upoznati sa stanjem na tržištu.

Dali je ovaj ssd vrijedan te love, tj dali je bolje dat više love za samsunga pošto ima 2 god više gare?

preporuka?

hvala

&Black_Sheep
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
u2Noobish4Me kaže...

Jedno pitanjce za vas koji više obraćate pozornost na ssd'ove te ste upoznati sa stanjem na tržištu.

Dali je ovaj ssd vrijedan te love, tj dali je bolje dat više love za samsunga pošto ima 2 god više gare?

preporuka?

hvala

ja imam 850 evo i samsung stvarno vrijedi svakog centa, kontao sam taj uzeti ali sam odlucio za z400s sandisk koji je bolji izbor a ista cijena 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 16:31 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...
tommy_vercetti kaže...

Simpa mi izgledaju, nisam ih primjetio prije pa cisto da pitam :)
Ovaj uv400 mi izgleda pristojno, mada mi se cini da je SanDisk 400 bolji izbor?

što bi chaselol nego amd

čuj, imam ti ja peglu s logom amd-a, samo za tebe 500 kuna

EDIT: da ne bi mislio da te muljam, evo ti fotka AMD-220AT

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 16:54 (picajzla0707).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice