Kakve će biti performanse ako stavim sad na mjesto cdroma?
Također postoji mogućnost da ti CD Rom više neće očitavati CD-e
Kakve će biti performanse ako stavim sad na mjesto cdroma?
Također postoji mogućnost da ti CD Rom više neće očitavati CD-e
Mislim, zanima me zašto se hard stavlja na mjesto cdroma, a SSD na mjesto harda?
Mislim, zanima me zašto se hard stavlja na mjesto cdroma, a SSD na mjesto harda?
SSD ne ide na mjesto DVD čitača najčešće iz 2 razloga:
1. Kod nekih laptopa nije moguće bootati OS sa SSDa/HDDa koji se nalazi na mjestu DVD pržilice
2. Čest je slučaj da se kod DVD-a radi o SATA2 konektoru što ograničava brzinu SSDa
SSD ne ide na mjesto DVD čitača najčešće iz 2 razloga:
1. Kod nekih laptopa nije moguće bootati OS sa SSDa/HDDa koji se nalazi na mjestu DVD pržilice
2. Čest je slučaj da se kod DVD-a radi o SATA2 konektoru što ograničava brzinu SSDa
Tnx care, to me zanimalo 
Vrijedi li tih 100kn vise?
| 9 | SanDisk X400 256GB 600kn |
|---|---|
| 3 | Samsung 250GB 850 EVO 713kn |
Baš gledam malo jer si mi moja dva samsunga odavno tijesna ali zašto ne kupiti 450 kn za 240GB. Brijem da je odlična kupovina.
Po ovom benchu samsung je puno bolji.
Pa ako samo vrtiš te testove po cijeli dan onda je sigurno bolji, ako ti služi za upaliti računalo, surfanje i pokrenuti neku igru onda razliku nečeš ni primjetiti.
Naravno da nebudem vrtio testove,ali prije svake kupovine neke komponente volim procitat i cut dosta misljenja ljudi oko stvari
izmedju kojih se dvoumim.Taj sanDisk me ispadne sa postarinom 650kn,dok je onaj samsung 713.
Ma save 5, ja najvjerojatnije kupujem ovaj koji sam linkao.
Tažim SSD do cca. 500 kuna.
Upali su mi u oči:
Samsung 120GB 850 EVO
Samsung 120GB 750 EVO
SanDisk X400 128GB
Ima li ikakve značajnije razlike između njih ili je sve to tu negdje? Iz specifikacija sam uspio vidjeti da jedino Samsungova 750-ka ima nešto niži endurance (http://www.anandtech.com/show/10046/samsung-releases-750-evo-sata-ssd).
Koliko su bitni softverski alati koje proizvođač nudi? Čini mi se da je Samsung tu bolji ili se varam?
Namjena diska: boot OS-a i to je to. Ne bi pdoatke držao na njemu. Podaci idu na WD od 1TB.
850 evo je najbolji izmedu ta tri navedena ali i najskuplji. Mislim da 750 evo uopce ne bi trebao gledati jer je neznatno jeftiniji, a znacajno losiji u odnosu na 850evo i ima dosta kracu garanciju. A izmedu x400 i 850 evo vjerojatno neces osjetiti razliku u podizanju sustava ako ce to biti jedina namjena, plus oba imaju 5 godina garancije. Ako ti nije bitno stotinjak kuna razlike onda svakako 850evo. I mozes pogledati i malo losije ssd-ove kao sto su sandisk z400 i adata sp550 jer za tu cijenu mozes uzeti ssd duplog kapaciteta sto dobro dode ako zelis staviti neke dodatne programe ili igru na ssd da se brze pokrecu, a osjetne razlike u podizanju sistema ne bi trebalo biti u odnosu na skuplji ssd.
iskustva sa ovim ssd-om ? cini mi se bolji od X400, a isto 5 god. garancije
Dosao je i novi Sandisk Z410, samo mi nije jasno zasto samo 36mj jamstva, kada je Z400 imao 5g..
Po meni taj Intel nije nesto, ne radi performansi, nego radi omjera kapaciteta i cijene. 240GB-256GB idu vec od 450kn..
Najava Samsung ssdova do kraja 2016, Oem SM961 i PM961 su vec negdje u preorderu kod retailera...
Najava Samsung ssdova do kraja 2016, Oem SM961 i PM961 su vec negdje u preorderu kod retailera...
A cijena pretpostavljam ista ili veća.
Pozdrav.
U potrazi sam sa nekim jeftinijim SSD-om, nema mi smisla puno ulagati u ovaj PC (Vidi: MOJ PC) a ovaj HDD se nekako loše ponaša na W10.
Pa mi je potrebna preporuka nekog budget SSD-a (Svaki je bolji od HDD-a)....
Ono što sam pronašao sa ultra nisku cijenu (ispod 40€)
http://www.silicon-power.com/web/product-1
https://patriotmemory.com/product/blast-solid-state-drives/
120GB verzije!
Uzmi ovo
Hvala drug, pošto ja nisam iz Hrvatske, već iz BiH, ali neće biti problem taj je max 5€ skuplji.
Ako netko ima još neki prijedlog, pored već spomenutog SanDisk-a i ovog Kingstona.
Može komotno otići na OLX, ali ova dva što sam prethodno spomenuo su najjeftiniji, tak da :D
Od Blasta bježi, kvare se u ogromnom broju slučajeva. SiliconPower po komentarina s newegga ima sličnu situaciju, vrlo nepouzdan. Kingston UV400 je noviji na tržištu, ali teško da je gori od prva dva.
Spominješ SanDisk, ne znam koji je u igri, ali s njim nećeš pogriješiti.
Još bih dodao ovaj. Ima dobre reviewe. Malo je skuplji od tih koje navodiš, ali radi se o pravoj trgovini s pravim jamstvom, za razliku od švercera s OLXa koji daju printano jamstvo bez fiskalnog računa i ostvarivanje istog ovisi isključivo o dobroj volji.
Dvaput pokušavati istu stvar, a očekivati drugačije rezultate je ludost.
koliko para imaš? Od jeftiniji do 300kn imas Kingston UV400 120GB
Onda SSD 120GB Intel 535 ili SanDisk X400 128GB
X400 je još relativno nov na tržištu ali ima dosta dobre ocjene u recenzije do sada, Intel je provjereno dobra kupovina. Oba doalze sa 60 mjeseci garancije. Ako mozes uzmi intel, ako ne uzmi SanDisk, nećeš pogriješiti ni u jednom slučaju.
Planiram uzeti ssd, i našao sam tri vjerovatna kandidata: Adata SP550, Kingston UV400 i Sandisk Z400s. Razlika u cijeni je zanemariva, a kingston ima garanciju od 3 godine dok druga dva samo dvije. Napomena, iz BiH sam tako da nemam nekog velikog izbora. Od patriot blasta sam odustao, čitam da ima puno problema
Uzmi Z400s
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
Ako misliš na UV400 i X400 to je u biti isti SSD samo je kingston rebrand. Čak je kingston jeftiniji. Oba koriste Toshiba/Sandisk 15 nm TLC NAND.