Ekipa ima li tko Kingston Hyper X Fury 240gb u raid 0 2 komada?
Ako da nek mi lupi koji ss da vidim kako to čudo radi,imam priliku za 700-800 2 ubost.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
2 komada hyperx 240gb za 700-800kn je odlična ponuda.
Ja sam nedavno u temu ubacio ss od jednog hyperx furya 120GB doduše pa možeš prolistat malo nazad ako želiš. Nije loš i ima okej speed, bar ovaj kojeg ja imam, također uzmi u obizr da bi 240GB trebao biti brži od 120GB verzije naravno + što će bit u raidu...
Evo neki review onog novog UV400 Kingstona: http://www.legitreviews.com/kingston-uv400-480gb-tlc-ssd-review_182149
Primjetih da se 480GB kapacitet tog SSDa nudi od svega 900kn. Taj i MUSHKIN Triactor (isto 900kn, ima ga samo Links) su izgleda najjeftiniji 480GB SSDi na HR trzistu, ako tko kupi molim feedback :)
Bilo bi isto fora, da netko od vas strucnjaka prema specifikacijama i to malo reviewova veli koji bi bio veci best buy od ta 2.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Bome, tu jos spada i Q300 Toshiba od najjeftinijih 480GB. Ne znam zasto ju nabava ne izbacuje kad se upise "480GB SSD".
Ta Toshiba bi trebala biti slicnih perf. kao Mushkin ili? Nije da cu sutra kupovat, ali me interesira ovak. Cini mi se da bi, ako cu kupovat komp za kojih mjesec i pol, 480GB SSD zapravo bio bolji ulog, nego 240-256GB + HDD, posto ionako imam drugi komp u kuci kojem je HDD od 1TB slabo iskoristen.
Molim pomoć oko odabira ssd-a. Dvoumim se između:
1. Kingston 240GB, HyperX Fury SATA 3 2.5 - 590,00kn
2. SanDisk X400 256GB SSD SD8SB8U-256G-1122 - 610,00 kn
3. SanDisk SSD PLUS 240GB SSD - 520,00 kn
4. SSD 240GB Intel 535, SATA3 - 700,00 kn
5. SSD 240GB OCZ ARC 100, SATA3, ARC100-25SAT3-240G - 725,00 kn
6. Crucial SSD 240GB Crucial® BX200 SATA 2.5” - 550,00 kn
Do sada nisam imao ssd. Treba mi za os i za 2 igre. Koji je dosta pouzdan i best buy po uloženo/dobiveno? Hvala
| 0 | 1. Kingston 240GB, HyperX |
|---|---|
| 13 | 2. SanDisk X400 256GB |
| 1 | 3. SanDisk SSD PLUS 240GB |
| 1 | 4. SSD 240GB Intel 535 |
| 0 | 5. SSD 240GB OCZ ARC 100 |
| 1 | 6. Crucial SSD 240GB |
Od tih x400 sa 5 god garancije. Makar dosta ti je velik raspon cijene koliko vidim.
Imam ti ja toshibu q300 ali 960gb mislim da sam vec stavio negdje test. Trebam pogledat, brzine i nisu nesto ali niti ne osjetim tak da mi svejedno. Mogu nabaciti kasnije jos neki test ako hoces.
Vidim da je zapravo taj x400 novi ssd i nema baš nešto o njemu na netu (mislim na ocjene korisnika). Znam da ima 5 god garancije, ali da li je pouzdana ta serija? Ako netko više zna neka napiše. Hvala
Evo ja sam baš danas kupio sandisk x400 od 256gb i izrazito sam zadovoljan. Naravno treba uzeti u obzir da sam na novi pc presao sa laptopa starog 6 godina i sad mi je ovo sve super brzo. Ali mislim da je jako dobra opcija pogotovo s 5 godina garancije. Evo i jedan benchmark
Može jedno objasnjenje ? Zasto se toliko preporucuje taj sandisk x400 kad ima najlosiji tip flasha (TLC), koji je najsporiji, najmanji vijek trajanja ima itd.
Da nebi bilo zabune, ovo govorim samo iz onoga sto sam googlao, sto kazu testovi, nisam neki znalac na polju ssd-ova.. mozda sam u krivu.. je da ima 5 god. garancije, ali badava mi garancija kad postoji mogucnost da izgubim sve podatke.
Može jedno objasnjenje ? Zasto se toliko preporucuje taj sandisk x400 kad ima najlosiji tip flasha (TLC), koji je najsporiji, najmanji vijek trajanja ima itd.
Da nebi bilo zabune, ovo govorim samo iz onoga sto sam googlao, sto kazu testovi, nisam neki znalac na polju ssd-ova.. mozda sam u krivu.. je da ima 5 god. garancije, ali badava mi garancija kad postoji mogucnost da izgubim sve podatke.

Vidim da si neupućen. Dans 95% SSD-ova ima TLC NAND. Rijetki imaju MLC kao što je 850 pro. Razlika je u proizvodnom procesu i vrsti nand-a. 3d je bolji. X400 je dobar zbog garancije i ima dobar endurance.

Vidim da si neupućen. Dans 95% SSD-ova ima TLC NAND. Rijetki imaju MLC kao što je 850 pro. Razlika je u proizvodnom procesu i vrsti nand-a. 3d je bolji. X400 je dobar zbog garancije i ima dobar endurance.
da, i velim, neupucen sam... recimo kingston hyperx fury ima MLC po skoro istoj cijeni a njega se ne preporucuje, je da ima 2god. manje garanciju ali ako je MLC izdrzljiviji onda to negdje na isto dođe.
i bas da 95% ima TLC, hm..gledam zadnjih dana SSD-ove i vise sam naisao na MLC ili druge, samo najjeftiniji imaju TLC, pa me zato i zanimalo zbog cega x400 ima toliko preporuka a osim garancije po nicemu se ne izdvaja.
Evo ja sam baš danas kupio sandisk x400 od 256gb i izrazito sam zadovoljan. Naravno treba uzeti u obzir da sam na novi pc presao sa laptopa starog 6 godina i sad mi je ovo sve super brzo. Ali mislim da je jako dobra opcija pogotovo s 5 godina garancije. Evo i jedan benchmark
Sve je to divno krasno na sintetickom testiranju od 1GB ali daj neki test kopiranja napravi sa velikom datotekom(7GB nadalje)
Write speed bi mu morao biti slaba tocka zbog TLC flasha...
http://www.thessdreview.com/featured/sandisk-x400-ssd-review-512gb/5/
Evo crystaldiskmark bench sa 8gb
I da, padne mu brzina. Čisto da bude jasno, ne tvrdim ja da je taj ssd apsoluti best buy. Uzeo sam ga nakon što sam pregledao dosta recenzija i preporuka po forumima i smatram da bi značajniju razliku dobio samo sa 850evo, iako u svakodnevnom radu ne znam dali bi uopce bilo razlike, ali je tu i dosta veća cijena. Uglavnom, meni za windowse i pokoju igru vjerojatno neće biti razlike, a 5 godina garancije će dobro doći.
pozdrav...ovako, htio bih preći na ssd sa hdd-a od 240gb....i sad neznam koji, iako mislim da u istoj rang cijeni da je sve to isto...kingston uv400 (čitao sam review od 480gb i solidan je), ali je rizik zbog te neke promjene kontrolera il šta već...i tu je adata sp550 i sandisk plus...e sad, ovaj sandisk ima dobre reviewe, ali je najjeftiniji u edigitalu :-/ eto, od ta 3, šta mislite? vjerujem da je sve to slično, ali koji bi bio najbolji izbor, gledajući te neke firmware, kontrolere i sl...
dodatno pitanje: ako matična nema AHCI nigdje u BIOS-u, dal će SSD radit uopće? trenutni HDD je na sata1...
Hvala unaprijed!
radit ce i na IDE postavkama u Biosu ako nema AHCI, sandisk x400 je best buy radi jamstva(5godina)
dobar je i pny cs1311
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=pny+ssd
mozes i kingston uv400
Nemam bas vremena citati pa ako netko moze reci da li je moguce spojiti dva SSD-a u jedan? Imam sada jedan od 120 GB SSD Kingston HyperX Fury, i sada sam narucio HyperX Fury od 240GB, pa me zanima da li mogu spojiti ta dva u jednu particiju?
Ja imam doma 120gb kingston hyperx fury i zadovoljan sam pa cisto ako ima netko bolji prijedlog, a ako ne uzimam taj.
Tnx
Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
Ja imam doma 120gb kingston hyperx fury i zadovoljan sam pa cisto ako ima netko bolji prijedlog, a ako ne uzimam taj.
Tnx
Sandisk X400 ili 850 evo zbog garancije.
Pozdrav ljudi, trebam malu pomoć...
Kupujem SSD od 120gb do 400kn, što mi je best buy u toj kategoriji? Još jedan problem što me zanima, koliko će mi to sve biti brzo pošto nisam siguran da li mi laptop ima SATA2 ili SATA3. Kako to saznati? Riječ je o HP 15-g012sm.
Namjeravam izvaditi CDrom i tu staviti SSD disk. Da li ima kakve veze što se brzine tiče da li SSD stavim na mjesto cdroma ili hard diska?
Pozdrav ljudi, trebam malu pomoć...
Kupujem SSD od 120gb do 400kn, što mi je best buy u toj kategoriji? Još jedan problem što me zanima, koliko će mi to sve biti brzo pošto nisam siguran da li mi laptop ima SATA2 ili SATA3. Kako to saznati? Riječ je o HP 15-g012sm.
Namjeravam izvaditi CDrom i tu staviti SSD disk. Da li ima kakve veze što se brzine tiče da li SSD stavim na mjesto cdroma ili hard diska?
Uzmi si X400.
Stavi SSD umjesto HDD, a HDD stavi umjesto CDRom-a ili si kupi vanjsku kutiju za HDD (npr. KLIK) pa ubaci HDD u nju i koristi ga kao portabilni HDD.
Brzinu ces svakako osjetiti naprema HDD-u bez obzira ako imas SATA 2 ili SATA 3 (SATA 3 je naravno bolji).
Taj X400 ima brzinu zapisivanja 340, nije li bolje uzeti nekog što ima preko 500? Koja je razlika, zašto je taj x400 dobar( osim garancije od 5 godina )?
Zašto se SSD stavlja na mjesto harda, a hard na mjesto cdroma, ima li kakve razlike u brzini ili?
Ekipa, koji je SSD kapaciteta 128GB neki best buy? Za oko mi je zapeo Kingston HyperX Fury, ali vidim da recimo SanDisk Z400 ima vecu brzinu citanja, bar tako stoji u opisu. Ne razumijem se bas previse u SSDove, PC ce mi sluzit za igranje i multimediju, tako da racunam na SSD stavit OS i par bitnijih programcica, svaki savjet je dobrodosao!
Ekipa, koji je SSD kapaciteta 128GB neki best buy? Za oko mi je zapeo Kingston HyperX Fury, ali vidim da recimo SanDisk Z400 ima vecu brzinu citanja, bar tako stoji u opisu. Ne razumijem se bas previse u SSDove, PC ce mi sluzit za igranje i multimediju, tako da racunam na SSD stavit OS i par bitnijih programcica, svaki savjet je dobrodosao!
Doslovno par postova gore je odgovoreno na to pitanje.
SanDisk X400.
Kakve će biti performanse ako stavim sad na mjesto cdroma?
Kakve će biti performanse ako stavim sad na mjesto cdroma?
Performanse čitanja CD-ova će drastično pasti.