Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.187
|
čitano: 3.228.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
ved23 kaže...
ima li netko iskustva sa amd radeom r7 ssd diskom ? ima na njuskalu jedan od 240gb s 3 god garancije po dobroj cijeni

Sve je to isto rebrandirano smeće. Kao što sam rekao to je rebrand micron 16 nm nand ili Toshiba 15nm. Ako već uzimaš bolje ti je uzet nekog poznatog proizvođaća npr Samsung 850 evo ima 5 godina garancije.

12 godina

amd R7 ima Toshibin MLC A19nm NAND - 64Gbit i barefoot kontroler, znaci nikako nije u rangu sa low end TLC diskovima koji sve vise nicu ko gljive poslije kise samo da srezu cijene na trzistu za value korisnike.  

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

amd R7 ima Toshibin MLC A19nm NAND - 64Gbit i barefoot kontroler, znaci nikako nije u rangu sa low end TLC diskovima koji sve vise nicu ko gljive poslije kise samo da srezu cijene na trzistu za value korisnike.  

Opet zastario je 19nm se odavno prestao koristit.  Bolje je uzeti neki micron 16nm TLC nego taj.

12 godina

Nemoj takve gluposti pisat molim te, jos ce ti netko povjerovat.

9 godina
neaktivan
Koji SSD?

Onda ništa od tog pretpostavljam , može preporuka nekog diska do 400kn 

Gledao sam u hgspotu 

SSD disk 120 GB, PATRIOT Blast  334kn
SSD disk 120 GB, A-DATA SP550 354kn
SSD disk 120 GB, PATRIOT Blaze 366kn
SSD disk 120 GB, KINGSTON HyperX FURY 389kn

SSD disk 120 GB, SILICON POWER S60 389kn

SSD disk 120 GB, KINGSTON V300 399kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

sve su to ok value diskovi za prosjecnog usera, no do 400kn ako mozes naci na nabavi sandisk x400 to bi bio nekakav best buy samo ga nemaju u hgspotu.

ako nema taj onda kingston fury posto ima najvecu izdrzljivost 20nm NAND-a

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Nemoj takve gluposti pisat molim te, jos ce ti netko povjerovat.

Kakve gluposti. Sad bi kao on trebao uzet taj Radeon ssd koji je na prastarom NAND-u i koji ima samo 3 godine garancije kad može uzet 850 evo sa 5 godina garancije koji koristi noviju i napredniju tehnologiju  i može bit siguran da mu taj nece krepat.

12 godina

r7 ima 4 godine jamstvo a kao drugo ja ne pricam jel bolji samsung ili ocz, ja pricam o NAND-u i sto znaci smanjivanje nm opcenito.

Ako ima love za samsung 850Evo super ali rec da je 16nm TLC bolji od 19nm MLC je krajnje neupuceno.  

16 godina
Koji SSD?

Kupujem svoj prvi SSD pa se u to ništa ne razumijem. Upala su mi u oko ova dva modela:

Kingston HyperX Fury, 120GB, 500/500 MB/s (350kn)

i

Samsung 850 Evo, 120GB, 540/520 MB/s (550kn)

Da li se isplati dati 200kn više za 850 EVO, pogotovo što sam pročitao da je HyperX Fury izdržljiviji? I ako sam dobro pohvatao, oba ova modela su iz 2014., ima li nešto novije/bolje u tom cjenovnom rangu (350-550kn)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 21:36 (X-Wind).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Gledaj 250 GB modele, ima ih 550-600 kn. To nije više visoka cijena za taj kapacitet a i to popuniš samo tako.

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
Koji SSD?

Ma htio bi rađe neki pošteni 120GB, nego neku 250GB jeftinjaru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nećeš primjetiti razliku u performansama između "poštenog" i "jeftinjare". Razlika u kapacitetu je pak iskoristivija.

9 godina
neaktivan
Koji SSD?

Uzeo Intel 535 120gb , nije bilo samsunga od 120gb na stanju a ovaj je isto s 5 god garancije što mi je dosta bitno...i ako ima neke razlike u brzini neću primjetit jer sam tek prešao s hdd-a...bitno je 5 god garancije pa nek igre počnu :P

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
sandisk x400 pogledaj, jeftino a 5 god garancije.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Koji SSD?

Pozdrav, 

jedan brzi odgovor bih molio ako je moguće. Da li se isplati uzeti Adata Premier SP550 480GB za 99€? Neka je akcija na Computeruniverse samo danas pa da vidim upučenije od mene da li je to dobra kupovina. Garancija je 3 godine.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I jos 30€ za dostavu? Kakve su to fore

16 godina

Unutar Njemačke je 5€ dostava tako da to nije problem, a imam nekoga na koga bi poslao.

14 godina
Koji SSD?

Nema X400 , vjerojatno uzimam Kingston 240 gb fury hyperx 500/500 , ima li sta bolje za oko 600kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

uzeo sam SanDisk X400, no sad kad sam došao doma sam vidio da na jamstvu piše:

"Uz proizvod ne dolaze uputstva pošto je namijenjen za ugradnju isključivo od strane ovlaštene i stručne osobe. Ugradnjom od strane neovlaštene osobe proizvod gubi jamstvo"

Zanima me imam li ja kao privatna osoba i dalje  tih 5 godina jamstva ako sam stavljam disk u računalo? Mogu li kasnije imati problema zbog toga ako budem trebao ostvariti garanciju?

EDIT: našao  odgovor na istoj temi :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 17:53 (Asistente).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

kupujem  ssd za jedno staro računalo, tako da brzina nije uopce bitna (u svakom slucaju ce bit miljama brze od hdd koji je u njemu).

http://www.ekupi.hr/Patriot-SSD-Blast-R560W425-120GB-7mm-25-642450.aspx

jel ovo ok? znaci htio bi nesto najeftinije moguce samo da nema nekakvih poznatih problema, tipa da crkava brzo i tako sto. moze i prijedlozi za nesto drugo s slicnom cijenom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brada09 kaže...

kupujem  ssd za jedno staro računalo, tako da brzina nije uopce bitna (u svakom slucaju ce bit miljama brze od hdd koji je u njemu).

jel ovo ok? znaci htio bi nesto najeftinije moguce samo da nema nekakvih poznatih problema, tipa da crkava brzo i tako sto. moze i prijedlozi za nesto drugo s slicnom cijenom..

bolje nadoplati za ovoga sandiska sa 5god.garancije, jer pričaju da ovaj patriot dosta crkava, ali ne znam dal je istina.

ima jeftiniji i malo sporiji isto sandisk z400

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
14 godina
neaktivan
jura kaže...
brada09 kaže...

bolje nadoplati za ovoga sandiska sa 5god.garancije, jer pričaju da ovaj patriot dosta crkava, ali ne znam dal je istina.

ima jeftiniji i malo sporiji isto sandisk z400

ovaj z400 se onda cini idealan, posto velim brzina nije bitna posto se radi o starom racunalu koje ce se preporodit s bilo kakvim ssd-om. sto se tice dugotrajnosti nece biti nikakvi vazni podaci na njemu nego ga je uzasno zaj**ano otvorit, zato bi htio izbjeci da ssd crkne u kratkom roku..

EDIT: komp ima SATA port na 3Gbit\s (do 375MB) sto znaci da brzina ssd mi definitivno ne igra nikakvu ulogu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 16:24 (brada09).
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Gledam sad ove sandisk-ove, x400, z400s, x300 i ostali. Cijena između 256GB X400 i Z400S je 100kn. Koja je razlika?
Slabo sam našao išta, jedino što vidjeh je da su Z400S ponajprije namjenjeni za laptope, dok su X serije SSDova namjenjeni za desktop i workstation namjene, sudeći što sam samo vidio nekakav infografikon od SanDisk-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Digli su cijene 256gb modelu, prije je bila razlika oko 20kn, vidli prodaje se i odmah marza gore. Ja bih isao na z400 razlike u radu neces vidjeti a 100kn u dzepu ostane
14 godina
Koji SSD?
X serija je srednji segment, dok je Z low end. X ima veću brzinu pisanja, veći IOPS.
Sandisk Ultra II je bolji izbor od Z serije, a svega je 10-ak kn skuplji. Jedino ima garanciju 3 godine, što je i dalje sasvim OK
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Uzeo sandisk z400s, radi kako spada i prakticki preoporadio stari komp. Hvala svima na savjetima

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Razliku izmedu ultra 2 i x400 ili z serije neces primijetiti a dvije godine imas duzu garanciju tako da po meni nije nikakva bolja kupovina ultra serije. Jedino ako se palis na benchmark onda uzmi ultra 2. Uvijek je bolje imati duzu garanciju jer i ssd zna riknuti pa 2 god duza garancija vise vrijedi od toga da pokazes ciji je brzi veci u cmarku

Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
Koji SSD?

trebam pomoć oko odabira ssd-a, ovo je prvi put da si uzimam ssd, glavna namjena za komp mi je gaming, zanima me hoću li osjetiti realnu razliku između ovih ssd-ova, nije mi neki problem dati novce i za ovaj najskuplji ako je stvarno toliko bolji, pa eto hvala svima na pomoći

Samsung SSD 950 Pro Series NVMe M.2 2280 512GB - 316 eura

Samsung SSD 850 PRO Series 512GB - 222 eura

Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series 500GB - 148 eura

Samsung SSD 850 EVO (Basic) Series M.2 500GB - 164 eura

ako netko ima prijedlog za neki drugi samo predložite, al bitnije mi je da je provjereno dobar i kvalitetan nego da uštedim koju kunu, i bitno mi je da ima 500 gb ili više

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cansee kaže...

trebam pomoć oko odabira ssd-a, ovo je prvi put da si uzimam ssd, glavna namjena za komp mi je gaming, zanima me hoću li osjetiti realnu razliku između ovih ssd-ova, nije mi neki problem dati novce i za ovaj najskuplji ako je stvarno toliko bolji, pa eto hvala svima na pomoći

ako netko ima prijedlog za neki drugi samo predložite, al bitnije mi je da je provjereno dobar i kvalitetan nego da uštedim koju kunu, i bitno mi je da ima 500 gb ili više

Za 950 pro trebaš m2 utor na matičnoj novije generacije znači skylake pa nadalje. A što se tiče gaminga osjetit ces samo na loading time-u. Biti će znatno kraće.

10 godina
zeroname kaže...
Cansee kaže...

Za 950 pro trebaš m2 utor na matičnoj novije generacije znači skylake pa nadalje. A što se tiče gaminga osjetit ces samo na loading time-u. Biti će znatno kraće.

znam za matičnu, uzet ću z170 neku, dakle u svakom slučaju ću i u nekom prosječnom radu i gamingu osjetiti razliku između 950 pro m.2 i 850 evo?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice