Rezultati testiranja nisu čak u rangu SATA II.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koliko sam gledao na HWiNFO piše SATA 3 - 6Gb/s.
nisam bas neki u tome, pa sam se na to oslonio. Kako se to može provjeriti i gdje?
Pogledaj s SSD-Z - KLIK
Evo mali offtopic da ne pisem u drugu temu,gledam sad svoj HyperX Kingston i stoji mi interface ATA,a spojen na SATA III utor na maticnoj ???
Teško je nači podatke . Lapje HP R151NM , mbo je HP2213 a CPU N3540
Podatke pod INTERFACE pogrešno tumačite kao SATA standard koji koristi matična ploča.
Program prikazuje koji tip SATA koristi SSD, a ako nanesete kursor miša pokazat će vam na kojoj SATA brzini trenutno radi SSD.
Btw pitanje za iskusnije, SSD mi je star 2,5 mjeseca i ima skoro 1 TB zapisanih podataka. Malo sam iznenađen pošto sav browser download, dokumenti, instalirane igre i sve ostalo sam usmjerio na ostala dva HDD, tako da ne znam šta pravi toliko zapisivanje, a na SSD je OS, ugašeni updejti, programi, bez nekih ogromnih instalacija.
Da li je to OK?
Zanimljivo, moj je star tjedan dana a piše mi 200 gb.
Podatke pod INTERFACE pogrešno tumačite kao SATA standard koji koristi matična ploča.
Program prikazuje koji tip SATA koristi SSD, a ako nanesete kursor miša pokazat će vam na kojoj SATA brzini trenutno radi SSD.
Btw pitanje za iskusnije, SSD mi je star 2,5 mjeseca i ima skoro 1 TB zapisanih podataka. Malo sam iznenađen pošto sav browser download, dokumenti, instalirane igre i sve ostalo sam usmjerio na ostala dva HDD, tako da ne znam šta pravi toliko zapisivanje, a na SSD je OS, ugašeni updejti, programi, bez nekih ogromnih instalacija.
Da li je to OK?
Gdje ti je instaliran browser?
Gdje su ti temp datoteke?
ANtivirusni program?
...
SSD je da se koristi/trosi, nije mu namjena da stoji neupotrebljen, zar ne?...pogotovo dok ima garanciju...
Da li je to OK?
hm, moj je star negdje oko dvije i pol godine, os je gore, nešto programa i bar jedna do dvije igre koje se stalno mijenjaju
total zapis je 6,19 tb, sad jel to puno ili malo za to vrijeme nemam pojma
Sve na OS je defaultno, nisam nista prebacivao, igre ne igram.
ANtivirusni program?
...
SSD je da se koristi/trosi, nije mu namjena da stoji neupotrebljen, zar ne?...pogotovo dok ima garanciju...
Sve po defaultu na C gdje je OS odnosno na SSD-u. U pravu si, ima 5 godina garancije i nemoram se još i sa tim zamarati.
ANtivirusni program?
...
Sve po defaultu na C gdje je OS odnosno na SSD-u. U pravu si, ima 5 godina garancije i nemoram se još i sa tim zamarati.
Ma prije će ti riknut elektronika nego memorijske ćelije. To nema šanse da potrošiš ako si normalni koristik računala.
Meni su ćelije bile na 97% nakon 3 godine (garancija je bila 5 godina), i SSD je u jednom trenu samo krepao. Jako nepouzdan komad hardwarea, rekao bi čak najnepouzdaniji trenutno.
No svako zlo za neko dobro, dobio sam duplo veći SSD slične brzine i s novom garancijom od 3 godine
Imam Lenovo G500 laptop sa optickim diskom i planiram ga zamijeniti za SSD.
Koje podatke treba znati kako bi znao koji SSD uzeti (da ne bude bottleneck negdje)?
Hvala! ☺
Koji SSD preporučate od ova 2, naime radi se o Samsung 850 Evo Basic koji je 560 kn ili Intel 535 koji je 512 kn. Vjerojatno sa niti jednim od navedenih ne mogu pogriješiti ali zanima me da li se isplati ići na 850 evo basic pošto mi je budžet ograničen zbog drugih komponenti a i na matičnoj je SATA II.
Pozz svima!
Nadogradio PC sa Samsung 120GB 850 EVO i jako sam zadovoljan sa brzinom jer sam dosad bio na obicnom HDD-u.
Jedino sto mi je cudno su rezultati benchmarka.
Rezultati su ti cudni jer si ukljucio Rapid mode (ako ne znas sta je to Googlaj)
Imam Lenovo G500 laptop sa optickim diskom i planiram ga zamijeniti za SSD.
Koje podatke treba znati kako bi znao koji SSD uzeti (da ne bude bottleneck negdje)?
Hvala! ☺
HDD zamjeni za SSD i onda HDD stavi umjesto optickog diska (ili mozes kupiti kutiji za HDD pa ga koristiti kao portabilni).
Bilo koji SSD ce ti biti dobar.
Koji SSD preporučate od ova 2, naime radi se o Samsung 850 Evo Basic koji je 560 kn ili Intel 535 koji je 512 kn. Vjerojatno sa niti jednim od navedenih ne mogu pogriješiti ali zanima me da li se isplati ići na 850 evo basic pošto mi je budžet ograničen zbog drugih komponenti a i na matičnoj je SATA II.
Svejedno je, razlike su minimalne (mislim da oba imaju 5 god garancije, ne?)...
Da li je ovaj pouzdan SSD 240.0 GB KINGSTON SAVAGE Hyper X,na njušci novi za 500Kn?
Da li je ovaj pouzdan SSD 240.0 GB KINGSTON SAVAGE Hyper X,na njušci novi za 500Kn?
Ne bih preko njuškala nabavljao SSD (jedino ako se baš isplati, ali to je rijetko).
Za manje od 600 kn imaš nekoliko različitih SSD-a od 240 GB u raznih trgovinama.
Ako znaš spojit fen u utičnicu možeš i SSD ugradit
A dalje instalacija windowsa ne znam koliko si upućen u to...
Ako baš niš ne znaš daj nekom susjedu ili nešto...

Poz, kupujem ssd od 250 gb (moze i 256/240) i mislio sam samsung evo 850 jer njega imam u stolnom racunalu, al si ovaj stavljam u laptop i nisam bas pri novcu pa mi taj ssd ne treba.
Ne znam koji je najbolji od ovih jer nema skoro nista reviewova o njima pa ako je netko koristio molio bih ga iskustva :) :
Sandisk z400s, ultra plus ili pak ssd plus...
Svi su tu u cijenovnom rangu pa me zanima vrijedi li ustediti tih 100 kuna ili da se isprsim i uzmem 850?
Hvala