Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.522.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?
dax-lax kaže...
 radije uzimam tehnički modernije i trajnije stvari.

dax-lax kaže...

EDIT: intelov doseg  WUT?

Eto ti odgovora...  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
givooo kaže...

Koja je razlika između SAMSUNG 850 EVO modela :

MZ-75E250B/AM

MZ-75E250B/EU

Oba se imenuju kao SAMSUNG 850 EVO Basic, s tim da primjerice hg spot na ovaj /AM model daje 36 mjeseci garancije, dok na ovog /EU daju 60 mjeseci. 

Npr u http://www.supernet.hr/ daju jednaku garanciju na oba ali ovaj /AM model ne imenuju kao BASIC...

Dakle u čemu je razlika i ima li je  ?

Itko zna ijednu razliku ?

17 godina
Mozda trziste?
AM = amer'ka
EU = europa
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
givooo kaže...
givooo kaže...

Koja je razlika između SAMSUNG 850 EVO modela :

MZ-75E250B/AM

MZ-75E250B/EU

Oba se imenuju kao SAMSUNG 850 EVO Basic, s tim da primjerice hg spot na ovaj /AM model daje 36 mjeseci garancije, dok na ovog /EU daju 60 mjeseci. 

Npr u http://www.supernet.hr/ daju jednaku garanciju na oba ali ovaj /AM model ne imenuju kao BASIC...

Dakle u čemu je razlika i ima li je  ?

Itko zna ijednu razliku ?

nazovi i pitaj, tako si najsigurniji, a treba ti 5 min za to. Ja bih rekao da je razlika u dobavljaču i već spomenutoj garanciji koju daje dobavljač. Tako protis ima za 720 kn model s 3 godine garancije, dok neutrino mobile za istu cijenu daje 5 godina garancije (kupio danas, provjereno ).

12 godina
Koji SSD?

prijatelj mi odlučio kupiti ssd od 500gb, preporučio sam mu samsung 850 evo koji je na alzashopu na 35 posto popusta

uglavnom s dostavom ga izađe oko 1350 kuna, na computeruniverse je i redovnom cijenom jeftiniji za 5 eura, ali uz njihovu skuplju dostavu opet ispadne skuplji za 10 eura i čujem da se dostava zna protegnuti, dok iz alze stigne za par dana

vidio sam da i kod nas najjeftiniji 850 evo dođe oko 1380 kuna + dostava, dakle stotinjak kuna skuplje nego u alzi

pa iako bi i sebi uzeo ovako nešto i preporučio drugima, rekoh da pitam ovdje jer možda netko ipak ima bolju informaciju

uglavnom, frend će preko mene naručiti sutra pa komentirajte, a ja ću za koji dan kad stigne baciti fotkice

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

jel ssd od 120 gb danas dovoljan?

stavit gore windowse i par bitnijih programa za rad (tipa PS, video obrada)

znam da je čim više gb bolje, ali skroman budžet je u pitanju... 

trenutno bi ga stavio u laptop, a iduće god planiram kupnju desktop mašine pa bi ga preselio u njega.

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 23:42 (Gunner_V).

0 0 hvala 0
17 godina
Nekom je dovoljno drugom nije...
Ovisi od osobe do osobe, vidi sta imas sad i koliko ti to mjesta zauzima, izracunaj pa ces znat.
12 godina
picajzla0707 kaže...

prijatelj mi odlučio kupiti ssd od 500gb, preporučio sam mu samsung 850 evo koji je na alzashopu na 35 posto popusta

uglavnom s dostavom ga izađe oko 1350 kuna, na computeruniverse je i redovnom cijenom jeftiniji za 5 eura, ali uz njihovu skuplju dostavu opet ispadne skuplji za 10 eura i čujem da se dostava zna protegnuti, dok iz alze stigne za par dana

vidio sam da i kod nas najjeftiniji 850 evo dođe oko 1380 kuna + dostava, dakle stotinjak kuna skuplje nego u alzi

pa iako bi i sebi uzeo ovako nešto i preporučio drugima, rekoh da pitam ovdje jer možda netko ipak ima bolju informaciju

uglavnom, frend će preko mene naručiti sutra pa komentirajte, a ja ću za koji dan kad stigne baciti fotkice

u linksu je free dostava

https://www.links.hr/hr/ssd-500-0-gb-samsung-850-evo-basic-mz-75e500b-sata-3-2-5-540-520-mb-s-051400326

uz ovakvu cijenu se nikako ne isplati narucivati izvana, cak mu je dosta i pala cijena, prije je bio oko 1600kn

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

vidim da ovi ssdi dolaze za sata3 sučeljem-e sad na koji bi ja način mogao saznati koje sučelje ima moj laptop?

radi se sad već o nekoliko godina starom laptopu

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
12 godina

hw info 64 ili aida ee 64

14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

dax-lax

nisam niti ja baš ljubitelj bestbuy opcija koje mi izgledaju jeftino, pogotovo jer uzimam komp na duže razdoblje

ali dati dvostruko više novaca za isti kapacitet je glupost ako će ti realna razlika u svakodnevnom korištenju biti neuočljiva, osim ako se ne baviš nekim poslom gdje ti je brzina ssd-a vrlo bitna

pa to je kao da daš dvostruko više novaca za grafu koja samo u tetrisu daje veći fps, a tetris i ne igraš

Slazem se potpuno.Evo do sada sam koristio Vertex 4 128gb i pred malo sam uzeo Samsung 850 pro 512gb a Vertex je u kompu za neznam...nesto.Ugl znaci ne primjeti se razlika u brzini bilo cega,isto koda nisam ni mjenjao.Jedino se u nekm benchevima vidi no mislim...koga briga za bench tako da eto to bi bilo to,nit neznas da je drugi sto se tice same brzine.Vidjela bi se razlika jedino u bootanju kompa kad bi na win 10 radio rapid mod no ne radi.Znam jer kod ujaka na win 8.1 boota bolesno brzo

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 6:26 (Blade Runner31).
16 godina
Koji SSD?

Telebit ?

Samsung SSD u Telebitu

jedino treba vidjeti po oznaci modela jesu li AHCI i NVME modeli

uglavnom htio sam ubost 256 GB model SM951, ali nije bilo pred 10-ak dana

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
roby27 kaže...

u linksu je free dostava

https://www.links.hr/hr/ssd-500-0-gb-samsung-850-evo-basic-mz-75e500b-sata-3-2-5-540-520-mb-s-051400326

uz ovakvu cijenu se nikako ne isplati narucivati izvana, cak mu je dosta i pala cijena, prije je bio oko 1600kn

zahvaljujem kolega, ne treba niti dostava jer vidim da je dostupan u zadru, pa poslijepodne idemo po njega

15 godina
Stric_Jura kaže...

Telebit ?

Samsung SSD u Telebitu

Nisu NVMe modeli to 

12 godina
Stric_Jura kaže...

Telebit ?

Samsung SSD u Telebitu

MZ-HPV su stariji AHCI modeli. Kod nas se to ne isplati kupovati. 

12 godina
Koji SSD?

evo samo da javim, uzeli smo ssd za frenda, pomogao sam mu kod izbora i instalacije i sad veselo kljucka uz nešto starijeg intela 520 na kojem mu je ostao operativni sustav

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
picajzla0707 kaže...

evo samo da javim, uzeli smo ssd za frenda, pomogao sam mu kod izbora i instalacije i sad veselo kljucka uz nešto starijeg intela 520 na kojem mu je ostao operativni sustav

koja para?ja sam uzeo isti za 1200 kn vani...trebal bi ga dobit do Božića  a sad si sve mislim da sam ga mogel uzet i kod nas!

The Time is always righT
12 godina
ZGamer kaže...

koja para?ja sam uzeo isti za 1200 kn vani...trebal bi ga dobit do Božića  a sad si sve mislim da sam ga mogel uzet i kod nas!

najprije smo gledali na alzashopu za 168 eura, što bi bilo 1.260 kuna ako je euro7.5, pa plus poštarina (mislim 9 eura) i ispadne oko 1.340-50 kuna, ali onda je pitanje koliko ti računaju euro, pa to može biti i bliže 1.400 kn

na koncu mi je kolega roby27 ukazao na ovaj u linksu s web cijenom od 1.376, ali frendu se nije čekala dostava, pa smo ga uzeli po 1.450kn u trgovini bez čekanja, što je njemu bilo najbitnije

15 godina

Mogli ste kupit na webu i stavit preuzimanje osobno u ducanu. Ispa bi tih 1376 kn.

14 godina
Koji SSD?

bilo vam je sad nedavno za black friday samsungovih ssd-ova (i raznih drugih) vrlo povoljno na amazonu.

ja sam ubo 850 evo 250gb za 551kn s dostavom.

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Zajeb kaže...

Mogli ste kupit na webu i stavit preuzimanje osobno u ducanu. Ispa bi tih 1376 kn.

e jbga, trebao sam pitati ovdje

sad znam za drugi put, hvala u svakom slučaju

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav društvo

Planirao sam nabaviti HDD od 3TB, cijena nekih 850kuna kod nas u BiH jer mi je zafalilo malo prostora a kad već nabavljam od viška glava ne boli, no tada sam malo krenuo istraživat cijene SSD-ova o kojima do sada nisam ni razmisljao uglavnom zbog visokih cijena pa sam došao do Samsungova 850 EVO 250GB koji ovdje preko grane dođe 700kn sa 3 godine garancije, trenutni i jedini HDD bi mi postao sekundarni na kog bi spremao većinu podataka i igara.

Šta mislite o samom artiklu, cijeni itd molim vas za mišljenje. BTW mislim da mi je 250GB sasvim dovoljno za W10, office, chrome i neke osnovne programerske alate.

Hvala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Koji SSD?

eh... onaj osjećaj kad ti HW stigne  a ti si u drugoj državi ...neprocjenjivo 

The Time is always righT
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iksoner kaže...

Pozdrav društvo

Planirao sam nabaviti HDD od 3TB, cijena nekih 850kuna kod nas u BiH jer mi je zafalilo malo prostora a kad već nabavljam od viška glava ne boli, no tada sam malo krenuo istraživat cijene SSD-ova o kojima do sada nisam ni razmisljao uglavnom zbog visokih cijena pa sam došao do Samsungova 850 EVO 250GB koji ovdje preko grane dođe 700kn sa 3 godine garancije, trenutni i jedini HDD bi mi postao sekundarni na kog bi spremao većinu podataka i igara.

Šta mislite o samom artiklu, cijeni itd molim vas za mišljenje. BTW mislim da mi je 250GB sasvim dovoljno za W10, office, chrome i neke osnovne programerske alate.

Hvala.

Ne znam gdje si u BiH našao tog Samsunga za 700kn (šverceri s PIKa?), no konkretni Samsung je najbrži SSD u klasi tako da nećeš pogriješiti. 

12 godina
neaktivan
redscro kaže...
Iksoner kaže...

Pozdrav društvo

Hvala.

Ne znam gdje si u BiH našao tog Samsunga za 700kn (šverceri s PIKa?), no konkretni Samsung je najbrži SSD u klasi tako da nećeš pogriješiti. 

Ima dosta ponuda na tu cijenu na pik-u, i meni izgleda dosta jeftino al npr gledam u Linksu je 740kuna e sad da mi je usput u Split kupio bih u radnji jer što se garancije tiče sigurnije je al eto kad je već ovako naručim preko pik-a i nadat se da neće biti nekih problema s njim iako vjerujem da ima fer i korektnih ''švercera s pik-a''.

Cijeli PC mi je naručen s pik-a kad smo već kod toga :)

Cijene su prilično pale i mislim da je pravo vrijeme za kupnju ssd-a, pa da i ja napokon stupim u svijet fastboot-a i ostalih pogodnosti a Samsung evo i prema tvojim riječima je pravi izbor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 22:16 (Iksoner).
14 godina
neaktivan

Pošto se ne radi o pravnim osobama, nema fiskalnog računa ni ničeg, garancija ovisi isključivo o dobroj volji švercera. Ako si sve ostalo tako naručio, SSD je jedna od pouzdanijih komponenti u računalu, možeš i njega onda.

Inače, BiH je valjda jedina država gdje se švercerske trgovine javno oglašavaju, imaju svoje web stranice, poslovnice po gradovima, "uvoze" ilegalno robu, daju nezakonite jamstvene uvjete, izdaju svoje printane "račune" (ne fiskalne) i nikom ništa. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 10:44 (redscro).
17 godina
neaktivan
Iksoner kaže...
redscro kaže...
Iksoner kaže...

Pozdrav društvo

Hvala.

Ima dosta ponuda na tu cijenu na pik-u, i meni izgleda dosta jeftino al npr gledam u Linksu je 740kuna e sad da mi je usput u Split kupio bih u radnji jer što se garancije tiče sigurnije je al eto kad je već ovako naručim preko pik-a i nadat se da neće biti nekih problema s njim iako vjerujem da ima fer i korektnih ''švercera s pik-a''.

Cijeli PC mi je naručen s pik-a kad smo već kod toga :)

Cijene su prilično pale i mislim da je pravo vrijeme za kupnju ssd-a, pa da i ja napokon stupim u svijet fastboot-a i ostalih pogodnosti a Samsung evo i prema tvojim riječima je pravi izbor.

Iznenadit ćeš se ali nije 740 jer je to samo za Web kupovinu, ako dođeš u radnju bit će ti 789 kuna. Ja sam ga neki dan kupio u Linksu i btw izgleda da mi taj SSD ne valja jer ga ploča malo prepoznaje, malo ne prepoznaje, a kada ga prepozna u winsima stopira rad softwera dobijam poruke not responding, smrzne win itd. Najvjerojatnije ću ga reklamirati. 

Ispravka posta-  SSD radi, a novi SATA kabal koji sam kupio sa njime ne valja, sad sve radi OK... za sada. :)

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 10:40 (boxer).
15 godina
Jesi ga probao ukopčat u neki drugi sata kontroler, konektor neke druge boje od onog u koji si prvo ukopčao? Ne mora bit ali ne košta da probaš
15 godina
Jesi ga probao ukopčat u neki drugi sata kontroler, konektor neke druge boje od onog u koji si prvo ukopčao? Ne mora bit ali ne košta da probaš
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Upiknuo sam ssd za cash cijenu 740kn i mogu samo reci preporod od klasičnog hdd-a 

https://www.svijet-medija.hr/art/ssd-disk-samsung-250gb-850-evo-basic-mz-75e250b/63397

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice