Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.548.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

50 sekundi, sporije nego što sam mislio

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Haker_x kaže...

50 sekundi, sporije nego što sam mislio

Mora to brze. Samsung magician je recimo dobar softver koji ne bloata prevec

mojpismonosa
16 godina
Koji SSD?

Samsungovi 850 modeli brickani s najnovijim firmware updateom.

LINK

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!

1 0 hvala 2
12 godina
Koji SSD?

Pozz! Koji bi mi preporučili ssd za sustav do 500kn??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fight kaže...

Pa recimo nekoristim ssd, nego sam jos na hdd, podesio sam si u biosu postavke. i s tim postavkama meni se windowsi podignu za 5 s.mozda malo nest vise ali mislim to je tu negdje jer se preskocu ona ocitanja i odmah startaju windowsi tako da nije ni brzo ni sporo ali je dobro.

Pretpostavljam da si mislio na 55 sekundi jer rekord najbržeg SSD-a je da podiže sistem za 8 sekundi tako da nemaš tu šta raditi s HDD-om...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 19:52 (Erda).
17 godina
CPU kaže...

Pozz! Koji bi mi preporučili ssd za sustav do 500kn??

Ja ozbiljno svima preporucujem 850 EVO Samsung od 120GB ako ti je stalo do sistema.

Razlog zasto je taj sto je izrazito pouzdan i performanse su puno konstantnije u odnosu na druge serije.

Intel 530 takoder.

Ako bas ne zelis protegnut tih 150 kn, pogledaj HyperX Fury

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
 Na sredini ekrana u doljnjem dijelu tab "General" ce te vidjeti "Boot Duration" koji podijelite sa 1000 (u mom slucaju 66sec @HDD) 

To vam je tocno vrijeme  

Evo i mog vremena:

15 godina
Erda kaže...
fight kaže...

Pa recimo nekoristim ssd, nego sam jos na hdd, podesio sam si u biosu postavke. i s tim postavkama meni se windowsi podignu za 5 s.mozda malo nest vise ali mislim to je tu negdje jer se preskocu ona ocitanja i odmah startaju windowsi tako da nije ni brzo ni sporo ali je dobro.

Pretpostavljam da si mislio na 55 sekundi jer rekord najbržeg SSD-a je da podiže sistem za 8 sekundi tako da nemaš tu šta raditi s HDD-om...

pa iskreno evo kupio sam, ssd intel 530 s, 120gb stavio windows 7 64 bit ali nevidim bas neku brzinu pokretanje windowsa ista je kao i na hdd.iskreno....

17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan

Kako to da neki daju garanciju 5 godina na ssd, a kad kupiš iza na kutiji piše 3 godine, lol.

17 godina
Zato sto su to vjerojatno starije isporuke koje nisu zahvacene bile s time na kutiji, a primjenjuje se na sve.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Zato sto su to vjerojatno starije isporuke koje nisu zahvacene bile s time na kutiji, a primjenjuje se na sve.

onda ih ne moram zvat? :) Uzo 850 evo, 250gb.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 19:59 (crash11).
15 godina

da al meni taj program od nike koristi,kad gledam svojim ocima i pratim,i vidim za koliko vremena mise podignu windowsi na hdd,a koliko na ssd.

i iskreno i realno ja tu nevidim razliku u brzini ama bas nikakvu......

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Trebam preporuku za SSD, uzimati cu ih vise i trebaju biti kvalitetni.

Gledao sam uzeti Samsung 850 Evo Basic 120GB, ljudi govore da su dobri. Što vi mislite?

Never let a computer know you are in a hurry.

0 0 hvala 0
15 godina
IVOX kaže...

Trebam preporuku za SSD, uzimati cu ih vise i trebaju biti kvalitetni.

Gledao sam uzeti Samsung 850 Evo Basic 120GB, ljudi govore da su dobri. Što vi mislite?

Zadnjih 541464 stranica svi govore i svi hvale da 840Evo i novi 850Evo su best buy

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
15 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Zadnjih 541464 stranica svi govore i svi hvale da 840Evo i novi 850Evo su best buy

Onda necu ni razmisljati o drugim opcijama, uzeti cu 850Evo-e

Never let a computer know you are in a hurry.
17 godina
neaktivan

Evo spojio svoj samsung evo 850, 250gb, instaliro windowse, mislim da se dižu za oko 8 sekundi.

Al imam neki problem sad ne znam jel to zbog windowsa ili nečeg drugog (instaliro sam još 4gb rama, tako da sad ima ukupno 8gb), sve radi normalno i samo odjednom se zna smrznut, ako restartam komp preko gumba na kučištu napiše mi poruku "Reboot and select proper device" (u biosu je nariktano da ssd na kojem su windowsi bude broj 1.). Kad se pojavi ta poruka ne mogu više ništa nego ugasit komp na gumb i onda ga opet upalit, te onda uđe normalno u windowse i sve radi dok se ne dogodi smrzavanje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 21:06 (crash11).
16 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Evo spojio svoj samsung evo 850, 250gb, instaliro windowse, mislim da se dižu za oko 8 sekundi.

Al imam neki problem sad ne znam jel to zbog windowsa ili nečeg drugog (instaliro sam još 4gb rama, tako da sad ima ukupno 8gb), sve radi normalno i samo odjednom se zna smrznut, ako restartam komp preko gumba na kučištu napiše mi poruku "Reboot and select proper device" (u biosu je nariktano da ssd na kojem su windowsi bude broj 1.). Kad se pojavi ta poruka ne mogu više ništa nego ugasit komp na gumb i onda ga opet upalit, te onda uđe normalno u windowse i sve radi dok se ne dogodi smrzavanje.

Evo 850 ima do 520 MB/s tvoj ima 3 put vise. Tak da mislim da je doslo do greske tj da nesto krivo ocitava.

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
Pentium100 kaže...
crash11 kaže...

Evo 850 ima do 520 MB/s tvoj ima 3 put vise. Tak da mislim da je doslo do greske tj da nesto krivo ocitava.

Ne neg mu je uključen RAPID mod

*crash11 moraš ACHI uključiti u BIOS-u 

17 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Pentium100 kaže...
crash11 kaže...

Jel to trebam neš u registryu prvo mijenjat prije nego prebacim. Jel moguće da se zbog toga freeza?

15 godina
crash11 kaže...
Ivanjino96 kaže...
Pentium100 kaže...
crash11 kaže...

Jel to trebam neš u registryu prvo mijenjat prije nego prebacim. Jel moguće da se zbog toga freeza?

Koliko znam morat ćeš ponovo instalirati windowse i to prvo prebaciti u ACHI i onda friško instalirati windowse. ALi prvo pokušaj ugasiti RAPID mod možda on zeza ali moraš u ACHI prebaciti 

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Našo sam ovo, sad ćemo vidit

Windows 8.1

Change to AHCI mode from IDE mode

Regedit:
  1. Exit all Windows-based programs.
  2. Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu.
  3. Now type Regedit there and press Enter Key to open up the Registry Editor Window. (If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.)
  4. Locate and then click the following registry sub keys:
  5. Code:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\
  6. Locate the Error Control entry which should have a value of 3. Right-click on the entry name, select Modify, change the value from 3 to 0 and click OK.
  7. Locate and then click the following registry sub keys:
  8. Code:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride
  9. Locate an entry named "0" with a value of 3. Change the value to 0 by following the procedure in step 5.
  10. Restart your computer
  11. Go to UEFI/BIOS and enable AHCI, Save & Reboot
  12. Another restart may be required to finish the driver installation.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 21:26 (crash11).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Mislim da ovo bas ne radi. Nakon sto sam to promijenio i onda restarto pc, otisao u biosu promijenio pod main .. storage .. IDE u ahci .... save and restart... your windows problem nesto bla bla....  izgleda da se moraju ponovo instalirat windowsi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2015 21:53 (crash11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo reinstaliro windowse, stavio ahci, sad ćemo vidit oće se freezat. 

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ovako, zanima me koji uzeti izmedju Intel 530 120gb i Samsung EVO 850 128gb, posto su oni po brzini tu negdje, cak to necu ni osjetit. Koji pouzdaniji i trajniji od ta dva? 

battlelog: marinacsmrad
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
marinac88 kaže...

Ovako, zanima me koji uzeti izmedju Intel 530 120gb i Samsung EVO 850 128gb, posto su oni po brzini tu negdje, cak to necu ni osjetit. Koji pouzdaniji i trajniji od ta dva? 

Samsung EVO ili PRO? Svejedno, i jedan i drugi su best buy (tj. najbolji trenutno).

12 godina
Koji SSD?

Molim preporuku SSD-a do 800kn. Nekako me najvise privlaci ADATA

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ako te privlaci onda uzmi to ali vidis da je u postu prije lijepo napisano sta je trenutno najbolje/best buy
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Evo reinstaliro windowse, stavio ahci, sad ćemo vidit oće se freezat. 

Ostavio cijelu noć da radi, do sad se nije freezao.

17 godina
crash11 kaže...

Ove brzine koje postize nisu normalne cak ni za PCI-E :D

Trebao si mozda probati 8.1...meni trenutno drazi OS od 7ce, a podrska za SSDove je super i ne treba se nista palit/gasit

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice