Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.546.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?

Kazem ili 840 Evo ili intel 520, za sata 2 ja bi cak prije isao na intel zbog duljeg jamstva a za boot to je tako diskutabilan podatak jer nije svaki sistem identičan, stavi si win8.1 svakako za ssd jer je najbrzi boot OS

15 godina
neaktivan

Ok, hvala puno!

Ma nemam win8.1, imam win 7 :/

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Planiram prvom prilikom u Njemačkoj (mindfactory.de - amazon.de) uzet SSD. Budžet maksimalno 100eura, naravno i jeftiniji ssdovi dolaze u obzir, također mi treba i bracket jer u ovom zalmanu nemam slot za SSD.

Ovaj mi izgleda kao best-buy Crucial mx100 256  za 90 eura. Vaše preporuke?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 16:45 (kenan.M).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

Planiram prvom prilikom u Njemačkoj (mindfactory.de - amazon.de) uzet SSD. Budžet maksimalno 100eura, naravno i jeftiniji ssdovi dolaze u obzir, također mi treba i bracket jer u ovom zalmanu nemam slot za SSD.

Izgleda super, kako se rjesava garancija buduci da je iz Njemacke? Vrijedi u HR ako znas?

Windows Phone FTW
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Nemam pojma, imam par prijatelja koji non-stop (svakih 10tak dana) putuju u Njemačku tako da mi to nije problem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
kenan.M kaže...

Dobar izbor za te novce odlično.

16 godina
Koji SSD?

Ja se isto vec neko vrijeme premisljam o SSD-u i znam da se cijelo vrijeme po temi vrte, intel 520, samsung 840 i tu i tamo ovaj mx crucial.

Dakle svi ovi gore ssd-ovi imaju sata 3 interface (ako se ne varam), ja imam Laptop HP Probook 450, i5 procesor, 4gb ram, 2gb grafa itd..Dali ima ikakve veze tj dal bi bilo nes bolje ako bi uzeo intela 520 jer imam intel proc? Nisam siguran pa pitam, cini mi se da je svejedno. Da li je bolji intel 530 ili 520? U hg spotu kazu da je 520, malo mi je cudno to al ok.

Koliko sam skuzio moj laptop ima samo sata 2 interface (razocarao sam se mislio sam da ce biti sata 3), tek sada sam skuzio kad sam isao gledat.. to znaci da ako su svi ovi ssdovi sata 3 tj imaju oko 500mb r/w, meni je potpuno svejedno tj za svaki ssd ce mi biti 3gb/s zbog sata 2 interfacea? Znaci bez obzira koji uzmem, svi ce mi isto raditi?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da raditi ce svi na smanjenoj brzini transfera radi sata 2 propusnosti no svejedno ce biti ogroman boost u podizanju OS-a i aplikacija u odnosu na spori 5,400rpm hdd

U tom slucaju intel 520 se namece kao idealan buy.

16 godina
roby27 kaže...

Da raditi ce svi na smanjenoj brzini transfera radi sata 2 propusnosti no svejedno ce biti ogroman boost u podizanju OS-a i aplikacija u odnosu na spori 5,400rpm hdd

Da, to znam da ce raditi na sata 2 propusnosti, no zanima me da li ce biti potpuno svejedno sto se tice performansi dali je ssd intel, samsung ili neki treci?

Intel 520 - da ako kupujem 120gb (475kn), ali jos uvijek se dvoumim izmedu 120 i 240gb. Ako idem na 240gb, cijene intela i samsunga su tu negdje, a i ovog mx100 (u hrv), nije neka bitna razlika. Jedino ovaj mx100 u njemackoj je zanimljiv, pogledat cu to malo sada.

Windows Phone FTW
17 godina
neaktivan
DommY kaže...
roby27 kaže...

Da, to znam da ce raditi na sata 2 propusnosti, no zanima me da li ce biti potpuno svejedno sto se tice performansi dali je ssd intel, samsung ili neki treci?

Intel 520 - da ako kupujem 120gb (475kn), ali jos uvijek se dvoumim izmedu 120 i 240gb. Ako idem na 240gb, cijene intela i samsunga su tu negdje, a i ovog mx100 (u hrv), nije neka bitna razlika. Jedino ovaj mx100 u njemackoj je zanimljiv, pogledat cu to malo sada.

Onda uzimaj Intel 520, zbog 5 godina garancije. Zbog SATA 2 sučelja će ti svi isto raditi, onda jedino garancija igra ulogu.

11 godina

svakako preporucam veci kapacitet jer kojom brzinom rastu apetiti programa i igara brzo ce to postat malo za odrzavanje preformansi istih jel nije tajna da su bolesni vec na 70% zauzeća...realno gledano koja korist od jednog 60 giga ssd u 2014-15 a brzo ce tako i 120 odletit u zaborav{#}

EDIT:još uvijek čekam da me neko argumentirano demantira u svezi ove tvrdnje bar od ovih koji preporucaju 120 prije 240 i više ako cash ne igra glavnu ulogu?!koja korist od boljih pref i 5 god gare ak za 3 godine na njega stanu sam winsi ili je danas isplativo placat 500 kuna da se komp brze boota jer to je jedino kaj ce brzo radit kad ga se zapuni preko 70 posto tak da ove preformanse mogu bit cak gore i od hdd-a...ne?

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 17:10 (ZGamer).
12 godina
Koji SSD?

Za sve vlasnike Samsung starijeg 840 i novijeg 840 Evo doslo je do buga i pada brzine čitanja, trenutno se radi na ispravku koji ce biti rijesen putem firmwarea klik

5 0 hvala 6
11 godina
Koji SSD?

od sto junaka glasa čuti nije...{#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
ZGamer kaže...

svakako preporucam veci kapacitet jer kojom brzinom rastu apetiti programa i igara brzo ce to postat malo za odrzavanje preformansi istih jel nije tajna da su bolesni vec na 70% zauzeća...realno gledano koja korist od jednog 60 giga ssd u 2014-15 a brzo ce tako i 120 odletit u zaborav{#}

EDIT:još uvijek čekam da me neko argumentirano demantira u svezi ove tvrdnje bar od ovih koji preporucaju 120 prije 240 i više ako cash ne igra glavnu ulogu?!koja korist od boljih pref i 5 god gare ak za 3 godine na njega stanu sam winsi ili je danas isplativo placat 500 kuna da se komp brze boota jer to je jedino kaj ce brzo radit kad ga se zapuni preko 70 posto tak da ove preformanse mogu bit cak gore i od hdd-a...ne?

S kim se ti svađaš, kakve argumente želiš čuti?  

Šta će netko bacat novce na 250Gb SSD koji ce mu večinu vremena stojat prazan da bi možda u buducnosti bio popunjen, da bi bio spreman za buducnost 3-4god kad će izać 10x brži/veći/jeftiniji SSD diskovi.

Vecina nas ima za backup/multimediu/torrente sporedni hard disk 500Gb/1Tb i ssd od 120gb mi stoji poluprazan, ne znam s cim bi ga popunio.. 

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

A zato 840 slabije radi od prijašnjeg hyperx 3K

0 2 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Ajd, da podrzim kolegu :)

SSD mi sluzi (trebao sluziti) za Win i igre.

Ali, danas igre vec imaju i preko 40-50GB.

I sad gore imam samo Win i BF4. I vise mi ne stane ni BF3, ni Wolfenstein.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
4 1 hvala 1
16 godina
Koji SSD?

Ja mislim da sam se odlucio za intel 520 120gb. Jos da malo razmislim i sutra narucujem u futuri za 475kn + 40kn dostava. Imam na laptopu instaliran win8 od kad sam ga kupio a to je prije godinu dana i sada mi je C particija popunjena nekih 65 od 192gb..druga particija je popunjena preko 250gb ali to su filmovi serije itd..bit ce mi taman ssd za windowse, par programa i eventualno neku igru iako jako malo igram na laptopu. Tako da bi trebalo biti dovoljno tih 120gb, a dvoumio sam se izmeno 240 i 120. U nekoj blizoj buducnosti vjerovatno cu ubacit trenutni hard umjesto dvd roma.

Windows Phone FTW
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

prvi glas razuma da kaze nesto produktivno i kontra svoga hardwera...{#}..hvala varaždinac

za forumaša bika... znači kupio si takav kakav jesi kapacitet vjerojatno znas zašto i ok ali sad tvrditi da je 120 gig ssd pametnija investicija od 250 ili vise je smiješna...kažeš čemu bacati novce na veči kad će za par godina ionako izaci brži i jeftiniji...onda cemu uopce sad kupovati ista ili se to ne odnosi na 120 gig modele koji ce se moci besplatno zamijeniti za brze..vece..jeftinije...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2014 22:04 (ZGamer).
17 godina

To što Cyber voli imat par igrica od 30-40gb na SSDu i uštedit 15sec loadinga levela je problem u njemu, za takve heavy-usere postoje ssd-i od 250/500GB/1TB. ;) Ako si on to može priuštiti svaka čast, podržavam!

ALI govorit da je to razumo i produktivo meni graniči s ludošću tako da smo završili s raspravom. 

11 godina

pusti cybera znaci ti češ taj 120gig ssd moci zamijeniti za brzi jaci i bolji u budućnosti i to besplatno a svi ovi papci kaj su sad kupili 250 gig nece...i jos ce im stajat poluprazan i gubit ce na vrijednosti...nezz tko je tu lud!

17 godina

Da, doc cu u trgovinu, bacit svoju staru ragu od 120gigi na stol i trgovac ce me poslužit sa novim SSDom 2TB-3GB/s R/W sasvim besplatno, hvala doviđenja! Gdje ti živiš ZGameru

11 godina

ovak... duboko udahni i skoncentriraj se i kreni od mog pvog posta...on je jako bitan i zato se probaj fokusirat na opis i ne gubi koncentraciju sve do kraja i mog zadnjeg posta i sve ce ti bit jasnije pa i to di ja(mi)živimo...

12 godina
bik kaže...
ZGamer kaže...

Šta će netko bacat novce na 250Gb SSD koji ce mu večinu vremena stojat prazan da bi možda u buducnosti bio popunjen, da bi bio spreman za buducnost 3-4god kad će izać 10x brži/veći/jeftiniji SSD diskovi.

Vecina nas ima za backup/multimediu/torrente sporedni hard disk 500Gb/1Tb i ssd od 120gb mi stoji poluprazan, ne znam s cim bi ga popunio.. 

Upravo tako, jos uvijek je ssd premium roba cijene su i dalje dosta visoke kod nas pogotovo ako se gledaju veći kapaciteti. Ako user nije zahtjevan po pitanju igrica onda mu je sasvim dovoljan i 120GB model na koncu ima usera koji su i dan danas na 60GB modelima i sasvim su zadovoljni, postoje i razni tutorijali kako se moze osloboditi dodatnog prostora sto se tice OS-a itd...znaci sve je stvar za sto ce user koristiti ssd i prema tome se ravna koji kapacitet treba kupiti, za danasnje prilike idealan combo je 120 ssd + 1-2TB hdd 

12 godina
Koji SSD?

Kao sto se moze vidjeti pod "Moj PC", imam SSD Samsung 840 Pro od 256GB. Trenutno imam praznog prostora 120GB. Poanta je u tome sto SSD mora imati jedan dio prazan. Ukoliko ga vi napunite do kraja, skratit ce te mu vijek trajanja, i ubrzo cete morati kupiti novi. Ja sam na svome napravio praznu particiju od 20GB koju sam odstranio, da uvijek buze clean.

Enjoy The Silence
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina

Mora proći 5 godina da bi garancija istekla pa da moraš kupiti novoga ako krepa.

To je tebi ubrzo?

11 godina
roby27 kaže...
bik kaže...
ZGamer kaže...

Upravo tako, jos uvijek je ssd premium roba cijene su i dalje dosta visoke kod nas pogotovo ako se gledaju veći kapaciteti. Ako user nije zahtjevan po pitanju igrica onda mu je sasvim dovoljan i 120GB model na koncu ima usera koji su i dan danas na 60GB modelima i sasvim su zadovoljni, postoje i razni tutorijali kako se moze osloboditi dodatnog prostora sto se tice OS-a itd...znaci sve je stvar za sto ce user koristiti ssd i prema tome se ravna koji kapacitet treba kupiti, za danasnje prilike idealan combo je 120 ssd + 1-2TB hdd 

znaci bitno vam je da bude čim boljih preformansa sa cim duzom garancijom ali je totalno nebitno kaj se te preformanse odrzavaju upravo tom cinjenicom da bude bar 30% kapaciteta prazno i to kaj mu je u startu cijena takva kakva je niska... a to kaj ce za nezz 2-3 godine bit dobri za nocni ormaric kao suveniri je totalno nebitno jer ste vi pametno ulozili DVAPUT...pa pogledaj malo oglasnik pun je 60 giga ssd-a... ja ne govorim da se covjek ne ravna po svojim standardima ili novcanim prilikama ali razlika izmedu 120-240 giga je par stotina kuna tak da to nisu astronomske cifre i tko ide na ssd  sa hdd prvi preformace boost je osjetan i nece ga mjenjat svake 3 godine jer nisu to procesori i gpu nego diskovi...

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

@ZGamer

Uzmi u obzir da ukoliko ne postoje ljudi koji će sad kupovat SSD da ta tehnologija neće NIKAD zaživjet. Kompanije odgovaraju na potraživanja kupaca, ako niko ne kupuje SSDove neće ih više ni proizvodit i sa time si možeš te svoje buduće ultra-jeftine  ssdove mačku o rep zakačit. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 16:30 (kenan.M).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

ja nezz vise jer ja pricam kineski ili kaj ali tko nije shvatio poantu cjele priče niti neće...ništa idemo onda organizirat dobrotvornu fondaciju za tehnološki napredak ssd-ova svatko nek uplati po 500 kn na žiro račun{#}

16 godina
Koji SSD?

Danas narucen Intel 520 120gb za samo 468kn u Futuri tj 508kn bi trebalo doc sa postarinom. Nadam se da bude kod mene sutra!

Prije par dana je kostao 475kn, prekjucer cini mi se da je centro.hr stavio cijenu 469kn pa su iz Future odmah spustili za kunu nize, izgleda da se bore haha :D

Cim dode ide u laptop umjesto hdd-a, instalirat win8.1 i ima da leti {#}

Hvala svima na pomoci prilikom izbora{#}

Windows Phone FTW
Moj PC  
6 1 hvala 0
12 godina

Kad sve fino instaliras obavezno preko intel toolboxa update firmware na zadnju verziju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice