- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vecinu toga ti odradi i free program SSD FRESH
Evo i brzine mog Kingstona HyperX 3k 240gb
da li su brzine ok, tj konkretno write speed?
Ovako je kod mene sa Samsung 840 Pro 256 GB...
To si uključio rapid mode jel da?
Tocno...jel ima kakvih losih strana u tom "rapid mode"?
Koristi ga samo ako imaš dosta RAM memorije.
Ne znam, koliko sam čitao ne isplati se baš..
U benchmarku se vidi velika razlika, ali u stvarnom životu i ne toliko..
Trenutno imam pisljivih 4 GB na 1600 MHz...kupio sam nedavno laptop, pa ga nadogradjujem. Slj tj cu uzeti bar jedan komad od 4 GB. Al bas sam primjetio kako mi RAM zna biti na 3,2/4 a imam otvorene samo explorer, winamp i virtual dj npr...
Trenutno imam pisljivih 4 GB na 1600 MHz...kupio sam nedavno laptop, pa ga nadogradjujem. Slj tj cu uzeti bar jedan komad od 4 GB. Al bas sam primjetio kako mi RAM zna biti na 3,2/4 a imam otvorene samo explorer, winamp i virtual dj npr...
E pa to ti radi na principu da koristi RAM jer je dosta brža memorija. Kad uzmeš još tih 4 GB će biti dovoljno.
pff onda moj Kingston kaska za Samsungom :(
Ako obrisem steam program i stavit na na F: oces mi odmah ssd bit sporiji posto SVI govore ako unistaliras i ponovo instaliras ssd da ti je automatski sporiji? ja sam zabunom stavio steam na C: SSD -.-

je, to je normalno jer sistem koristi disk pa taman benchas kad je zauzet. osim toga, to su zanemarive razlike :)
ok jucer sam tek install win 8.1 pa sam novi u svemu jos kaj se tice ssd prvi put ga imam
Pozdrav,
ovo su moji rezultati?
Ima možda netko ideju zašto su tko male brzine?
ssd je adata s510 60 gb, spojen je na sata II. Matična je podešena na ACHI. Probam sam sad i optimizaciju s programom SSD Fresh ali nije puno pomoglo.
Disk je zauze 50% (samo win 7 je na njemu)
Disk ima najnoviji firmwere i matična najnoviji BIOS.
Isto. Brobao sam i drugi SATA kabel.
Obični hard mi ima bržu brzinu pisanja...
Disk je pola godine star, nije se mogao toliko istrošiti.
Meni nije jasno zasto mi SSD pri kopiranju datoteka pocne pisat oko 400 MB/s i onda se spusti na 100, a na testovima s rapidom pise da treba ic 1100.
Zna netko rjesenje?
kaj znaci ovo "total bytes written" 0.34TB
- Toliko je dosada podataka u TB zapisano na SSD.
Pozdrav,
ovo su moji rezultati?
Ima možda netko ideju zašto su tko male brzine?
ssd je adata s510 60 gb, spojen je na sata II. Matična je podešena na ACHI. Probam sam sad i optimizaciju s programom SSD Fresh ali nije puno pomoglo.
Disk je zauze 50% (samo win 7 je na njemu)
Disk ima najnoviji firmwere i matična najnoviji BIOS.
Ima tko još kakvu ideju?
Jel moguće reklamirati ovakvo što?
maticna mi ima ovu funkciju, da ukljucim to? i oce peformanse ssd-a ostat iste? http://i.imgur.com/UvmQ44c.png
maticna mi ima ovu funkciju, da ukljucim to? i oce peformanse ssd-a ostat iste? http://i.imgur.com/UvmQ44c.png
To imaš u "Samsung Magician-u". Kako misliš uključiti? Pa to ti sve briše i teoretski vraća SSD na početne/tvorničke performanse.
Ako želiš fresh install Windowsa, onda iskoristi to.
To imaš u "Samsung Magician-u". Kako misliš uključiti? Pa to ti sve briše i teoretski vraća SSD na početne/tvorničke performanse.
aha to je znaci samo kad radim clean install da se ssd vrati na tvorniči speed ako je vremenom pao na brzini?
aha to je znaci samo kad radim clean install da se ssd vrati na tvorniči speed ako je vremenom pao na brzini?
Yep.
Zasto mi ssd prebacuje datoteke (vece) od 100 do 400 MB/s a na testovima sa rapidom pise da treba prebacivat 1100+
kak se trim pokrene na EVO ?
Pozdrav, može preporuka SSD diska od 60-ak gb i od 120-ak gb. Da su što bolji što se tiče peformansi. radili bi u raidu ... 2 od 60 i 2 od 120 gb.
Hvala.