Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.202
|
čitano: 3.342.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji SSD?

jel mi se vise isplati samsung ili intel? znam da intel ima 5 god garancije ali me zanima jel bolji, kakva je softwerska podrska i to? jel dobijem u bundleu od intela kabel s kojim su spojiti ssd i maticnu i ako ne koje sve tocno kablove moram jos kupit za ssd?

i nikak da skuzim koji mi je tocno model maticne, aida 64 mi pokazuje acer aspire m3300, jos sam preko necega otkrio da je model maticne acer rs780 ali kad otvorim specifikacije od te ploce na internetu pise da podrzava ddr2 memoriju i da ima am2+ utor a moja ima ddr3 i am3 utor za proc

maticna podrzava AHCI stoga miran sam sto se nje tice...

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 19:37 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji SSD?

Narucio sam SSD navedeni gore, sa Extreme Digital-a, i sad kad dode, gledao sam malo po internetu svi instaliraju tako da preko onog softwera prebaci podatke sa hdd-a na ssd novi i onda ga samo stavit u kuciste, ja sam malo skeptican sto se tice toga, pa jel mogu ja spremit podatke na usb, formatirat Windowse  i instalirat Windowse direktno na SSD?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

možeš

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Dariio7 kaže...

Narucio sam SSD navedeni gore, sa Extreme Digital-a, i sad kad dode, gledao sam malo po internetu svi instaliraju tako da preko onog softwera prebaci podatke sa hdd-a na ssd novi i onda ga samo stavit u kuciste, ja sam malo skeptican sto se tice toga, pa jel mogu ja spremit podatke na usb, formatirat Windowse  i instalirat Windowse direktno na SSD?

Ne samo da možeš nego je to i najbolje što možeš napraviti. Clean install windowsa.

15 godina
Koji SSD?

jel mi moze ko rec jel trebam kupovat kakve posebne kablove uz intelov ssd koji sam naveo gore? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Treba ti samo SATA3 podatkovni kabel za spajanje na matičnu. 

Edit:

Evo i update o novom Kingstone HyperX Fury SSD-u koji bi trebao biti zamjena za V300 i KC300 u entry level segmentu sa boljim brzinama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 5:55 (roby27).
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

uzeo samsung evo 250 za  948,75 kn s popustom 5%

0 0 hvala 0
16 godina
orke kaže...

Gdje si to uzeo?

14 godina
skrba kaže...
orke kaže...

Gdje si to uzeo?

http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_EVO_Basic_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TE250BW_(840_Series)-p45426.html?bid=&partner=10001

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

extreme digital

a 5% sam dobio za rođendan popust od njih i zaboravio na njega, danas me podsjetili mailom

0 0 hvala 1
16 godina
Koji SSD?

valja kaj 520 intel 120gb?

StariGad_HR @battlefield
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 13:41 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Butcher kaže...

valja kaj 520 intel 120gb?

- Normalno da valja. {#}

15 godina
Koji SSD?

i evo taman ocu narucit intela i vise nije dobavljivo...a jos jucer sam ga gledo imali su ga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

valjda ih je bilo samo 10kom :)

tak je kod nas samo da je akcija

1 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

ponovo je dobavljivo, pricao sam na live chatu s njima rekli su da im se skripta neka zdrkala pa je sad rijeseno...uz njega uzimam i ovaj sata kabel, jel to taj koji trebam za ssd?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

Ovaj bolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 14:42 (roby27).

0 0 hvala 1
15 godina
Koji SSD?

ok, tnx...jel ima kakve veze to sto na maticnoj nemam sata 3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nema veze ali ces imati overall manje brzine.

17 godina
domac5 kaže...

ok, tnx...jel ima kakve veze to sto na maticnoj nemam sata 3?

u sintetici ima razlike, u svakodnevnom radu gotovo nikakve.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
Koji SSD?

pozdrav!
Koji 120gb ssd uzeti?

samsungov 840?

500-700kn

thy 

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 19:40 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

ako se želiš protegnuti skroz kroz budžet - intel 520

http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-intel-series-520-ssdsc2cw120a310-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-520-mb-s-oem-pack&option=artikl&id_artikl=051.400.156

dobar je i mushkin chronos..

ako želiš proć 100injak kuna jeftinije, uzmi tog samsunga..

i dosta ljudi bježi od kingstona, no treba uzeti u obzir njihovo prtljanje po NAND-u i pratiti koji firmware koji disk nosi

http://www.overclock.net/t/1457629/psa-about-the-kingston-v300-ssd-probable-foul-play-by-kingston

dakle, izbjegavati firmware 506 i 521, jer u njih trpaju prespore asinkrone čipove. naravno, i to je velik boost u odnosu na klasičan HDD no za plakanje kad se gleda sinkroni nand

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 19:56 (nixass).
15 godina
Koji SSD?

Evo kada svi toliko hvale Futuru IT odlučio sam im i ja dati šansu i naručio sam kod njih novi SSD Samsung 250GB 840 EVO Laptop kit, sutra popodne idem po njega. Vidim da ljudi na forumu pišu da je vrlo kvalitetan pa sam se odlučio za isti.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

zasto bi placao 700 kn kad ga moze iz protisa dobit za 590? sad trenutno pise da nije dobavljivo ali pisalo je i jutros pa kad sam ih pitao rekli su da imaju problema s nekom skriptom na stranici pa malo pise dobavljivo a malo nije dostupno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 22:16 (domac5).
17 godina
domac5 kaže...

zasto bi placao 700 kn kad ga moze iz protisa dobit za 590? sad trenutno pise da nije dobavljivo ali pisalo je i jutros pa kad sam ih pitao rekli su da imaju problema s nekom skriptom na stranici pa malo pise dobavljivo a malo nije dostupno...

super, ja sam se navodio po nabavi.. ak on oće, nek zove sve dućane i raspituje se di je dostupno a di ne..

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

kažu iz ED da dostava drugi tjedan pa kaj su oni normalni 10 dana da cekam?

jel i ostali imaju takva iskustva

edit

stornirao narudžu

gdje da uzmem samsung 250GB neka preporuka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 15:27 (orke).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
orke kaže...

Meni su rekli da ce mi doc mozda krajem ovog tjedna, a ako ne onda sljedeci tjedan...

Jedan SSD ja moram cekat 2 tjedna {#}, a cijeli mi PC iz Njemacke sa ComputerUniversa stigao za 2 dana, oni nisu normalni, ovo je prva i zadnja stvar sta uzimam od njih.

Pitao sam ih kako da pratim svoju dostavu, a oni mi jos nisu odgovorili na mail... Kazu kao da treba duze cekat jer ima puno ljudi sto je narucilo i rekli su da ovaj tjedan bi mi trebao doc ako je na zalihi, a lijepo na njihovoj stranici pise da je, i onda mi lik opet kaze da cu morat cekat do slijedeceg tjedna jer im trebaju doc sa europskog trzista... Trebo sam dat 100 kn vise Futuri i da mi dode slijedeci dan.

14 godina
Dariio7 kaže...
orke kaže...

Meni su rekli da ce mi doc mozda krajem ovog tjedna, a ako ne onda sljedeci tjedan...

Jedan SSD ja moram cekat 2 tjedna {#}, a cijeli mi PC iz Njemacke sa ComputerUniversa stigao za 2 dana, oni nisu normalni, ovo je prva i zadnja stvar sta uzimam od njih.

Pitao sam ih kako da pratim svoju dostavu, a oni mi jos nisu odgovorili na mail... Kazu kao da treba duze cekat jer ima puno ljudi sto je narucilo i rekli su da ovaj tjedan bi mi trebao doc ako je na zalihi, a lijepo na njihovoj stranici pise da je, i onda mi lik opet kaze da cu morat cekat do slijedeceg tjedna jer im trebaju doc sa europskog trzista... Trebo sam dat 100 kn vise Futuri i da mi dode slijedeci dan.

Pa zaš ga nisi piknuo u CU za 950KN

11 godina
neaktivan

Pa mogu ga ja piknut za "950" kn ako ces mi ti platit dostavu 240 kn {#}

14 godina
Dariio7 kaže...

Pa mogu ga ja piknut za "950" kn ako ces mi ti platit dostavu 240 kn {#}

Ne neg kažeš da si naručio komp sa CU kj nisi i SSD piknuo skupa