Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.205
|
čitano: 3.343.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji SSD?
djigibao kaže...
Svima treba ssd...lol
S ssd-om se uvijek vidi i osjeti ubrzanje cijelog pc-a

Komp mi ionako radi kao raketa,sad pitanje je dodatnog troska od cca 600kn,koliko bi SSD doprinjeo brzini i dal se isplati na kraju.

Zato pitam i zato sam napisao PC -konfiguraciju ,jel ak nije neka potreba strpim se ja jos 2 godine dok ne padne cijena...

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2014 18:24 (lmutak).
17 godina
neaktivan
lmutak kaže...
djigibao kaže...
Svima treba ssd...lol
S ssd-om se uvijek vidi i osjeti ubrzanje cijelog pc-a

Komp mi ionako radi kao raketa,sad pitanje je dodatnog troska od cca 600kn,koliko bi SSD doprinjeo brzini i dal se isplati na kraju.

Zato pitam i zato sam napisao PC -konfiguraciju ,jel ak nije neka potreba strpim se ja jos 2 godine dok ne padne cijena...

Pa stvar je u tome što ti je hard disk veliki bottleneck. Npr. 600 kuna za SSD će ti dati veći boost nego nekoliko tisuća kuna za bilo koje druge komponente.

Pod boost naravno mislim u područjima gdje SSD daje boost. Ali pošto imaš vrhunske sve ostale komponente, baš taj boost ti i treba.

Samo mi je žao vidjeti takvu zvijerku od kompa bez SSD-a. :)

14 godina

Oba su dobra ali intel ima 2 god dulju garanciju pa uzmi njega 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
14 godina
Koji SSD?

Jel treba još kaj dodatno kupovat ili je s njim sve potrebno? kabel itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
indy500 kaže...

Jel treba još kaj dodatno kupovat ili je s njim sve potrebno? kabel itd...

Dobiješ samo SSD treba ti kabel i treba ti adapter iz 3.5inch u 2.5inch ako nemaš u kućištu za SSD

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
14 godina
Koji SSD?

Još samo jedno   pitanje.

Imam Asus M4A88TD-V EVO/USB3 matičnu. http://www.asus.com/Motherboards/M4A88TDV_EVOUSB3/

Može li ona raditi u AHCI modu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav momci, već dugo vremena mi je ova tema na listi praćenih

te sam je puno stranica prije i čitao no na kraju sam izgubio interes oko SSD-ova primarno zbog cijene.

Zanima me, koliko novaca danas vrijedi odjeliti za dobar SSD te koji su po vama kapaciteti

'taman' za prosječnog W7 korisnika koji bi uz OS i nekoliko esencijalnih programa eventualno instalirao

pokoju igru na solid state (ne mislim pritom na recimo BF4 od 30+GB).

Modeli koji se isplate trenutno kupiti kod nas u domaćim web shopovima, cijene, par linkova za lijene..

Hvala {#}

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

te sam je puno stranica prije i čitao no na kraju sam izgubio interes oko SSD-ova primarno zbog cijene.

Zanima me, koliko novaca danas vrijedi odjeliti za dobar SSD te koji su po vama kapaciteti

'taman' za prosječnog W7 korisnika koji bi uz OS i nekoliko esencijalnih programa eventualno instalirao

Modeli koji se isplate trenutno kupiti kod nas u domaćim web shopovima, cijene, par linkova za lijene..

Hvala {#}

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000048329

S obzirom da cijene trenutnih SSD-ova su pale te konstantno viđamo akcije, ne bih se začudio da vrlo brzo ugledamo nove serije SSD-ova 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 0:34 (Wuk19).
17 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Hvala {#}

Gornji Intel ili http://www.protis.hr/products/details/ssd-samsung-120gb-840-evo-basic-mz7te120bw/73493

12 godina
indy500 kaže...

Imam Asus M4A88TD-V EVO/USB3 matičnu. http://www.asus.com/Motherboards/M4A88TDV_EVOUSB3/

Starija je to ploča, nema AHCI.

16 godina
Koji SSD?

citam temu i malo sad razmisljam, kroz par dana bi uzeo ssd + odd caddy (9.5mm) za njega i imam na raspolaganju 600kn za oboje. nije mi nesto posebno vazno koji ssd da uzmem, samo da sistem (win) maknem s 5400rpm diska. trenutni best buy mi je kingston v300 60GB jer mi vise ne treba. ako ima mozda koje bolje rjesenje koje ukljucuje ssd + caddy za 600kn, slobodno napisite.

hvala i ispricavam se ako je bio odgovor.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 5:13 (Bass).

0 0 hvala 0
12 godina

Bolje idi na odličan Corsair SSD 60GB Force LS + caddy naručiš sa e-baya sa free dostavom

14 godina
roby27 kaže...
indy500 kaže...

Onda ne može SSD raditi na njoj?

17 godina
roby27 kaže...
indy500 kaže...

ploča je iz 2010., kaj je tu točno staro?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina

Pa stara je ploča 4 godine kao što kažeš, nema podrške za FX procesore. Vidiš da još ima i prahistorijski Pata konektor. Inače dobra fazna regulacija za OC. 

12 godina
indy500 kaže...

Onda ne može SSD raditi na njoj?

Može raditi nemaš frke ali je preporuka da mbo podržava AHCI. 

17 godina
roby27 kaže...

Pa stara je ploča 4 godine kao što kažeš, nema podrške za FX procesore. Vidiš da još ima i prahistorijski Pata konektor. Inače dobra fazna regulacija za OC. 

kakve veze imaju FX procesori sa AHCI podrškom, kao što je kolega gore pitao?

i naravno da nema podršku za FX kad FX ide na skroz drugi socket..  {#}

SSD MOŽE RADITI NA TOJ PLOČI

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 12:28 (nixass).
12 godina

Ti to mene prcaš ili kaj? 

Jel ima ploča AHCI ili nema? Gdje sam ja rekao da ssd neće raditi?

17 godina

ti prcaš sam sebe. ta ploča ima AHCI a ti od početka govoriš da nema i zbunjuješ čovjeka bezveze i trabunjaš o nekakvim FX procevima koji tu uopće nisu tema. čovjek ima tu ploču, FX mu ne treba, ploča podržava AHCI, super, to mu "treba" za SSD, kraj priče. ja ne znam kaj tebe muči 

12 godina

Gdje ima ploča AHCI? Daj ajde objasni

17 godina
roby27 kaže...

Gdje ima ploča AHCI? Daj ajde objasni

u pi.... da ne velim di. jel ti uopće znaš kaj je AHCI?

14 godina
indy500 kaže...

Imam Asus M4A88TD-V EVO/USB3 matičnu.

- Ploča podržava AHCI mod, ali da bi on radio potrebno prije nego snimaš OS otići u BIOS,

uđeš tamo gdje piše MAIN, zatim pronađeš gdje piše SATA CONFIGURATION,

uđeš u to i pronađeš gdje piše SATA PORT 1 - PORT4 i SATA PORT5 - PORT6,

i jedno i drugo postaviš na AHCI, dalje postaviš kao FIRST BOOT DEVICE ono s čega snimaš

OS, a kao SECOND BOOT.... SSD, (PS. HDD neka bude otpojen dok ne snimiš win na SSD),

spremiš promjene i izađeš iz BIOSa van, pokreneš novu instalaciju win,

dalje sve kao i kod HDDa.

- SSD spoji u SATA port na matičnoj koji ima oznaku SATA1, HDD u port s oznakom SATA2 (KASNIJE),

optiku u port s oznakom SATA3.

- Optimizaciju win za SSD možeš napravit sa Samsung Magician ako imaš Samsung SSD,

ako imaš npr. Kingston, onda skini SSD fresh.

- Sad kaj bi bilo da ploča ne podržava AHCI, ja neću objašnjavati, ako se nekome da, neka piše,

samo kratko, opet bi mogao koristit SSD, znači SSD može radit na svakoj ploči koja ima SATA utor,

e sad koliko će biti brz, to je nešto drugo.

- Preporučio bih da si prije samo napraviš update BIOSa, a nekon instalacije i update firmwera SSDa,

benchmark  odvrti sa AS SSD, zdravlje prati preko SSD life.

- Ploča nije baš nova, ali nije ni tako stara, ima i starijih koje rade bez problema. ;D

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 14:42 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji veci ssd preporucate da zamjeni trenutni v300 od 120gb?

I koja je razlika u tim samsungima 240-250-256 gb / pro --evo?

thx

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji SSD?

Planiram kroz slijedecih par dana kupit ovaj SSD, isplati li se to sad dok je na akciji i dok je dostava besplatna ili da jos cekam?

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da bi ga trebao uzet.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
17 godina
neaktivan
Dariio7 kaže...

Planiram kroz slijedecih par dana kupit ovaj SSD, isplati li se to sad dok je na akciji i dok je dostava besplatna ili da jos cekam?

Uzimaj definitivno.

14 godina
orke kaže...

I koja je razlika u tim samsungima 240-250-256 gb / pro --evo?

- Za kućnog korisnika je sasvim dovoljan EVO, koji god uzeo, nećeš pogriješiti garant.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice