Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.554.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?

Moze samo savjet za jedan SSD. Nudi mi se po povljnoj cijeni ali nigdje da nadem nekakav rewiew na netu.

Radi se o sljedecem : samsung mz7td128hafv-00000

Koliko bi on maksimalno vrijedio? 

hvala

17 godina
Koja je to povoljna cijena?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan

400 kuna, a mozda ima i garanciju. 

Isplati se ili ici na novi samsung za 619,00 ?

14 godina
junkieee kaže...

400 kuna, a mozda ima i garanciju. 

Isplati se ili ici na novi samsung za 619,00 ?

Za 220 kn s nemoj zezati, to ti je jedan vikend izlazak, kupuj novo s garancijom.

13 godina
protjeran
Koji SSD?

Je dobro ovo sta . Moze pls komentar jer mi je prvi ssd pa sam laik ;) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
omomomomoomm kaže...

Nakon nekih mjesec dana koristenja intel ssd 520 od 120gb sam zadovoljan. Laptop mi radi oajetno bolje i brze. Baterija mi na laptopu traje malo duze. Laptop je jos tisi a i cudno mi je da se temp opcenito spustila malo dolje. Sad mi je kad citam vijesti i forume temp od 38-44 stupnja prije mi je bila konstantno oko 48. Sumnjam da je to povezano sa tim ali moguce.

Normalno da ima veze... SSD nema pokretnih dijelova za razliku od HDD-a pa je tisi, niza temperatura, duze traje, trosi manje struje, itd...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 19:06 (nix111).
12 godina
Adict kaže...

Je dobro ovo sta . Moze pls komentar jer mi je prvi ssd pa sam laik ;) 

nije lose... Jesi se poigrao s postavkama u windowsima za bolji i brzi rad ssd-a?

13 godina
protjeran
Koji SSD?

Pa nesto sam mjenjao sta sam nasao tu na forumu da je ekipa pisala . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Samsung EVO iso poslje teretane po njega danas izgleda pre cool i tak je lagan...eo par slika,nadam se da nisam pogrijesio kaj nisam uzo PRO verziju....i na kraju slika sa svime skupa..

HD fotka jedna 4752x3168 http://i.imgur.com/lbr5JES.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 13:20 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

- Nisi pogriješio.

- ps. daleko si, skoknuo bi ja po tu matičnu do tebe, baš bih mogao zamjenit svoga Asrocka za nju, he he. :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 13:17 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

- Nisi pogriješio.

- ps. daleko si, skoknuo bi ja po tu matičnu do tebe, baš bih mogao zamjenit svoga Asrocka za nju, he he. :-)

imo sam do sad asrock nebi ju uzo ponovo da oni meni plate.... :D  sad cekam jos corsair obsidian 750D da to sve stavim nutra {#}

15 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

imo sam do sad asrock nebi ju uzo ponovo da oni meni plate.... :D

- Bome dobro kažeš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 16:01 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Samsung EVO 840 120GB vs Crucial M500 120GB. Koji i zašto? Oba tri godine garancije, a koliko sam vidio po testovima (doduše ovlaš), M500 je mrvicu spoji u real-usage stvarima - no big deal. 

Zaboravih, razlika u cijeni - 110 kuna

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 15:50 (Val).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

plače mi se kad vidim akcije u usa..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
Val kaže...

Samsung EVO 840 120GB vs Crucial M500 120GB. Koji i zašto? Oba tri godine garancije, a koliko sam vidio po testovima (doduše ovlaš), M500 je mrvicu spoji u real-usage stvarima - no big deal. 

Zaboravih, razlika u cijeni - 110 kuna

Prvo nebi bilo loše da si pročitaš detaljno M500 review da shvatis od cega se sastoji.

110 kn nije mala razlika u cijeni, 840 Evo je bolji pogotovo u write speed segmentu. Dok je kod vecih kapaciteta manja razlika u brzini.

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ne pratim baš SSD tehnologiju, jedino što znam da su MLC čipovi bolji od SLC čipova (jesam u pravu?). A samsung ima TLC (triple), koji se navodno prije "potroši" nego MLC? Tako sam barem čitao na nekom reviewu. Bitan mi je nizak access time, a za 150MB/s više-manje mi i nije bitno, ionako ne radim sa velikim fajlovima :)

Uzmite u obzir da sam noob što se tiče SSD-ova - samo sam pitao koja je razlika između ta dva (očigledno je kad je razlika više od 100 kuna). Ali reko možda je u brandu :)

Btw nije mi problem tih 110 kuna, ali ako mi samsung neće donijeti nešto zamjetno bolje cruciala, ne vidim razlog zašto bih ga uzeo... Da se radi o 5 vs 3 godine garancije, onda nemam što razmišljati, ali 3 vs 3 godine, dok jedina razlika koju sam ja vidio je u brzini čitanja/zapisivanja, to mi i nije baš neki problem :) Jer trenutno radim na 5400rpm driveu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Onda ovako: SLC je najbrži i najdugotrajniji ali je i najskuplji bio u prozvodnji zato se išlo na MLC pa sad na kraju i TLC(Samsung) ali uz neke napredne tehnologije kao SLC cache da se anulira spor TLC prilikom write brzina.

Ovo o dugotrajnosti ssd-a tu se nemoraš brinuti osim ako stavljas ssd u server, dok ti krepa vec ce biti boljih, brzih, naprednijih, jeftinijih ssd-a.

Kada govorimo o acess timingu tu nema razlike od 840 Evo i to je ta bitna stvar gdje ssd potpuno uništava hdd.

Još jedna stvar Samsung ima super softver preko kojeg imas dodatne funkcije ubrzavanja diska(rapid mode), kontrola zdravlja itd.

Edit:

I jos jedna cak i najbitnija stavka o kakvom se kontroleru radi jer on barata podacima i o njemu ovisi brzina rada, Samsung je u Evo verziji jos dodatno poboljsao kontroler od 840Pro, Intel je izbacio svoj (konačno) vlastiti u 730 seriji i enterprise seriji i jos cu spomenuti Corsair Neutron sa LAMD kontrolerom i Vertex150 sa toshiba nandom su među najboljima. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 18:14 (roby27).
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji SSD? Kingston,Samsung ili Intel ? rang od 600 do 800 kuna

0 0 hvala 0
15 godina
Grahonja kaže...

Koji SSD? Kingston,Samsung ili Intel ? rang od 600 do 800 kuna

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=051.400.223

12 godina
neaktivan

Samo jos jedno pitanje, izmedu EVO i PRO je razlika u samo u čipu  (MLC i TLC) ili postoje jos neke razlike

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 9:38 (Grahonja).
17 godina
Grahonja kaže...

Samo jos jedno pitanje, izmedu EVO i PRO je razlika u samo u čipu  (MLC i TLC) ili postoje jos neke razlike

pro ima i veću garanciju

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina

uzmi neki od ovih: intel 520, intel 530, samsung evo, samsung pro

nije velika razlika medju njima... sam odaberi, najbolje bi bilo ak ti se ne zuri hvatat neki popust

12 godina
Koji SSD?

Jel se mogu negdje kupiti kingstonovi v300 modeli sa starim chipovima, a ne ova nova osakacena verzija???

0 0 hvala 0
13 godina
nix111 kaže...

Jel se mogu negdje kupiti kingstonovi v300 modeli sa starim chipovima, a ne ova nova osakacena verzija???

a zašto ne uzmeš KC300 već tražiš V300

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
12 godina
dar01 kaže...
nix111 kaže...

a zašto ne uzmeš KC300 već tražiš V300

Vise pitam iz radoznalosti jel uopce postoje jos ti stari v300...

A sto se tice KC300 neisplativi su jer ima puno boljih za iste pare

15 godina
nix111 kaže...

- Malo se rastegni i uzmi Samsung 840 Evo ili ako možeš za 800 kn 840 pro.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 20:35 (Valentin17).
12 godina

ma znam ja koje treba uzet... smo vise iz znatizelje pitam jel postoje ti stari v300 modeli? {#}

16 godina
Koji SSD?

koliko vidim na nabava.netu, ima ih dosta.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

0 0 hvala 0
12 godina
Bass kaže...

koliko vidim na nabava.netu, ima ih dosta.

ma nije to to... al never mind, ocito nema.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Molim za savjet oko nadogradnje laptopa na SSD. Max do 550 kuna, ni lipu preko 600 ako se do te granice zaista isplati rastegnuti.

Tražim do 120 gb SSD isključivo za WIN particiju, u DVD ladicu ću ugraditi HDD za pohranu i torrent.

Ponuda uređaja je već filtrirana.

http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi__130?se=2067%2C2081%2C2071%2C61208%2C22723%2C164103&q=&cod=&cdo=610&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

Molim Vas što više savjeta i potvrda tuđih preporuka. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 20:38 (QuadroZG).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice