Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.556.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji SSD?

:) Neznam

http://sonic-media.dk/?p=103

Covjek u Step 3 kaze da moze. Ja nisam pobal, pa zatto tu pitam :) iskusniju ekpi, mozda je netko i probal.

P.S.

Ili system restore nije isto kaj i system image.

Stvarno, neznam :-/

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 18:29 (smajlee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Nije isto.

A kada bih spojio SSD i trenutni disk i kopirao sve sa trenutnog na SSD i bootao sa njega, bi li to radilo?

Kopiram i promjenim ime particije i slovo.

Iskopčam stari disk i bootam sa SSD-a.

Bil' funkcioniralo?

Mene isto to jebe. U ponedjeljak dolazi disk, a u utorak ću ili kopirati ili reinstalirati Windowse.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

:)
Ja evo, u petak kupio SSD i nikak uloviti vremena to sloziti, a ocito necu do ponedjeljka jer radim nocne i tak to pa sam odlucil potraziti savjet od ljudi koji znaju.

Uglavnom,ako se ne javi nitko sa savjetom ili ako ne nadjem nist pametnog ide reinstalacija pa kgj :) i telefoniranje u microsoft za reaktivaciju :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

najbolje vam je jednostavno instalirat ispocetka i to je to

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Je najbolje, ali nije najpraktičnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

kakav je vertex R2+ 120 gb? vrijedi li 400 kn polovan?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?

I ja u petak u Linksu preko grupne kupnje uzeo Intel 520 - dobar deal čini mi se {#}

Intel ima svoj software za migraciju sustava - može se skinuti sa:

Intel® Data Migration Software

Procedura je jednostavna:

- spoji se novi SSD

- software se instalira na stari HDD/SSD tj. disk na kojem su windowsi i sa kojeg želiš napraviti migraciju

- pokrene se postupak migracije i samo odabere izvorišni i odredišni disk (ili naprednije, samo pojedine particije na izvorišnom disku)

[PS: odredišni SSD mislim da mora biti Intelov]

- nakon što se pokrene migracija, napravi se restart PCa, nakon čega se pali neki custom boot softwera za migraciju i samo treba pročekati da on završi posao

- nakon toga samo restart, promjena redosljeda bootanja u BIOSu (tako da je SSD boot device) i sve bi trebalo raditi

Uglavnom, bilo je stvarno jednostavno.

Sretno!

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ja ću backupat sve bitno sa starog diska na terabajtni, njega ištekat i spojiti samo SSD i stari disk.

Onda ću upaliti Data Migration i pustiti da odradi.

Probat ću i ako radi, ostavim, a ako ne napravim reinstall i vratim bitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

brzo pitanjce...jel 250GB samsung EVO brzi ikaj od 120GB verzije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da brži je, pravilo je da cim veci kapacitet to bolje perfomanse.

12 godina
Koji SSD?

Posto je sad pala cijena SSD diskovima razmisljam o kupnji...

kapacitet 60-120

Jel jos uvijek samsung evo najkvalitetniji? Je li kvalitetan adata disk?

molim preporuke!

Hvala :)

Edit: od adata diskova konkretno me zanima sx900 serija

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 18:26 (nix111).

0 0 hvala 0
15 godina
nix111 kaže...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=intel+530

- Intel ima 5 godina garancije Evo samo 3.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
12 godina
nix111 kaže...

Posto je sad pala cijena SSD diskovima razmisljam o kupnji...

kapacitet 60-120

Jel jos uvijek samsung evo najkvalitetniji? Je li kvalitetan adata disk?

molim preporuke!

Hvala :)

Edit: od adata diskova konkretno me zanima sx900 serija

Samsung je jako kvalitetan sa odličnim kontrolerom i samsung magic softverom s kojim dobijes dodatne opcije ubrzanja itd.

Adata nema potrebe gledati kraj Samsunga i Intela.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 21:17 (roby27).
15 godina
roby27 kaže...

samsung magic softverom s kojim dobijes dodatne opcije ubrzanja

- Samsung Magician je program koji "sam" podešava (gasi) neke opcije, ali uz malo znanja u radu s registry bazom,

win OSom (njegovim opcijama), malo "google.com", to sve što radi program možeš napravit i sam,

bez da kao debil klikaš "max. performance", a ako gasiš sam opcije ručno, barem znaš što si ugasio,

a ne onda "tapkaš" u mraku kao budala kad dođe do problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 21:33 (Valentin17).
12 godina

Svejedno prosječan user nezna brljat po registry bazi i kupuje ssd out of the box a samsung je odličan ssd, ima tutorijala po YT-bu puno kako podesiti magic softver. Nije sve automatizam. 

15 godina
roby27 kaže...

Svejedno prosječan user nezna brljat po registry bazi i kupuje ssd out of the box a samsung je odličan ssd, ima tutorijala po YT-bu puno kako podesiti magic softver. Nije sve automatizam. 

- Prvo, nisam rekao da Samsung nije odličan SSD nigdje, drugo, pa nije registry raketna znanost.

- Kako nije automatizam? Pokreneš program i samo klikaš jednu od 3 (4) ponuđene opcije, lakše od toga ne može.

- Uglavnom, to poklikaš, onda ti program ugasi nešto što ti treba, a onda si u k... i ne znaš što dalje.

- Prvo je potrebno naučiti što znače neke od opcija (npr. čemu služi prefetch, superfetch, page file,

write catche buffer i dr.)

- A kad shvatiš čemu služe neke od ovih opcija, onda ih nećeš ni željeti ugasiti,

jer si kupio SSD da bi dobio max. mogući boost, a ne obratno.

- Uglavnom, takav program ne smije biti osnova za preporuku SSDa, nego to treba biti sami SSD, odnosno njegova

brzina (ili sporost), trajanje garancije, pouzdanost, program je više šminka, nego stvarna potreba.

- Još i više što "moderni" win i sami gase (podešavaju) veliku većinu opcija koje podešava i taj program.

- ps. ako naučiš podešavati ručno te opcije, moći ćeš to raditi s nekim SSDom koji nema "magični" program,

ali danas to imaju manje više svi SSDovi, neki su programi "lošiji", a neki "bolji", a i moći ćeš se izvući od

mogućih problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 22:01 (Valentin17).
12 godina

Očito si me krivo shvatio ja govorim ponajprije o Turbo Write i Rapid Mode opcijama preko magic softvera a toga nema u registry bazi.   

12 godina

Dobro sto se tice postavki nece biti problema, i nije mi bitan software... Zanima me kvaliteta ssd-a. Znaci kvalitetni su samsung i intel, a zanima me jel ih prati kingston po kvaliteti tocnije ova 3 diska: KC300, KC380 i HyperX 3K

15 godina
nix111 kaže...

- Moja preporuka je svakako Intel, brzina OK, pouzdanost odlična, garancija 5 godina.

- Samsung je OK, ima taj Magician program, ali i samo 3 godine garancije.

- Kingston je OK, ali po ovim cijenama bih se ipak odlučio na Intela.

12 godina
Koji SSD?

Pitanje koliko ce mi manje cicati bateriju intel 520ssd 180gb od 750gb na 5400rpm hddu u dell laptopu. Pretpostavljam da ssd trosi manje struje od hdda ili se varam. Ono dal cu dobit 5mibuta na bateriji ili?

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Imam Samsung SSD 840 EVO 120GB i stavio u ''Rapid mode'' i super zadovoljan. Testirao i ''read: 831Mb/s'' te ''write: 696Mb/s''. jedino da je bilo novaca za 250GB, jer 120Gb stvarno ima 111.79Gb.

Because We Can
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Ono dal cu dobit 5 minuta na bateriji ili?

Puno više od 5 minuta ,pogotovo ako koristiš HDD zahtjevne  programe. Inače ne postoji bolji upgrade za laptop od SSD-a - pravi wow efekat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 21:47 (maks-rs).
12 godina
Koji SSD?

Iskreno spremam se vec neko vrijeme uzet ssd i nikak da ga kupim zao mi para pa si govorim da mi je i ovak dobro al nije. Uzet cu ga sad samo kad cu imat slobodan dan kroz tjedan nadam se da ce to bit drugi tjedan jer ovaj sigurno nista s toga.

kolko vidim u futuri je taj hard najjeftiniji. Da vas pitam vu koji ste kupovali u futuri dal taj ducan samo salje doma il se moze uc u njega i kupit

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Koji SSD?

Kupio Intel 520 od 240 i odmah na početku problem. Imam laptop u koji bi umjeto HDD-a stavio SSD. Posudio cradle za disk koji se spaja na USB i glupi Intel SW ne prepoznaje disk.

Paragon FREE ga naravno vidi. Mogu li bez problema napraviti particije s PAragonom ili ima nešto bolje. Ne znam da li Paragon radi s SSD diskovima. Pita za cilindre i slično pa zato pitam. Što koristiti za prebacivanje C particije na SSD. Paragon ili nešto drugo. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

CroDexter

- Ugradi SSD u laptop i napravi clean install win. {#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
CroDexter kaže...

Kupio Intel 520 od 240 i odmah na početku problem. Imam laptop u koji bi umjeto HDD-a stavio SSD. Posudio cradle za disk koji se spaja na USB i glupi Intel SW ne prepoznaje disk.

Paragon FREE ga naravno vidi. Mogu li bez problema napraviti particije s PAragonom ili ima nešto bolje. Ne znam da li Paragon radi s SSD diskovima. Pita za cilindre i slično pa zato pitam. Što koristiti za prebacivanje C particije na SSD. Paragon ili nešto drugo. Hvala

Acronis True Image Home 2014 Boot CD. Spržiš na CD, bootaš s njega, i onda jednostavno clone disk. Odabereš s kojeg ćeš na koji i to je to. Sve bi trebalo radit ok, al preporučljivo je nanovo windowse stavit kad se seli na ssd.

16 godina
protjeran
Penryn kaže...
CroDexter kaže...

Acronis True Image Home 2014 Boot CD. Spržiš na CD, bootaš s njega, i onda jednostavno clone disk. Odabereš s kojeg ćeš na koji i to je to. Sve bi trebalo radit ok, al preporučljivo je nanovo windowse stavit kad se seli na ssd.

Nažalsot nemam CD u laptopu.

16 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

CroDexter

- Ugradi SSD u laptop i napravi clean install win. {#}

Imam orginal Win ali nemam CD drive. Trebao bi napraviti bootabilni USB za Win8?

15 godina
CroDexter kaže...

rebao bi napraviti bootabilni USB za Win8?

- Par minuta posla.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/tutorijal-instalacija-windowsa-8-usb-sticka/161249.aspx

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
17 godina
neaktivan
CroDexter kaže...

Imam orginal Win ali nemam CD drive. Trebao bi napraviti bootabilni USB za Win8?

Onda skineš sa torrenta clean ISO od Win 8 kakvog imaš, običan ili Pro. Onda ga lako staviš na usb(Valentin stavio link kako, iako je po meni jednostavnija druga metoda sa ove stranice), instaliraš sa njega, tokom instalacije upišeš key koji piše na torrentu i nakon instalacije zamijeniš cd key sa onim svojim originalnim i aktiviraš ga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 22:22 (Penryn).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice