Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.556.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji SSD?

Evo, stigao Intel 520 240Gb kupljen u Linksovoj grupnoj kupnji za 999kn.

Brži je od Samsunga 840 120Gb u brzini zapisivanja, ostalo je tu negdje...ja zadovoljan!

Don Vito Corleone

Pa isplativije ti je uzeti 240GB - ima ih još za kupiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 11:56 (pilgrim_23).
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

bok idem sutra po novi SSD samsung EVO od 250gb pa me zanima vidim ima 2 vrste od 250gb u cem je caka i da  li ovaj skuplji vrijedi tih 200kn vise? vidim samo neki cache da ovaj za 200kn skuplji ima vise 512 a ovaj jeftiniji 384 jel to igra neki big step u performansama ili? btw ssd za gaming uzimam.

sa 512mb cache http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_EVO_KIT_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TE250LW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p45431.html?bid=&partner=10001

sa 384 mb cache http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_EVO_Basic_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TE250BW_(840_Series)-p45426.html?bid=&partner=10001

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Razlika je u opremi samo Basic je osnovno, imaš desktop KIT(prva slika) i laptop KIT(druga slika) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 13:10 (roby27).
15 godina
roby27 kaže...

Razlika je u opremi samo Basic je osnovno, imaš desktop(prva slika) i laptop KIT(druga slika) 

- Pazi, nije razlika samo u tome, baš kao što je čovjek rekao, jedan ima 384MB interne catche memorije, a drugi 512MB.

- Ne vjerujem da je ovaj s 512MB skuplji 200 kn samo tako, neka razlika postoji ili je ovaj opis na stranici EDa idiotski,

jer ovo za tu razliku u catche memoriji prvi put vidim.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 13:14 (Valentin17).
12 godina
pilgrim_23 kaže...

Brži je od Samsunga 840 120Gb u brzini zapisivanja, ostalo je tu negdje...ja zadovoljan!

Normalno da je brži od prve generacije Samsunga 840, dakle ne radi se o EVO verziji. 

12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
roby27 kaže...

Razlika je u opremi samo Basic je osnovno, imaš desktop(prva slika) i laptop KIT(druga slika) 

- Pazi, nije razlika samo u tome, baš kao što je čovjek rekao, jedan ima 384MB interne catche memorije, a drugi 512MB.

- Ne vjerujem da je ovaj s 512MB skuplji 200 kn samo tako, neka razlika postoji ili je ovaj opis na stranici EDa idiotski.

znaci onda da uzemem ovaj za 200kn vise?

15 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

- A ako ti treba ovaj desktop kit za montažu u kućište, onda idi na ovaj skuplji, ako ti ne treba,

bit će ovaj jeftiniji i više nego OK.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 13:18 (Valentin17).
12 godina
Valentin17 kaže...
roby27 kaže...

- Ne vjerujem da je ovaj s 512MB skuplji 200 kn samo tako, neka razlika postoji ili je ovaj opis na stranici EDa idiotski,

jer ovo za tu razliku u catche memoriji prvi put vidim.

Ma idioti su krivo napisali, evo taj model sto pise da ima 384MB a na new egg je isti takav model 512MB, razlika je samo u pakiranju

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820147248

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820147254

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820147253

Znači ima tri vrste basic, desktop i laptop KIT {#}

12 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Samo gledaj po modelu koji ti KIT treba, da ne uzmeš krivi. Mislim ako ti treba KIT jel. 

Znači da ponovim za sve {#}:

MZ-7TE250BW - basic

MZ-7TE250KW - desktop kit

MZ-7TE250LW - laptop kit

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 13:36 (roby27).
13 godina
roby27 kaže...
pilgrim_23 kaže...

Normalno da je brži od prve generacije Samsunga 840, dakle ne radi se o EVO verziji. 

Da se razumijemo, ja taj Intel nisam kupovao zbog veće brzine nego zbog toga jer mi treba SSD većeg kapaciteta.

U svakodnevnom radu se razlika ne osjeti.

Btw.  Samsung je na prodaju :)

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

gdje da kupim brecket za intel 530 120gb? isa bi sa njim u pc kuciste to je valjda 3"5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji SSD?

Odlučio sam se počastiti (konačno) sa SSD-om. Kao best buy mi se čini OVAJ Samsung za 619kn 120gb. Ima li što bolje za te novce? Također, uz basic kit, što mi sve treba za instalaciju u PC (osim 3.5" držača)? Vidim da je desktop kit punih 140kn skuplji... Hvala.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
noirDEC0 kaže...

Odlučio sam se počastiti (konačno) sa SSD-om. Kao best buy mi se čini OVAJ Samsung za 619kn 120gb. Ima li što bolje za te novce? Također, uz basic kit, što mi sve treba za instalaciju u PC (osim 3.5" držača)? Vidim da je desktop kit punih 140kn skuplji... Hvala.

E baš sam se na taj i ja namjerio. Kolko ja znam ne treba ti ništa više. (osim sata kabla naravno)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
12 godina
protjeran
Koji SSD?

Jep, naručio. Preporučio ga frend koji ga je isto uzeo. S ovom cijenom čini se kao best buy.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Pozdrav, uzeo sam si Samsung 840 basic 120gb, imam Asus m4a89gtd pro koja ima 6gb sata utore, naletio sam na netu na informaciju da nisu sva 4 utora ista,pa me sad zanima dal je to istina,i dali ima kakve veze u koji ću uključit ssd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Naručio sam 840 Evo 120GB i zanima me koliki će biti pad performansi na Sata2 sučelju.

Imam 965P-DS3 ploču

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crack kaže...

Pozdrav, uzeo sam si Samsung 840 basic 120gb, imam Asus m4a89gtd pro koja ima 6gb sata utore, naletio sam na netu na informaciju da nisu sva 4 utora ista,pa me sad zanima dal je to istina,i dali ima kakve veze u koji ću uključit ssd.

Svi imaju isti kontroler tako da nema veze u koji stavis

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
chutac kaže...

Naručio sam 840 Evo 120GB i zanima me koliki će biti pad performansi na Sata2 sučelju.

Imam 965P-DS3 ploču

U svakodnevnom radu neces primijetiti nikakve razlike izmedu sata 2 i sata 3.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
chutac kaže...

Imam 965P-DS3 ploču

Ne brini oko toga, stavi ahci mode, instalaj winse, kresni samsung magician, optimiziraj si s njim os i upali rapid mode.

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

onda uzimam samsung EVO 250gb basic briga me za knjigice i držače ssd-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...
chutac kaže...

Imam 965P-DS3 ploču

Ne brini oko toga, stavi ahci mode, instalaj winse, kresni samsung magician, optimiziraj si s njim os i upali rapid mode.

AHCI znam da trebam postaviti i znam da treba svježa instalacija OS-a, ali za Samsung Magician i Rapid Mode nisam čuo.

Hvala na savjetu

14 godina
protjeran
Koji SSD?

To ti je software od samsunga za ssd-ove, što je još jedan dobar razlog zašto uzet ovaj ssd.

Super je što jednim klikom optimizira os tako da ne moraš ručno to radit,a ovaj rapid mode ti uključi ram kao cache da radi sa ssd kaj još dodatno boosta performanse.

Doslovno instaliraš program, dva tri klika i to je to, jer se program sam diže s winsima i radi sve bez da te zamara.

win win u svakom slučaju ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Koji SSD?

Dvoumim se između Intela 520 od 240 GB i Samsunga EVO Basic 250 GB. Intel ima 5 godina garancije i to mi se čini korisnije od neke minimalne razlike u preformansama. Ili je razlika značajna. Komp se koristi samo za surfanje i uredski posao. Uz brdo otvorenih aplikacija i tabova. Ne znam koliko je to bitno.

Ne razumijem se u stvari tipa sinkorno-asinkorno, kontrolere i slično pa zato pitam. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 0:46 (CroDexter).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

To ti je software od samsunga za ssd-ove, što je još jedan dobar razlog zašto uzet ovaj ssd.

Super je što jednim klikom optimizira os tako da ne moraš ručno to radit,a ovaj rapid mode ti uključi ram kao cache da radi sa ssd kaj još dodatno boosta performanse.

Doslovno instaliraš program, dva tri klika i to je to, jer se program sam diže s winsima i radi sve bez da te zamara.

win win u svakom slučaju ;)

Waaa, jedva čekam :D

I bez toga bi bio savršen! Bez krčanja, zujanja i brujanja, a k tome i brz!

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jel su dobri ovi rezultati za Samsung evo 120 GB?

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

evo od mog intela 530  120gb, dali je ovdje sve ok? nekako mi djeluje malo :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 15:13 (pasko21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CroDexter kaže...

Dvoumim se između Intela 520 od 240 GB i Samsunga EVO Basic 250 GB. Intel ima 5 godina garancije i to mi se čini korisnije od neke minimalne razlike u preformansama. Ili je razlika značajna. Komp se koristi samo za surfanje i uredski posao. Uz brdo otvorenih aplikacija i tabova. Ne znam koliko je to bitno.

Ne razumijem se u stvari tipa sinkorno-asinkorno, kontrolere i slično pa zato pitam. Hvala

Za takvu namjenu možeš slobodno na Intel. 

17 godina
Koji SSD?

Pozdrav svima :)

Kupio SSD u Linksu na grupnoj kupnji pa su citajuci ovu, a i druge teme o SSDima nastale dileme, pa vas molim za savjet :)
Dakle,

da li da kloniram HDD pa to puknem na SSD (npr sa EaseUS DiskCopy Home, Macrium Reflect free ili nesto trece,cetvrto itd)

ili da li se moze sa system restore (dakle backup C particije pa restore na SSD) -> procitao da to moze sa Win7, neznam da li je tak i za Win8.1. Nasel neki tutorial za Win8.1 al ne kuzim gdi ja odaberem da zelim restore na SSD :)

ili kratko i jednostavno cista instalacija windowsa i vrlo vjerojatno zivkanje microsoft SZK za aktivaciju windowsa i officea sto mi je odbojno do boli :-/?

Puno hvala:)

LP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ček, šta se stvarno može system restoreom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice