a je li razlika u brzini zapisivanja i jamstvu opravdavaju cijenu intela 530 ns samsungom 840evo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ok ljudi znači ovako, imam hard na laptopu od 500 GB koji stvarno postaje sve sporiji i pretrpaniji, pošto sam DJ , zna mi i trzati Virtual DJ dok puštam pjesme pa sam u potrazi sa SSD diskom na kojem bi bili osnovni programi i Winsi. Sata2 port imam tako da bilokoji SSD da je donekle ok, ne trebaju mi neznam kakve performanse, samo da je pouzdan.
Stavite pokoji link a čim bi ubacio SSD planiram kupiti i eksterni 3,5 inčni disk sa svojim napajanjem i na njega prebaciti sve šta imam pa ako možete i tako nešto preporučiti makar je off topic hvala.
Sve se ponavlja zadnjih 30-40 stranica!
Ok ljudi znači ovako, imam hard na laptopu od 500 GB koji stvarno postaje sve sporiji i pretrpaniji, pošto sam DJ , zna mi i trzati Virtual DJ dok puštam pjesme pa sam u potrazi sa SSD diskom na kojem bi bili osnovni programi i Winsi. Sata2 port imam tako da bilokoji SSD da je donekle ok, ne trebaju mi neznam kakve performanse, samo da je pouzdan.
Stavite pokoji link a čim bi ubacio SSD planiram kupiti i eksterni 3,5 inčni disk sa svojim napajanjem i na njega prebaciti sve šta imam pa ako možete i tako nešto preporučiti makar je off topic hvala.
a je li razlika u brzini zapisivanja i jamstvu opravdavaju cijenu intela 530 ns samsungom 840evo?
Ma, najbitnije je vrijeme pristupa podacima, a nećeš ti prebacivati terabajte podataka s SSD-a na SSD da bi osjetio razliku u brzini između ta dva diska.
Uvijek sam za 5 godina garancije prije no trenutn općenito Samsungova pozicija N01 među SSD-ima.
Ili, kupi neki drugi model Samsunga koji ima 5 godina gare, ;)
Planiram kupiti SSD curcial m500 od 480Gb i sad me zanima da li postoji mogućnost da ga se naruči iz kine sa neke stranice "ispod pulta" za bolesno male pare i koliko je to rizično.
Ultra rizično, što ćeš ako ne bude radio? Ništa bez gare.
Recenzija OCZ Vector 150 120GB s PC Expert-a
Već je originalni Vector bio odličan proizvod vrlo visokih performansi i s pet godišnjim jamstvom, zbog čega je i zaslužio našu Editor`s Choice nagradu. Kroz Vector 150 je OCZ tržištu ponudio još brži i bolji uređaj, sa znatno povećanom trajnošću zapisivanja. Umjesto 20GB po danu u trajanju od pet godina (ukupno 36.5TB), novi Vector 150 ima mogućnost zapisa od 50GB po danu u istom periodu (91.25TB). Zbog ovoga se na 128GB disku gubi oko 8GB (111.8GB korisnog prostora), no to svakako možemo podnijeti za povećanje trajnosti. Uz to, Vector 150 je donio nove Toshibine NAND čipove na 19 nm, AES 256-bitnu enkripciju, a ne treba zaboraviti ni vrlo korisnu licencu za Acronis True Image HD softver za kloniranje diskova. Kada je izašao na tržište, Vector 150 120GB je imao preporučenu cijenu od 130 USD, dok su modeli od 240 i 480GB imali cijene od 240 USD, i 500 USD. U Hrvatskoj je situacija malo drugačija i Vectori 150 od 120GB koštaju od 830 - 900kn, od 240GB oko 1400 - 1450 kn, a najveći 480GB model paprenih 3000+ kuna. Stoga je best buy definitivno srednji model.
Cijena na Nabava.net (od 818kn)
Meni je nakon dvije godine prducnuo OCZ Vertex 3 pa su mi poslali taj Vector 150-120 GB kao zamjenski SSD.
Bio sam ljutu u početku jer nisam mogao birati drugi disk (tražio sam Samsunga ili Intela,) a eto izgleda da mi se posrećilo, ipak.
5 godina garancije dobavljači ne daju tek tako na SSD.
@djigibao
Ta "recenzija" PC-Experta je "skoro " copy-paste sa stranih sajtova od 7. studenog 2013 i čitao sam je davno prije u originalu. 
Nisi ti kriv, ti si samo prenio njihov review.
https://www.google.hr/?gws_rd=cr&ei=jDvwUuvUOOfwygPah4HQBg#q=ocz+vector+150+120gb+review
dali da prihvatim update il ne?
kazu da sto radi-ne popravljaj! :D
al eto..ako ima ko iskustva? :)) ne vidim nigdje change log
ma slobodno updejtaj, update ima nekoliko mjeseci, imam ga na oba ssd-a
zanima me da li se svaki SSD može u laptop ubacit?
p.s. nisan 5 godina mijenjao hardver pa i ne pratim nista vise jbg...tako da se ispričavam ako je ultra glupo pitanje
Može !
Koji laptop imaš?
LP!
:)
a imam MSI GX701...odličan još uvik (5 godina) ali disk mi je na rubu propadanja...neke stvari sa D particije i ne mogu kopirati...bad sektora ko kiše itd...a upravo mi je riknija Windows i to vjerovatno radi diska...
gledan uzet SSD pa kad komp uzmem poslužit će :)
EDIT:
- Evo neke preporuke:
- Biraj. 
a gledam uzet ovaj neki od 120 GB dosta mi je to za Win i za instalacije razne...a ovog sta imam trenutno ću vuć ako šta triban instalirat...
oko 700 HRK..mada gledan bil se moga rastegnit do nekih 1200 1300 pa 250 GB
- Ako bi išao na veći budžet, onda gledaj iste ove modele s većim kapacitetom od 180, 240 ili 250GB.
- Moja preporuka je Intel, najviše zbog 5 godina garancije.
thanks!!! javim kad uzmem 
Pozdrav,
trebam preporuku za 500GB SSD. I ako može preporuka za ladicu koja bi išla umjesto optičkog uređaja u lenovo t530.
Hvala!
pa imaš original thinkpad ladicu umjesto DVD pogona! špogledaj na lenovo.com-u
zanima me da li se svaki SSD može u laptop ubacit?
p.s. nisan 5 godina mijenjao hardver pa i ne pratim nista vise jbg...tako da se ispričavam ako je ultra glupo pitanje
ubaci neki ssd i laptop će se preporoditi. naravno, brzine nisu na max., ali i pola tog maximuma je 10 ili 15 puta brže od onoga što sada imaš
netocno. neki proizvodjaci su brljali prelaskom s async na sync transfer kako bi povecali brzine. a neki za isto ili nesto manje povecanje brzine nikad nisu se zahebavali s sync prijenosom. mozda ne bi vjerovao ali ovi vjerni async prijenosu stvarno imaju kvalitetnije proizvode.
tocno. renomirani gnojko aka.kingston poradi maksimizacije profita cesto brlja s dobavljacima cipova i uzima najeftinije kad lakvojerno trziste velikom brendu dozvoljava takve malverzacije
Kupio sam samsung evo 120GB, danas ide instalacija. Da li da update FW-a radim odmah nakon instalacije windowsa? Da li da instaliram još kakve programčiće za ssd ili samo ono šta se dobije na samsungovom cd-u?
gljinoliga kaže
netocno. neki proizvodjaci su brljali prelaskom s async na sync transfer kako bi povecali brzine. a neki za isto ili nesto manje povecanje brzine nikad nisu se zahebavali s sync prijenosom. mozda ne bi vjerovao ali ovi vjerni async prijenosu stvarno imaju kvalitetnije proizvode.
gljinoliga kaže
tocno. renomirani gnojko aka.kingston poradi maksimizacije profita cesto brlja s dobavljacima cipova i uzima najeftinije kad lakvojerno trziste velikom brendu dozvoljava takve malverzacije
Ja niti ne tvrdim da SSD-ovi sa asinkronom NAND-om nisu kvalitetni, ovdje se radi o tome da je proizvođač plasirao proizvod visokih performasnu koji je pokupio vrlo dobre rezultate ocjene na web stranicama da bi nakon toga promijenili NAND i lažno naveli kupca na kupnju nečega što neče dobiti.
Naravno sebe su vrlo dobro ogradili od bilo kakvih mogućih tužbi.
Što se tiče druge replike, ne vjerujem da Kingston ostvaruju nekakav profit u SSD poslovanju. Svoje NAND wafere dobavljaju od Toshibe, rade internu validaciju i pakiranje.
Vrijedi li šta ovaj. Vidim da ima 3,5 bracket a to mi treba
- To može i bolje, recimo ovako, Kingston V300 120GB SSD ili još bolje Samsung 840 EVO 120GB SSD.
- Ako ne dobiješ 2.5" na 3.5" adapter, njega si uzmeš sastrane, Adapter za ugradnju 2.5˝uređaja u 3.5˝ utor.
- To može i bolje, recimo ovako, Kingston V300 120GB SSD ili još bolje Samsung 840 EVO 120GB SSD.
- Ako ne dobiješ 2.5" na 3.5" adapter, njega si uzmeš sastrane, Adapter za ugradnju 2.5˝uređaja u 3.5˝ utor.
Definitivno se ne isplati bazirati kupnju na bracketu koji dođe 30-ak kn, a nije ni nužan. SSD može stati u bilo kojem položaju, doslovno trakom uhvaćen, jedino je opasno ako kućište SSD-a može negdje napraviti kratki spoj.
Kingston V300 bih izbjegao, novi modeli koriste druge čelije i došlo je do pada performansi u odnosu na starije modele. Kako je i dalje isti model i nema nikakve obavijesti o drugim (lošijim) komponentama, to je prevara kupca.
Znaci SSD od 120 gb je samsung 840 EVO najbolji?
Treba li na nešto paziti,kao npr. kompatibilnost s matičnom?
Kod mene SSD visi slobodno u kućišto na kabelu od napajanja. Nije mi se dalo upoće šarafiti i nemam nikakvih problema. Lagana je to komponeta i nema nikakve opasnosti. Što se samsunga evo tiče evo mojih rezultat nakon što sam upalio rapid mode.
Kod mene SSD visi slobodno u kućišto na kabelu od napajanja.
- Ako nemaš adaptera onoga, pa barem ga onom vezicom učvrsti.