- Pa možeš radit isto kao i s HDD, primjerice ja u jednom laptopu imam samo SSD od 512GB, podijeljen je na dvije particije, klasika, na jednoj je OS i programi, na drugoj dokumentacija.
- Pa možeš radit isto kao i s HDD, primjerice ja u jednom laptopu imam samo SSD od 512GB, podijeljen je na dvije particije, klasika, na jednoj je OS i programi, na drugoj dokumentacija.
dijeljenje diska na sistemski i data dio je kod windowsa pravilo više nego iznimka.. ako imaš veliki disk, napraviš sistemsku particiju C i na nju os. ostatak koristiš za podatke, koji će biti nedirnuti ako sistem reinstaliraš.. a na tom drugom možeš imat particija kolko hoćeš.. frend ima na svom kompu 5-6, jednu on, pa žena, pa djeca, itd.. D-E-F-G-H-I-J... ;)
ja sam recimo napravio tak da pošto imam mali ssd na ssd imam os a na hdd podatke.
da imam 500gb ssd, isto bi napravio particiju za windowse, a drugu za podatke.
znam da mogu
; htio sam saznati navike korisnika - rade li to ili ne; rade li particioniranje ili ne... jasno mi je da postoji mogućnost, to je neupitno, samo, moje je pitanje bilo - radite li to ili ne; dijelite li veliki ssd na više particija ili ostavljate sav prostor kao jednu particiju. to me zanima, ta iskustva; si?
Baš imaš jako puno korisnika sa tako velikim kapacitetom SSD-a pa da ga imaju potrebu particionirati 
gledam postove i samo kratko pitam:
vi koji uzmete veći ssd, recimo - 250 giga ili 512... particionirate li ga u 2 particije ili ostavite kompletan disk kao jednu particiju i koristite ga za OS? dakle, 250 ili 512 giga za win7 ili 8, nebitno??? na starim smo diskovima, uglavnom radili particije, pa je disk od 0,5 tb ili 1tb bio, recimo, podijeljen na 2-3 particije tipa 50-100 giga sistemska, a ostatak 1-2-3 particije, već po želji, kako tko. kako danas radite sa ssd-ima?
Pa evo ja sam ostavio ssd od 250GB cijeli, znaci samo C particija(Win8.1), jos pored njega imam hard od 500GB
gledam postove i samo kratko pitam:
vi koji uzmete veći ssd, recimo - 250 giga ili 512... particionirate li ga u 2 particije ili ostavite kompletan disk kao jednu particiju i koristite ga za OS? dakle, 250 ili 512 giga za win7 ili 8, nebitno??? na starim smo diskovima, uglavnom radili particije, pa je disk od 0,5 tb ili 1tb bio, recimo, podijeljen na 2-3 particije tipa 50-100 giga sistemska, a ostatak 1-2-3 particije, već po želji, kako tko. kako danas radite sa ssd-ima?
Pa evo ja sam ostavio ssd od 250GB cijeli, znaci samo C particija(Win8.1), jos pored njega imam hard od 500GB
da, kao kod mene, to je tzv. Dual-drive system..
Ionako se kod ponovnog instaliranja OS-a napravi SECURE ERASE pa odu svi podaci tak da meni nema smisla raditi particije..
Ideš koja cijena stvarno nisu normalni!!! 
Koji SSD je trenutno Best Buy do 800kn?
Ideš koja cijena stvarno nisu normalni!!! 
Cini mi se da ni vani nisu puno jeftinije - oko 300$ ili...?
Past ce cijena za par mjeseci...nije prisa...
Pitanje nije samo cijene nego i isplativosti ovako nečega ako ti rikne ssd moraš i hdd ujedno na reklamaciju, za desktop konfu se daleko bolje može složiti 250GB ssd + 3TB hdd, za laptop usere još onako tak tak premda je debljine 9,5mm tako da ultrabookovi i sleekbookovi zaboravi a i neki tanji laptopi.
ja sam sebi za desktop pored HDD-a od 500gb uzeo intel 530 120gb sada, cca 850kn a za godinu dana ću ga stavit u ženin laptop umjesto originalnog HDD-a 2.5" SATA2 (star 3 godine) a sebi uzet veći koji će tad isto cca tolko koštat :)
Mislim da je trenutno najisplativiji intel 530 180 GB za 960 kn (jeftiniji od kingstona te veličine), a od 120 GB mi se čini povoljan Adata sp900 za 700 kn.
V300 mislim da nije best buy, osim ako nije izašao magični novi fw. Većina testova su na starom, a novi je bitno sporiji, garbage collection ne radi kako spada pa treba ata secure_erase da ga se 'povrati', ali ok, sigurno ima drugačijih i pozitivnih iskustva od korisnika koji mogu napraviti pouzdanu komparaciju s nekim normalnim ssd-om :)
Mislim uzeti taj Kingston V300 120gb jer je najjeftiniji. Kako će na preformanse utjecati činjenica da mi matična ima samo SATA2 utore?
Poštovanje.
Preporuka SSDa, 250 GB, do 1400,1500 kn
Hvala :D
- Izvoliš, Samsung 840 Evo 250GB SATA III ili Intel 530 240GB SATA III.
- Moja preporuka je Intel SSD, najviše zbog 5 godina garancije, ako smeta ovih 10GB manje, uzmi Samsunga,
koji god izabrao ne možeš pogriješiti.
koji SSD od ovih pusti poruka koji zašto ovaj onaj ja više neznam
koji bi kupio od 250gb dajte mi samo jednu opciju koji je najbrzi i najkvalitetniji (garancija i novac me ne zanimaju, hvala unaprijed
Samo pogledaj post od Valentin17 poviše tvoga, tu ti je ponuđeno ono što tražiš.
samsung i intel su najviša klasa..
Pozdrav,
Koji mi SSD preporucujete ali da je veci od 120/128 gb. Ajde brzina manje vise, to koliko sam video tesko da moze da se primeti. Bitno je da je istrajan i da se ne kvari brzo. Ne bih neke pro modele preko dvesta eura...
Koji mi SSD preporucujete ali da je veci od 120/128 gb.
- Izvoliš, Intel 530 240GB SATA III.
...nađe se i za jeftinije - klik
- Ovisi kako na to gledaš. 

EDIT: TD na tvome postu nije od mene.
Ovo bi mogao biti veliki napredak za OCZ na području rikavanja ssd-a konačno vrlo pouzdani Toshibini NAND Flash čipovi u 19nm proizvodnom procesu Vector 150
Ovde po ovim testovima ispade Samsung 840evo mnogo, mnogo bolji. Jel moze neko da mi kaze koliko je validan taj test i da li je Samsung zaista osetno bolji? Mada na Samsung ide garancija samo 3 godine cini mi se dok Intel daje 5 godina, a ja iz iskustva znam da su intelovi proizvodi vrhunskog kvaliteta...
http://us.hardware.info/reviews/4724/5/intel-ssd-530-240gb-review-updated-sandforce-ssd-with-20nm-nand-as-ssd-subscores
to je ista klasa ssd-a kao i intel 530..
kolko para tolko muzike..
testovi su subjektivni i nerelevantni..
probat sa atto benchmarkom testirat sve ostalo je bezveze..
ja sam dobio sa atto točno max pisanje i čitanje kolko piše u deklaraciji 530/480
dok ovi AS i mark pišu 430/130.. bezveze
a za samsung ne znam 800 itd.. koješta.
svi oni imaju brzinu oko 400-500gb/s
samsung je jaka firma u usponu i može plaćati reklame za svašta..
previše su se razbacili i razbahatili i u vrhu su elektronike za komercijalu.
intel je stari provjereni brend u svijetu elektronike i ne znam postoji li uopće ijedan njihov proizvod da ne valja?
http://us.hardware.info/reviews/4724/3/intel-ssd-530-240gb-review-updated-sandforce-ssd-with-20nm-nand-atto-disk-benchmark
http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_530_ssd_benchmark_review_test,9.html
evo moj intel 530 od 120gb i samsung evo od 1 tb.