Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.555.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Samsung 840 evo basic ili Kingston hyperx 3k ? tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Kalmageddon kaže...

Mislim da je milion puta bilo koji ssd?? Koji god uzeo neces videti razliku...jer je nema tako da uzmi koji ti odgova novcaniku i uzivaj!

15 godina
Kalmageddon kaže...

- Svakako glas za 840 Evo, neki kažu da je HyperX dosta podložan kvarovima.

17 godina
Kalmageddon kaže...

Samsung 840 evo basic.

Deckard
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

U cemu je razlika između diskova sa "sinhronom" i "asinhronom" memorijom(ako se tako piše), kako mi rece u trgovini covjek da ne uzimam asinhrone, a nisam siguran po cemu su tocno losiji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Kalmageddon

- Asinhroni SSDovi nakon veće popunjenosti podacima imaju značajan pad performansi, od 60-70% otprilike.

- SSD se ne kupuje svaki dan, tako da svakako treba gledat sinhrone SSD diskove, npr. od jeftinijega prema skupljemu, Kingston V300, Samsung 840 Evo, Samsung 840 pro.

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pa ja sam bas i htio uzeti Samsung EVO basic pa mi je frajer rekao da je to asinhroni disk... Ne znam, mozda da gledam Intel 530 seriju, ima 5 godina garancije i miran sam onda :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kalmageddon kaže...

Pa ja sam bas i htio uzeti Samsung EVO basic pa mi je frajer rekao da je to asinhroni disk...

- Krivo ti je rekao.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Smatram da je Kingston V300 bolja i jeftinija solucija naspram Samsunga 840 EVO.

EVO kada popuni dio simuliranog NAND-a ima pad brzine sličan V300 kada barata podacima koji se ne mogu kompresirati, dok V300 ima konstantnu visoku brzinu sa podacima koje je moguće kompresirati +MLC je i jeftiniji, također pozdan barem po iskustvima korisnika.

Također i Toshibina Q serija je OK

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 19:39 (Wuk19).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Wuk19 kaže...

EVO kada popuni dio simuliranog NAND-a ima pad brzine sličan V300 kada barata podacima koji se ne mogu kompresirati, dok V300 ima konstantnu visoku brzinu sa podacima koje je moguće kompresirati +MLC je i jeftiniji, također pozdan barem po iskustvima korisnika.

Netočno. EVO pseudo-SLC koristi kao cache, tako da se popunjavanje tog dijela memorije može dogoditi jedino kod pisanja velikih datoteka. Međutim, kod velikih datoteka TLC flash ionako nije usko grlo. 

EVO je jednostavno generacija ispred Kingstona...točno toliko je i bolji, tj. brži. 

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
Koji SSD?

A dali je bolji od Samsunga evo-a ovaj intel serija 530???

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
goodie kaže...

A dali je bolji od Samsunga evo-a ovaj intel serija 530???

- Intel 530 koristi MLC memoriju, Samsung 840 Evo TLC, ovo je manje bitno i ne predstavlja nešto jako bitno zbog čega bi trebalo gledat Intel SSD, ali Intel daje 5 godina garancije na svoj SSD, dok Samsung daje na evo "samo" 3 godine.

- Uglavnom, ako želiš nešto uštedjeti, uzmi si 840 Evo, bit ćeš zadovoljan.

15 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...

Smatram da je Kingston V300 bolja i jeftinija solucija naspram Samsunga 840 EVO.

Također i Toshibina Q serija je OK

Usporedba V300 & EVO(Real-Life Benchmark):

http://www.ssdreview.com/review/compare/kingston-ssdnow-v300-120gb-25-inch-505abbf1,samsung-serie-840-evo-120gb-25-inch-ext0ab0q/reallife.html

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo zadnje pitanje pred konacnu kupnju...Uzimam u Linksu..(ili hg spotu koji nema raspolozive intele)

Intel 530 series 120 gb- 850kn (5 godina garancije)

Intel 335 series 180 gb- 1100kn(3 godine garancije)

Samsung EVO   120 gb- 750kn(3 godine garancije) (hg spot)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koji god uzmeš nečeš pogriješiti, možda bolje intel530 radi 5god. jamstva, ako ti rikne u 5oj godini dobiti češ najnoviji model jer tog više neće biti u proizvodnji a tada bude standard i 1-2TB ako ne i više.

15 godina
Koji SSD?

može preporuka nekog best buy SSD-a do 120 GB. 

Matična:ASUS M4A89GTD PRO/USB3

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crack kaže...

može preporuka nekog best buy SSD-a do 120 GB. 

Matična:ASUS M4A89GTD PRO/USB3

Samsung Evo Basic 120 GB

Kingston SSDNow V300 120 GB

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

ovako imam hard od 160 gb i htio bi si kupiti neki ssd od 60 gb di bi imao samo windowse i programe.. pod moj pc moja konfiguracija!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

NephaL

- Izvoliš, preporuka.

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

NephaL

- Izvoliš, preporuka.

o tome sam bas i ja ovako razmisljao :D hvala Valentin ;)

17 godina
NephaL kaže...

ovako imam hard od 160 gb i htio bi si kupiti neki ssd od 60 gb di bi imao samo windowse i programe.. pod moj pc moja konfiguracija!

Preporučio bih ti da se protegneš do 120 GB SSD-a, puno je bolje a nije puno skuplje.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Kingston+V300+120

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kupio sam SSD Intel 520 od 180Gb, pa imam pitanje:

Da li da podijelim SSD na dvije particije, C: 110Gb i D: 70Gb, na prvu stavim Win7 64bit., Office, i ostale programe koje trebam, napravim na SSD-u sve po uputama za podešavanje SSD-a,

a na D: napravim sliku C: particije, koju po potrebi ako zatreba onda mogu brzo vratiti zajedno sa sistemom i svim programima koje sam instalirao???

Prije sam to na starim HDD-ima radio sam Norton Ghost programom.

Ako smatrate da je ovo ispravno, recite mi da li je to dobro uopće raditi tako sa SSD-om, ili imate možda kakav drugi prijedlog???

S kojim programom mi predlažete da to napravim na SSD-u, znači treba mi program koji će prvo dignuti sistem pa da se taj program za pravljenje slike diska može izvoditi???

Gdje skinuti takav sistemski disk sa programom za pravljenje slike diska (može link na PM)???

Unaprijed hvala na prijedlozima i savjetima.

0 0 hvala 0
17 godina

Nije preporučeno particionirati SSD.

Ako podijeliš na 2 particije i ode ti SSD, nema koristi od toga što ti je backup na drugoj particiji SSD-a.

Ako ti treba backup, onda ga pravi na mehanički disk, a ne na particiju SSD-a.

Kao program za backup preporučam Paragon Backup & Recovery.

Što se Windowsa tiče, bolje stavi 8 odnosno 8.1. Vrijeme 7 je prošlo.

14 godina
191x7 kaže...

Nije preporučeno particionirati SSD.

Ako podijeliš na 2 particije i ode ti SSD, nema koristi od toga što ti je backup na drugoj particiji SSD-a.

Ako ti treba backup, onda ga pravi na mehanički disk, a ne na particiju SSD-a.

Kao program za backup preporučam Paragon Backup & Recovery.

Što se Windowsa tiče, bolje stavi 8 odnosno 8.1. Vrijeme 7 je prošlo.

Elaboriraj mi malo ovo podboldano!

AUDIOFIL
17 godina
Koji SSD?

Pa, 7 se uskoro i prodavati prestaje. 8 je sasvim solidna zamjena, a o 8.1 da i ne pričam.

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Pa, 7 se uskoro i prodavati prestaje. 8 je sasvim solidna zamjena, a o 8.1 da i ne pričam.

Ti si imao original 7 i to formatirao i naravno kupio original 8.1 i to instalirao i sad uživaš u svim pogodnostima 8.1?

Koliko sam ja uspio shvatiti a vjerojatno nisam informiran kao ti podrška za win 7 ultimate je do 2020 godine ili sam krivo shvatio?

Iskreno ne pada mi na pamet brisati original 7 i stavljati pirata 8.1 jer jednostavno nemam love za taj cirkus trenutno a kakva vremena dolaze čak ni sljedečih 5 godina najmanje.

Očigledno trebalo se bude upustiti u mutne vode ako želiš biti inn i cool gamer.

17 godina
Koji SSD?

Imam sedmice originala, osmice i 8.1 isto. Imam i Viste i XP-a. Čar MSDN-a odnosno Dreamsparka.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Imam sedmice originala, osmice i 8.1 isto. Imam i Viste i XP-a. Čar MSDN-a odnosno Dreamsparka.

Eh da blago tebi ali ja primam samo plaču koja baš i nije nešto.

No već smo debelo u off topicu pa kako ne bi bilo po glavi stanovnika pa-pa.

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo jedan zgodan stres test vezan uz životni vijek Samsung 840 SSD-a. Link

Ne znam da li je već bilo, ali zgodno je za pročitati.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

Uzeo sam sebi Samsung 840 EVO od 250GB prije mjesec dana, e sad gledamo za frenda od 120GB.

Bio je blizu da uzme evo ali kak je sad neki popust u linksu(kupon iz buga) na intel 530 120GB za 850kn, onda misli taj ,  i dobije 5 godina jamstva, kod samsunga je 3.

Jel bolje onda intelov ? razlika u cijeni je 20kn.

EDIT: Gledam i trazim info za intela i naidem na ovo !!!, tocno se tice frendovog notebooka, OS na ssdu se nece  bootati nakon restarta, sandforce ima problema,nisam citao cijelu temu ali koliko sam vidio pogada laptope sa Q77 chipsetom fix se ocekuje krajem godine{#}

https://communities.intel.com/thread/44258?start=120&tstart=0

BF3, BF4: [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 19:32 (pamark).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice