Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.554.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji SSD?

Jedna zanimljiva informacija po pitanju sveprisutnih Kingstona (uključivo i V300). Povrat u servis im je skoro pa 100%, barem kod jednog našeg renomiranog lanca inf. trgovina koji ih prodaju od kad postoje na tržištu. Intel i Samsung su za sad relativno pouzdani vele dečki. Baš sam se napikirao na jedan V300 za OS na file serveru {#} .

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 9:27 (deckard).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

deckard

- Ne mogu reći da sam se iznenadio.{#}

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

1 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Koji SSD?
deckard kaže...

Jedna zanimljiva informacija po pitanju sveprisutnih Kingstona (uključivo i V300). Povrat u servis im je skoro pa 100%, barem kod jednog našeg renomiranog lanca inf. trgovina koji ih prodaju od kad postoje na tržištu. Intel i Samsung su za sad relativno pouzdani vele dečki. Baš sam se napikirao na jedan V300 za OS na file serveru {#} .

*ebote kad tako nesto procitas, dobijes dojam da su prastari mehanicki diskovi 100x pouzdaniji od zadnjeg krika tehnologije.. tuzno

15 godina
Koji SSD?

digitall1982

- Čak i ako se SSDovi kvare, oni koji na njima drže samo manje bitne stvari (ako rikne, nikome ništa), imaju neki backup, kupili su ih u dućanima koji brzo riješavaju reklamacije, ti se ne moraju bojati ničega, samo će izgubit nešto vremena dok opet postave sustav, ovi drugi će izgubit i više vremena i živaca i novaca ako su kupili SSD negdje gdje se sporije riješavaju nardužbe.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 14:17 (Valentin17).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jel netko zna nešto o ssd-ovima u novim macbook pro modelima (late 2013)

Trebali bi biti slični ovome: Samsung XP941

Znam da su super brzi, radi pci-e sučelja, a zanima me pouzdanost, i ono nešta sinkrono, asinkrono...

Nisam još stigao sve proučiti {#} 

0 0 hvala 0
17 godina
digitall1982 kaže...
deckard kaže...

*ebote kad tako nesto procitas, dobijes dojam da su prastari mehanicki diskovi 100x pouzdaniji od zadnjeg krika tehnologije.. tuzno

A gle, SSD-ovi su za sad tehnološka margina s puno kompromisa. Nitko normalan za sad nebi trebao namijeniti SSD za klasičnu pohranu podataka, tek za OS i eventualno obrade materijala koje profitiraju od povećanja brzine sekundarnih memorija (obrada videa, fotografija, zvuka, kompajliranje većih projekata...). A i u tom slučaju rezultat na kraju balade treba ići u backup na mehaničkom disku.

Deckard
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

digitall1982

- Čak i ako se SSDovi kvare, oni koji na njima drže samo manje bitne stvari (ako rikne, nikome ništa), kupili su ih u dućanima koji brzo riješavaju reklamacije, ti se ne moraju bojati ničega, samo će izgubit nešto vremena dok opet postave sustav, ovi drugi će izgubit i više vremena i živaca i novaca.

Ma sve to ok kad je tako nesto u pitanju, a ja naprimjer imam milion programskih alata, baza, servera i hrpu stvari za koje mi treba tjedan dana instalacije samo, da ne pricam o podesavanju.. Znaci to je gubljenje vremena, tj.novaca, a zivaca najvise.. Tako da to nije mala stvar, pogotovo kad ti zadnji krik tehnike crke bez upozorenja, a klijenti te cekaju..uzas. Da mi za taj crknuti daju dva nova ne mogu se iskupiti. Druga stvar je kad je disk star vise od 5 godina pa i ocekujes tako nesto..

15 godina
Koji SSD?

digitall1982

- Ali negdje na reklamaciju bi čekao i 4 puta više, tako da..., ako imaš backup, nema zime.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 14:10 (Valentin17).

1 3 hvala 0
17 godina
digitall1982 kaže...

Ma sve to ok kad je tako nesto u pitanju, a ja naprimjer imam milion programskih alata, baza, servera i hrpu stvari za koje mi treba tjedan dana instalacije samo, da ne pricam o podesavanju.. Znaci to je gubljenje vremena, tj.novaca, a zivaca najvise.. Tako da to nije mala stvar, pogotovo kad ti zadnji krik tehnike crke bez upozorenja, a klijenti te cekaju..uzas. Da mi za taj crknuti daju dva nova ne mogu se iskupiti. Druga stvar je kad je disk star vise od 5 godina pa i ocekujes tako nesto..

Za bilo koju ozbiljnu upotrebu ne smije se koristiti samo jedan uređaj, bilo kakav.

Valentin17 kaže...

digitall1982

- Ovih tvojih tjedan dana za podešavanje je neizbježno, ako ti već treba toliko, ako već imaš toliko stvari, onda SSD nije za tebe, zna se koji disk ide za pro upotrebu.

SSD i je za pro upotrebu. Samo se prema njima postupa (što se pouzdanosti tiče) apsolutno identično kao i s običnim diskovima.

17 godina
Za pro ide pro SSD a ne jeftilen V300.
Svaki pro ima pro backup gdi se povrat podataka mjeri u minutama ili satima a ne tjednima.
Meni na poslu da umre nekih 8 TB svega kaj imamo, trebal bi jedno jutro da vratim sve na staro. Taj sustav je kostal nekih stotinjak tisuca eura ali posto je bezobrazno skup automatski je bezobrazno dobar.

Trenutno je Samsung Best Buy po pitanju SSD-a i najbolji pokazatelj je Apple koji ugraduje njihove diskove vec godinama bez nekih problema.
14 godina
protjeran
Koji SSD?

Apsolutno da za pro upotrebu ide ssd a isto tako postoji backup backupa.. Ali opet bezveze hrpa posla i zivaca.. Stvar je u tome da nesto novo sto se reklamira kao pouzdanije od onog desetljecima starog ustvari NIJE pouzdanije. Tj.cak je i manje pouzdano ocigledno..sto je zalosno..

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Koji SSD?

digitall1982

- Danas se kvari sve, bio to SSD ili HDD ili nešto treće, tako svejedno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 14:13 (Valentin17).

1 2 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji SSD?

Tjedan dana sam bubnuo ali nisam puno ni pogrijesio..nije bitno da li to traje jedan dan ili pet, to se nebi smjelo dogadati.. Mislis da nakon 12 godina bavljenja ovim poslovima neznam sve o image-ima, raznim backapima i sl. ? Vidim da nemas puno iskustva s tim, ali ja imam pa cu ti reci da odredeni programi nece raditi kako treba kada se image vrati na drugi hdd, bilo to iz razloga sto se program veze za serijski broj diska ili nesto trece nije ni bitno.. Bitno je da su mehanicki diskovi pouzdaniji. Tocka. Zalosno

Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

jel ovo OK? traži me 600kn jel i to OK?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

skank666

- Corsair Toolbox pokazuje, zdravlje 100%, zapisano na njega nešto više od 3TB, pročitano s njega blizu 7TB, to je OK.

- E sad jel vrijedi 600 kn, ne bih znao, to bude netko drugi rekao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 14:09 (Valentin17).

3 1 hvala 0
12 godina
protjeran
deckard kaže...

Morao sam se registrirat samo da negiram ovu najblaže rečeno - nebulozu.

Osobno radim u jednom većem hr servisu i ova informacija je potpuno netočna, ne znam odakle ti to, ako imaš kakve dokaze onda ih postavi.

Ako bi morao ovako od oka reći o nekakvom postotku kvarljivosti onda bi bilo najbolje reći - svi su tu negdje.

Kvare se i intelovi, i samsunzi i ocz-ovi itd.

Valentin17 kaže...

digitall1982

- Nije istina da su mehanički diskovi pouzadniji, problem je taj što ti izgleda SSD najniže klase trpaš u isti koš sa SSDovima više klase kao Samsung 840 pro, a razlika je velika.

Razlike uopće nema, barem ako pričamo o kvarovima.

Šanse da će ti crknuti taj 840 pro su jednako kao i kod V300, ili ti imaš neke drugačije informacije i misliš da "Pro" u nazivu garantira nešto??

SSD-ovi baš kao i HDD-ovi su jako čudne biljke, ni jedni ni drugi nisu 100% pouzdani i kako su već neki rekli, backup je obavezan.

Pričati da su mehanički diskovi pouzdaniji od SSD-ova je također jedna u nizu od totalno netočnih i neutemeljenih izjava.

Ako netko ide tvrditi da je nešto pouzdanije od nečeg drugoga, onda treba staviti dokaz, točan broj prodanih primjeraka i točan crknutih, pa se izvuče omjer, a pošto te podatke nemate onda ne znam čemu rasprava.

Možeš pričati samo iz svog iskustva, a takvo iskustvo je totalno nebitno na ukupnom broju uzoraka.

Na kraju krajeva, svaki SSD ima garanciju barem 36 mjeseci (što je i više nego dovoljno) i zadnje što treba gledati i misliti je - 'hoće li mi crknuti' - to ne možeš znati niti se treba s time zamarati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 13:46 (mlc).
12 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
mlc

- Zašto citiraš krivu rečenicu? Zašto nisi citirao zadnju rečenicu? 99% tvoga posta sam ja napiso u zadnjoj rečenici, tako da ne vidim svrhu tvoga javljanja.

- U prvoj rečenici ja nisam mislio na 840 pro u svrhu pouzdanosti, jer može riknut i jedan i drugi, zadnja rečenica govori stanje stvari.

Ni ja ne vidim svrhu tvojih postova, pišeš o nečemu u što se ne razumiješ.

I moje javljanje je bila reakcija na nekakvu izmišljenu 100%-nu kvariljivost Kingstona o kojoj pričate, i tvoje pričanje o pro ssd-ovima i spominjanje Samsunga 840 Pro kao puno boljeg od Kingstona, a što je najsmješnije,840 Pro uopće nije PRO SSD, to je ssd za kućne korisnike.

Prvo moraš naučiti što je pro SSD i gdje se koristi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 14:01 (mlc).
17 godina
mlc kaže...
deckard kaže...

Morao sam se registrirat samo da negiram ovu najblaže rečeno - nebulozu.

Osobno radim u jednom većem hr servisu i ova informacija je potpuno netočna, ne znam odakle ti to, ako imaš kakve dokaze onda ih postavi.

Ako bi morao ovako od oka reći o nekakvom postotku kvarljivosti onda bi bilo najbolje reći - svi su tu negdje.

Kvare se i intelovi, i samsunzi i ocz-ovi itd.

Ne želim iznositi nikakve dokaze jer ne želim ni uplitati ni reklamirati firmu iz koje sam dobio info, a najmanje uplitati frienda koji tamo radi. Kad već diskutiramo na temu samo sam iznio ono što mi je rečeno. Dakle ako netko tome ne vjeruje ne mora. Osim toga nije bila samo riječ o Kingstonu kao pokvarljivoj robi. I možda njihova interna statistika ne odgovara globalnoj statistici, iako sumnjam. Ja vjerujem jer mi je to rekao friend koji me nikad nije namrdao na glupost kad je bilo riječi o ostavljanju para za neki komad hardwarea.

Deckard
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Imam posla s dva v300-120 koji rade par mjeseci pa zasigurno nisu kupljeni kod ovih koji imaju hit rate 100%:) Naravo, ne znači da neće krepati u slijedećih sat vremena, no ne bih ih preporučio ikome radi loše brzine (ok velikih oscilacija), pogotovo prema kraju popunjenosti (ispod 30% i to bez obzira na trim ili rezerviran free space) čak i prema ostalima sforce ssdovima. U pitanju je 5.05 fw koji je navodno brži do 20% od 5.0.6. Možda je taj noviji sporiji ali bar konstantan? Kingston podrška naravno ne odogovara na upite. 

0 0 hvala 0
17 godina
digitall1982 kaže...

Apsolutno da za pro upotrebu ide ssd a isto tako postoji backup backupa.. Ali opet bezveze hrpa posla i zivaca.. Stvar je u tome da nesto novo sto se reklamira kao pouzdanije od onog desetljecima starog ustvari NIJE pouzdanije. Tj.cak je i manje pouzdano ocigledno..sto je zalosno..

U niti jednoj tehničkoj grani ne postoji termin "apsolutna pouzdanost". U consumer segmentu očekivati bitno veću pouzdanost od ostalih elemenata je u najmanju ruku smiješno.

S druge strane, kod SSD-a svi gledaju wear kao "primarni problem", što je otprilike novi pojave bad sectora na diskovima, ali i u jednom i u drugom slučaju postoji još niz (i to puno češćih) potencijalnih kvarova koji dovode do gubitka podataka.

Imao sam i ja serija koje smo mijenjali "u cjelini", ali 100% povrat jest dosta rijedak, bit će da je u pitanju ipak neka serijska greška.

17 godina
Koji SSD?

Pitanje za znalce: da li bi (i ako da, koliko) dobio na performansama kompa pod MOJ PC ako bi u konfiguraciju ubacio SSD disk? Komp se primarno koristi za i internet, multimediju i obradu fotografija. SSD bi bio Kingston V200.

0 0 hvala 0
17 godina
Dardevil kaže...

Pitanje za znalce: da li bi (i ako da, koliko) dobio na performansama kompa pod MOJ PC ako bi u konfiguraciju ubacio SSD disk? Komp se primarno koristi za i internet, multimediju i obradu fotografija. SSD bi bio Kingston V200.

Na performansama ne bi dobio (ne bi ti ni procesor ni memorija ni grafička bili brži/jači niti ostvarivali bolje rezultate), ali bi dobio na brzini rada (paljenje i gašenje kompa, pokretanje programa, učitavanja u programima, instalacije na ssd, ...) jer bi svemu što je na SSD-u ili što se na SSD instalira trebalo puno manje vremena u usporedbi s mehaničkim diskom.

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

kako da rijesim trenutni problem koji mi se javlja od kad sam ugradio SSd i pogasio sto treba a sad mi svako malo javlja da mi je zauzeto 80% memorije i moram gasiti programe, to nikad nisam do sad radio. Imam 4Gb rama !!

hvala

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ako imas Windowse 7 onda se nemoj opterecivat zauzecem RAM-a.
Ne moras gasiti bas nista i pusti nek zauzima kolko oce.
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav, koji ssd od 120gb ,sinkroni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ajmodaj kaže...

Onaj koji si možeš priuštiti.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Ajmodaj kaže...

Onaj koji si možeš priuštiti.

Meni su svi isti i znam samo da postoje asinkroni i sinkroni..ostalo mi je nepozanica

15 godina
Koji SSD?

Ajmodaj

- Ovisno koliko novaca misliš izdvojit, gledaj Kingston V300, Samsung 840 Evo.

0 0 hvala 1
16 godina
Koji SSD?
Jel zna netko kako Cache od Google Chroma, preusmjeriti na drugu lokaciju.
Sada sve to sprema na SSD disk C: a ja bi htio da cache bude na Hdd E:

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice