Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.552.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?

Mene bi zanimalo koji SSD uzeti do jedno 1600-1800kn? I recimo razlika u cijeni između ova dva:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=12991

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=13112

Da li je prati jednaka razlika u performansama? Uopce ne pratim SSDove pa ne znam.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji su vasi savjeti u vezi kupovine polovnog ssd-a?

Tocnije ovi!

Meni se cini da nije mnogo kesa, ali ga opet nebih uzeo da ga ne probam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 20:23 (alfaero).

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

mislav_01

- Uzmi si Samsung 840 Evo od 250GB.

alfaero

- Intelovi SSD diskovi slove kao jedni od najpouzadnijih, ali ne bih ti preporučio polovnu kupovinu.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

0 0 hvala 2
12 godina
alfaero kaže...

Koji su vasi savjeti u vezi kupovine polovnog ssd-a?

Tocnije ovi!

Meni se cini da nije mnogo kesa, ali ga opet nebih uzeo da ga ne probam.

Ovo je odlican ssd 520 serija ima 5god jamstvo inace u dućanu, jel ima taj jamstvo ili? Za koliko love trazi?

17 godina
Koji SSD?

Pokušavam si zamisliti koliko bi loše bilo staviti SSD od 64 GB i HDD od 80 GB u RAID0.

To bi bila integracija sporosti mehaničkog diska u paket s manama mehaničkih diskova kao i ssd-ova.

Moram to isprobati radi fore, nisu mi tako glupe ideje dugo padale na pamet.

Twitter: @191x7
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ima 5 godina garancije ali izasla jedna godina, znaci ostaju 4 godine intelove garancije i cijena 700 kuna!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 0:27 (alfaero).
12 godina

Probaj ga još spustit na 600kn i onda uzimaj.

17 godina
191x7 kaže...

Pokušavam si zamisliti koliko bi loše bilo staviti SSD od 64 GB i HDD od 80 GB u RAID0.

To bi bila integracija sporosti mehaničkog diska u paket s manama mehaničkih diskova kao i ssd-ova.

Moram to isprobati radi fore, nisu mi tako glupe ideje dugo padale na pamet.

Nije to ništa novo, no za imalo ozbiljan rad moraš imati i kontroler koji je toga "svjestan".

14 godina
http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
17 godina
EVO je brzi kaj znaci bolji a to kaj su oba dva basic znaci da dobis samo disk, bez dodatnog adaptera za ugradnju u 3,5" bay.
15 godina
Koji SSD?

d4rkd3atH

- Uzmi si 840 Evo i ne zamaraj se.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

0 1 hvala 0
14 godina

zahvaljujem ekipa :) naručen je Samsung Evo

e da i zaboravio sam pitati da li možda netko zna koliko garancije imam na taj ssd

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 16:50 (d4rkd3atH).
17 godina
d4rkd3atH kaže...

zahvaljujem ekipa :) naručen je Samsung Evo

e da i zaboravio sam pitati da li možda netko zna koliko garancije imam na taj ssd

...cini mi se oko 3god...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Sad sam  surfao internetom i naišao sam na SSD od OCZ koji su PCI-e da li ima kakve razlike o odnosu na SATA 3 s obzirom na performanse i pouzdanost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 19:27 (zeroname).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

brži 2 do 10 puta od standardnog ssd-a,a sad taj šta si ga vidija prouči sam

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
deckard kaže...
Eol kaže...

Kupljeno, stiže sutra. Sad samo prebaciti sav razvoj na sistemski disk i spremno dočekati migraciju...

Nudi li Intel neki SW za kloniranje Win7 sistemskog diska na SSD?

Imaš za skinuti s Intelovih stranica Intel Data Migration Software, ali ti ja toplo preporučam da si reinstaliraš Windowse na friško.

Eh, potrošio sam pare da bih štedio a ne trošio vrijeme... {#}

Uglavnom, evo ako nekom zatreba postupak koji mi je omogućio migraciju ispod 2 sata (Win7, obavezno imati puni backup starog diska):

- stari disk je bio spreman za migraciju jer je imao sistemsku particiju ~150GB, samo sam reinstalirao par važnih programa sa razvojnog D: diska na C:

- skinuo & namjestio odličan a besplatan AOMEI Partition Assistant SEhttp://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

- ubacio SSD u frontpanel na ploči i povezao na SATA3

- pokrenuo Migrate OS to SSD/HDD wizard (pratiti jednostavna uputstva) i ugodno se smjestio čitajući nešto na tabletu dok je program odradio svoje

- skinuo & namjestio Intel SSD Toolbox: https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=18455

- u Intelovom Toolbox-u obavio Firmware Update i System Tuner

Sad imam leteći cirkuski disk.

17 godina
Eol kaže...

Uglavnom, evo ako nekom zatreba postupak koji mi je omogućio migraciju ispod 2 sata (Win7, obavezno imati puni backup starog diska):

- stari disk je bio spreman za migraciju jer je imao sistemsku particiju ~150GB, samo sam reinstalirao par važnih programa sa razvojnog D: diska na C:

- skinuo & namjestio odličan a besplatan AOMEI Partition Assistant SEhttp://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

- ubacio SSD u frontpanel na ploči i povezao na SATA3

- pokrenuo Migrate OS to SSD/HDD wizard (pratiti jednostavna uputstva) i ugodno se smjestio čitajući nešto na tabletu dok je program odradio svoje

- skinuo & namjestio Intel SSD Toolbox: https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=18455

- u Intelovom Toolbox-u obavio Firmware Update i System Tuner

Sad imam leteći cirkuski disk.

Skini si još i instaliraj SSD Fresh, pa odradi one stvari koje ti nudi pod optimizaciju da pogasiš nepotrebne stvari Windoza koje ti samo čaraju po SSD-u i trate cikluse čelija (8+3 nazivi, defragmentacija itd.). Na sedmici to odradi pod obavezno jer za razliku od osmice sedmica nije baš pametna što se tiće SSD-a by default. Također savjetujem da si napraviš neki dinamički RAM disk nekim od alata za RAM diskove, i da si mapiraš TEMP/TMP i browser cache u RAM disk. U te se mape čara abnormalno. Ja koristim Primo Ramdisk, vjerojatno najbolje što ima za RAM diskove. Dobar je i Imdisk Virtual Disk Driver koji je free.

Deckard
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav!

Planiram da nabavim SSD pa me zanima misljenje forumasa.Ovo je izbor:

1. Mushkin Chronos Deluxe DX 120gb

2.Kingstone HyperX 3k 120gb      

3.Samsung 840 120gb

4.Silicon Power Velox 60 120gb

Ovo mi je prvi put da uzimam SSD tako da bi htjeo sto vise informacija,pogotovo me zanimaju velicine SSD-ova. Primjetio sam da ih ima vecih i manjih ali ovi koje sam ja nabrojao su svi 2.5,pa me zanima dali su to SSD-ovi interni koji se stavljaju  u kuciste.Nebi htjeo da slucajno uzmem SSD za laptop ili slicno

Hvala

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Exprince kaže...

Ovo mi je prvi put da uzimam SSD tako da bi htjeo sto vise informacija,pogotovo me zanimaju velicine SSD-ova. Primjetio sam da ih ima vecih i manjih ali ovi koje sam ja nabrojao su svi 2.5,pa me zanima dali su to SSD-ovi interni koji se stavljaju  u kuciste.Nebi htjeo da slucajno uzmem SSD za laptop ili slicno

Koliko lupetanja u samo dvije rečenice.

Ne znam samo kako si ti to primjetio da ima većih i manjih?

Svi su isti, eventualno je razlika od 2 mm u debljini, no to je nebitno.

14 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...
Exprince kaže...

Koliko lupetanja u samo dvije rečenice.

Ne znam samo kako si ti to primjetio da ima većih i manjih?

Svi su isti, eventualno je razlika od 2 mm u debljini, no to je nebitno.

Lupetanje ili ne znam sta sam vidjeo na sajtovima proizvodjaca.Nisu svi iste velicine i posto sam neiskusan sa SSD-ovima nebi htjeo pogresit,zato sam i dosao na forum da pitam,a ne da me idioti kao ti otpuzuju za lupetanje.Da sve znam nebi bio ovde

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
14 godina
protjeran
Koji SSD?

A što si vidio na sajtovima proizvođača? 1.8" diskove? Navedi više te različite veličine i što te buni.

I kako bi bilo da pročitaš par stranica ovog topica i vidiš šta ljudi kupuju, ili još bolje, provedeš par minuta u guglanju oko SSD-a, jer to ljudi rade kad nešto ne znaju.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

A što si vidio na sajtovima proizvođača? 1.8" diskove? Navedi više te različite veličine i što te buni.

I kako bi bilo da pročitaš par stranica ovog topica i vidiš šta ljudi kupuju, ili još bolje, provedeš par minuta u guglanju oko SSD-a, jer to ljudi rade kad nešto ne znaju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 21:03 (Exprince).
14 godina
protjeran
Koji SSD?

I to nisi mogao odma napisati nego stalno ponavljaš 'razlika je u veličini'?

Znači nije razlika u veličini nego u debljini, i napisao sam ti gore da je to nebitno, sa 7mm diskovima se dobije adapter debljine 2mm za ugradnju u laptop.

Uostalom, gotovo svi u prodaji su 7mm, barem kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 21:11 (bill_jobs).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

I to nisi mogao odma napisati nego stalno ponavljaš 'razlika je u veličini'?

Znači nije razlika u veličini nego u debljini, i napisao sam ti gore da je to nebitno, sa 7mm diskovima se dobije adapter debljine 2mm za ugradnju u laptop.

Uostalom, gotovo svi u prodaji su 7mm, barem kod nas.

Mozda se i jesam pogresno izrazio ali mislio sam da se razumjemo ali dobro nema veze.Uglavnom samo me je zanimalo dali je to neki faktor ali posto vidim da se dobijaju ti adapteri,nema problema.

Hvala

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koliko bi bilo pozeljno ostaviti praznog mjesta na ssdu jer sam cua sta je ssd popunjeniji da sporije radi... ? dali je to istina

Suba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Save kaže...

Koliko bi bilo pozeljno ostaviti praznog mjesta na ssdu jer sam cua sta je ssd popunjeniji da sporije radi... ? dali je to istina

Istina je. I nije zapravo problem toliko u praznom mjestu koliko u količini iskorištenih čelija u jednom ciklusu pisanja/brisanja. Po netu preporučuju 15-20% kapaciteta za ostaviti slobodno. Meni je interesantnije ne šarati po disku ako se ne mora, pa koliko drži prvi ciklus drži. Zato je fora imati što veći disk da ostane što više slobodnih čelija za nove zapise. Kod SSD-a je nešto drugačiji sistem brisanja/zapisivanja podataka, odn. organizacije stranica i blokova u kojima se podaci spremaju na disk, i zbog čega u konačnici dolazi do fragmentacije i problema s trpanjem novih podataka u blokove u kojima već postoje podaci a što usporava rad diska. Imaš po netu gomilu informacija na tu temu.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 10:04 (deckard).
15 godina
Koji SSD?

Save

- Kod novijih SSDova to više nije tako izraženo.

0 0 hvala 0
16 godina
deckard kaže...

Skini si još i instaliraj SSD Fresh, pa odradi one stvari koje ti nudi pod optimizaciju da pogasiš nepotrebne stvari Windoza koje ti samo čaraju po SSD-u i trate cikluse čelija (8+3 nazivi, defragmentacija itd.). Na sedmici to odradi pod obavezno jer za razliku od osmice sedmica nije baš pametna što se tiće SSD-a by default. Također savjetujem da si napraviš neki dinamički RAM disk nekim od alata za RAM diskove, i da si mapiraš TEMP/TMP i browser cache u RAM disk. U te se mape čara abnormalno. Ja koristim Primo Ramdisk, vjerojatno najbolje što ima za RAM diskove. Dobar je i Imdisk Virtual Disk Driver koji je free.

Hvala na savjetima - osvježio sam SSD Fresh-om, a RAM disk u mojim okolnostima smatram nepotrebnim (sys+usr temp sam ionako stavio na HDD).

16 godina
Koji SSD?
I mene muči što Internet preglednik (bilo koji) pravi cache i tu pohranjuje podatke, koje nakon nekog vremena brišem, a time se skraćuje vijek ssd-a.
Koristim IE 11 i on sprema u Temporary Internet Files sav sadržaj Internet pregleda, vidim da nudi u opcijama da se može premjestiti ta mapa na neki drugi direktorij, stavit ću je u neku mapu na hdd, i onda ću osloboditi ssd od tih silnih zapisa.

Jel sam u pravu, ili postoji još neki bolji način, ovo sa Ram memorijom ne kužim kako se to podešava.

0 0 hvala 0
17 godina
deckard kaže...
Save kaže...

Istina je. I nije zapravo problem toliko u praznom mjestu koliko u količini iskorištenih čelija u jednom ciklusu pisanja/brisanja. Po netu preporučuju 15-20% kapaciteta za ostaviti slobodno. Meni je interesantnije ne šarati po disku ako se ne mora, pa koliko drži prvi ciklus drži. Zato je fora imati što veći disk da ostane što više slobodnih čelija za nove zapise. Kod SSD-a je nešto drugačiji sistem brisanja/zapisivanja podataka, odn. organizacije stranica i blokova u kojima se podaci spremaju na disk, i zbog čega u konačnici dolazi do fragmentacije i problema s trpanjem novih podataka u blokove u kojima već postoje podaci a što usporava rad diska. Imaš po netu gomilu informacija na tu temu.

Ako se instaliraju novi Windowsi,da li se svi blokovi brišu i time SSD postaje jednako brzim kao kod 1. instalacije Windowsa?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice