Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.552.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?

Da najbolji je.

12 godina
ReaperCRO711 kaže...

Lijep pozdrav svima, ja imam mali problem. prije 2 tjedna kupio sam si Kingstone Hyper X 3K od 240 giga.  I normalno guglao sam sta sve treba napraviti sa svojim prvim SSD-om.

Iz nekog razloga kada stavim u bios na AHCI komp nece da mi se boota uopce i u samom bios-u mi nestanu i SSD i moj drugi hard od 1 terabajt... 

Moze li mi itko pomoci?

Prvo sto mi pada na pamet je da mozda updejtaš BIOS. 

14 godina
protjeran
roby27 kaže...

Da najbolji je.

a kakav je ovaj: Kingston HyperX 3K SH103S3/120G 120GB SATAIII = 866,56KN

Nino Tomas
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Može meni neka preporuka 120GB/180 GB SSD da nije preko 1000 kn ako je moguće? Želim proći što bolje {#}

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ninofreak12345 kaže...
roby27 kaže...

Da najbolji je.

a kakav je ovaj: Kingston HyperX 3K SH103S3/120G 120GB SATAIII = 866,56KN

Nije loš no dosta ih se kvari koliko sam cuo na par strana a i jedan moj frend ga ima i krepao mu je, Samsung je pored Intela najpouzdaniji tako da idi na Evo ili ako imas love 840Pro sa5god. jamstva MLC i nemoj razbijat glavu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 15:46 (roby27).
12 godina
AbeDomeNuS kaže...

Može meni neka preporuka 120GB/180 GB SSD da nije preko 1000 kn ako je moguće? Želim proći što bolje {#}

Samsung Evo 120GB ili Intel 335 180GB

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
ReaperCRO711 kaže...

Lijep pozdrav svima, ja imam mali problem. prije 2 tjedna kupio sam si Kingstone Hyper X 3K od 240 giga.  I normalno guglao sam sta sve treba napraviti sa svojim prvim SSD-om.

Iz nekog razloga kada stavim u bios na AHCI komp nece da mi se boota uopce i u samom bios-u mi nestanu i SSD i moj drugi hard od 1 terabajt... 

Moze li mi itko pomoci?

BIOS je vec updejtan imam Asus Maximus 2 Formula I nema nisu vec ajmeee izbacivali BIOS za tu maticnu :/

17 godina
ReaperCRO711 kaže...
roby27 kaže...
ReaperCRO711 kaže...

Moze li mi itko pomoci?

BIOS je vec updejtan imam Asus Maximus 2 Formula I nema nisu vec ajmeee izbacivali BIOS za tu maticnu :/

Zeza te kontroler. Prebaci diskove na drugi SATA kontroler. Imas Marvell (6 konektora) i Silicon Image (2 konektora).

U krajnjem slučaju, ako ti i ne radi AHCI nije veliki problem, samo nećeš imati NCQ i to je to.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 15:56 (191x7).
15 godina
neaktivan

si probao Reaperu priključit na drugi slot od SATA-e? ili nešto tako?

http://bambytalica.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
PaoloDP kaže...

si probao Reaperu priključit na drugi slot od SATA-e? ili nešto tako?

Jesam nema u koji ga nisam ubo i SSD i Hard probao sam i bez hard diska, znaci samo SSD da mi bude ukopcan.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
ReaperCRO711 kaže...
roby27 kaže...
ReaperCRO711 kaže...

Moze li mi itko pomoci?

Zeza te kontroler. Prebaci diskove na drugi SATA kontroler. Imas Marvell (6 konektora) i Silicon Image (2 konektora).

U krajnjem slučaju, ako ti i ne radi AHCI nije veliki problem, samo nećeš imati NCQ i to je to.

Taj kontroler sto zeza to na maticnoj ili? Mislim da znam  posto je novi SSD dal da ga idem mjenjat il ne

Nvm skuzio sam o cem pricas :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 16:17 (ReaperCRO711).
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

nerevar20

Ne, to je basic model, kakvo imas kuciste mozda podrzava 2,5" ssd? Bas gledam taj adapter nebi smio biti skup ali nemogu da nigdje nac...

Edit: evo nasao http://www.protis.hr/products/details/bay-rafter-lc-power-omogucuje-montazu-25-diska-u-35-bay-2x25/68226

Ma mislim da nemam 2,5 inca u kompu. Kuciste je neko staro 10g samo su komponente nove unutra. Dobro, hvala uzet cu disk a po ovaj adapter skocim u protis naknadno jer se ne isplati slati paketom adapter za 25kn. Moze li disk ovako samo stajat u kucistu jel da? Fakat vec dugo nisam montirao komp.

12 godina

Moze bez beda samo kupis onu ljepljivu traku sa obadvije strane te nakeljis na ssd i priljepis na dno kucista.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 21:16 (roby27).
17 godina
neaktivan

Još jednom:

Imam Kingston V300 120GB koji radi na Win XP.

Kojim software-om da izvršim poravnavanje?

Acronis AlignTool ili Paragon Alignment Tool?? Ili nešto treće?

17 godina
Erda kaže...

Još jednom:

Imam Kingston V300 120GB koji radi na Win XP.

Kojim software-om da izvršim poravnavanje?

Acronis AlignTool ili Paragon Alignment Tool?? Ili nešto treće?

Partition Wizard Home http://www.partitionwizard.com/

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Partition Wizard Home http://www.partitionwizard.com/

Tnx!!

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

primjetio sam da nakon para dana kako komp radi i da mi je stalno uključen torrent i chrome, da mi potroši svu memeoriju (imam 4Gb) to se do sada nikad nikad nije pojavilo da mi je sva memorija zauzeta do sad dok nisam SSD ugradio... ima tko kakvo objašnjenje!?

Hvala 

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kod koristenja SSD-a se prakticira gasenje swap memorije pa mozda zato.
12 godina
odjavljen
Koji SSD?

Neki savjeti za optimizaciju SSD-ova

COMODO secure :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 10:46 (Silwncer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Kod koristenja SSD-a se prakticira gasenje swap memorije pa mozda zato.

Ugašeno ... znači nije do toga !! neki drugi prijedlog !?

nema gaaa...
12 godina

Stigla nova serija 600 Seagate ssd-a sa 5god. jamstva, Toshiba togle NAND MLC čipovi i vrlo dobrim performansama po raznim bench testovima. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 14:20 (roby27).
12 godina
protjeran
Koji SSD?

Koji lažovi ovi u Xtreme Digital.....ja naručio Samsung Evo prošlog utorka, pisalo na stranici ima na zalihi i da stiže u roku 2-4 dana. Prošlo 6 dana i ja maloprije nazvao trgovinu da pitam kaže još im nije stiglo ni u Zagreb a kamoli da su meni poslali.........smradovi najobičniji pa šta onda lažu na stranici.......a mogao bih sad pričati i o "količini detalja" opisa proizvoda kojima nas "obasipaju" na sajtu. Đubrad.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 14:28 (Yoseep).
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Yoseep

- Imaš temu Extreme digital iskustva, tamo se izjasni.

- PS. ništa čudno, već doživio, prešao preko toga i gotovo, više ne kupujem tamo.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Yoseep

- Imaš temu Extreme digital iskustva, tamo se izjasni.

- PS. ništa čudno, već doživio, prešao preko toga i gotovo, više ne kupujem tamo.

E pa neću da se izjasnim tamo već hoću ovdje, ako ti smeta, nemoj čitati moje postove

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Stigla nova serija 600 Seagate ssd-a sa 5god. jamstva, Toshiba togle NAND MLC čipovi i vrlo dobrim performansama po raznim bench testovima. 

ma samo neka svi počinju proizvodit SSD-ove što više, nadam se da će cijene pasti još više i lagono izgurati ove mehaničke :)

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jel mi može netko objasniti jel teže proizvesti ssd ili ram memoriju? mislim zbog toga što za 700 kn kupiš ssd od 120 GB a za iste novce dobiješ 8 Gb ram-a sad kad su poskupili zbog jedne tvornice koja je zgorila, ko da ih nema 100 na svijetu ali svima paše da odmah drugi dan dignu cijene za 30 %.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 22:32 (knezbj).

0 1 hvala 0
17 godina
knezbj kaže...

Jel mi može netko objasniti jel teže proizvesti ssd ili ram memoriju? mislim zbog toga što za 700 kn kupiš ssd od 120 GB a za iste novce dobiješ 8 Gb ram-a sad kad su poskupili zbog jedne tvornice koja je zgorila, ko da ih nema 100 na svijetu ali svima paše da odmah drugi dan dignu cijene za 30 %.

Niti te dvije memorije imaju ikakve veze niti ima 100 tvornica RAM memorija.

15 godina
neaktivan

Hah, Old Iggy, bilo bi najbolje da počnu integrirati ssd-ove u matične poloče {#}

O proizvodnji ne znam puno, ali to su potpuno drugačiji tipovi memorija, drugačije se vjerovatno i adresira na nju. Možda je način izrade memorijskih modula sličan, ali cijeli interface koji omogućuje rad istih je potpuno drugačiji.  

17 godina
PaoloDP kaže...

Hah, Old Iggy, bilo bi najbolje da počnu integrirati ssd-ove u matične poloče {#}

O proizvodnji ne znam puno, ali to su potpuno drugačiji tipovi memorija, drugačije se vjerovatno i adresira na nju. Možda je način izrade memorijskih modula sličan, ali cijeli interface koji omogućuje rad istih je potpuno drugačiji.  

Pa, bilo je nekakvih modela koji su i imali to integrirano. {#}

Ima enormnih razlika između tih memorija, kao da kažeš automobil, a pokušaš komparirati Clio i F1. {#}

14 godina
Koji SSD?

Može li koji 120 GB SSD na ovu matičnu ploču http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2810#ov ?

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice