Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.551.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Koji SSD?
itomic009 kaže...

I dalje je besplatna za 1000kn i više a ispod toga je 30 kn fixno.

Ne, već tek za iznad 3000 kn, meni barem

14 godina

Pa onda su promijenili jer je bilo za 1000 kn kad sam ja kupovao prije 2 tjedna.

17 godina
neaktivan

Uzeo Kingston V300 120GB i ubacio ga umjesto HDD  u HP 4710s (SATA 2).

Evo rezultat Bootracera s HDD i onda s ubacivanjem SSD. Osjetno podizanje sistema, brži rad u aplikacijama, multitasking i sve ostalo.

I ubacio sam i AS SSD, čini mi se kao prosječan rezultat!!

Šta bi bilo da je SATA 3 {#} I da su WIN 8 {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 21:36 (Erda).
16 godina
Erda kaže...

Evo rezultat Bootracera s HDD i onda s ubacivanjem SSD. Osjetno podizanje sistema, brži rad u aplikacijama, multitasking i sve ostalo.

Šta bi bilo da je SATA 3 {#}

AHCI ti je isključen koliko vidim, vjerojatno i jesu zbog toga takve brzine.

14 godina
protjeran
SHELBY_09 kaže...

Di ti to vidiš da je ahci isključen? Meni se čini da ni ne znaš što je ahci.

Brzine su takve zato što ga spaja na sata2 kako je i rekao samo ti ne čitaš, i to su normalne brzine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 21:16 (bill_jobs).
16 godina

Nije mu AHCI isključen, nego mora poravnati particije..

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina

Ja isto imam oko 25s vremena i ne znam šta treba da bude brže !! AHCI i SATA3 on.

17 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...
Erda kaže...

Šta bi bilo da je SATA 3 {#}

Zaboravih reći da sam odmah uključio AHCI čim sam ga ubacio u laptop ali se javljao BSOD.

Nakon prebacivanja na IDE je instalacija Win XP išla normalno, nakon završetka instalacije sam opet prebacio u AHCI ali se opet javljao BSOD tako da sam vratio na IDE.

I može li mi netko reći zašto moj 2,5'' Seagate 500GB iz laptopa ne stane u ovo govno od ladice: http://www.telebit.hr/Ku-i-te-USB-2-5--INTER-TECH-SinanPower-SATA-HDD--USB-2-0-i-eSATA--IT-L-2500-BLACK/p/1060372490.aspx ?? Nedostaje pola mm da HDD uđe u ladicu. Uspio sam izvaditi onu elektroniku i spojit na HDD tako da radi bez tog kućišta ali kad tad nešto će kapnuti po tom hardu i pokvariti ga.

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Nije mu AHCI isključen, nego mora poravnati particije..

Šta je to??

14 godina
protjeran
Erda kaže...

I može li mi netko reći zašto moj 2,5'' Seagate 500GB iz laptopa ne stane u ovo govno od ladice: http://www.telebit.hr/Ku-i-te-USB-2-5--INTER-TECH-SinanPower-SATA-HDD--USB-2-0-i-eSATA--IT-L-2500-BLACK/p/1060372490.aspx ?? Nedostaje pola mm da HDD uđe u ladicu. Uspio sam izvaditi onu elektroniku i spojit na HDD tako da radi bez tog kućišta ali kad tad nešto će kapnuti po tom hardu i pokvariti ga.

Nisi skinuo onaj zaštitni lim sa harda, lol.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja isto imam oko 25s vremena i ne znam šta treba da bude brže !! AHCI i SATA3 on.

Pogledaj ovdje koje oni brzine imaju, 8,11 i 15 sek!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 21:49 (Erda).
17 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Nisi skinuo onaj zaštitni lim sa harda, lol.

Nemoj me zezat {#}, još si mislim da li se taj lim može skinut, jbg nikad to nisam radio.

Hvala!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 21:50 (Erda).
17 godina
Koji SSD?

Nemoj XP, nemoj, pogotovo ne u kombinaciji s SSD diskom. Nemoj. Molim te nemoj.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Znao sam da će netko i na ovo reagirati ali na žalost ne mogu mijenjati operativni sustav, imam orignal Wn XP a firma neće kupovati novije.

17 godina
Erda kaže...
191x7 kaže...

Znao sam da će netko i na ovo reagirati ali na žalost ne mogu mijenjati operativni sustav, imam orignal Wn XP a firma neće kupovati novije.

Firma će propast. Kao i taj SSD.

Twitter: @191x7
17 godina
Koji SSD?

ma kak dodete do tih8-11 sec ? meni 19,576 najbrze bilo?no nije da cu umrijet jer mi 10 sec duze radi ali me bas zanima...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo čisto usporedbe radi, šta kažete na rezultate?

AS SSD mi se čini skroz ok, ali nekako boot na desktop treba puno. Makar, moje ovako na prvu, on desktop obavi u max 10 sek, i onda bootracer nešto odbrojava u kutu nekoliko sek. Ssd nije potpuno prazan, ali instalirao sam samo par stvari (speed fan, steam, origin, bittorent, zune, office i drivere za grafu, to je sve ja mislim). Uspoređujem sa kolegom @drahic - em koji je imao win boot 10 i desk boot 5.. Skoro obrnuta situacija od mene. Dok je @pilgrim_23 sa EVO modelom od 120gb imao win boot 5 i desk 6.

Kažem, ja mislim da je to krivo jer stvarno mi se čini koda u ovih 16 sek od desktopa sve se podigne za max 10 sek.

Mali_Playa
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 5:07 (MV_gamer).
17 godina
191x7 kaže...

Zbog?

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo malo testova od moje strane, izmedju ostalog prvo ide Mushkin Chronos Deluxe MX, 120GB, SATA3

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Sada drugi :)
Na koji sam ponosniji

U pitanju su dva Kingstonova diska V300 SSD Now, po 60GB, SATA3, RAID0

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

- SSD može radit normalno na XPu, iako XP ne podržava trim, svaki SSD ima Garbage Collection koji zamjenjuje trim, tako da SSD neće propasti, a opet si dobio brži OS.

Erda

- Probaj instalirat drivere za chipset sa HP stranice za taj laptop, onda probaj u BIOSu upalit AHCI mod.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=3935158&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3935157&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=1093

- Ako ovo uspiješ, budeš još nešto dobio na brzini.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 10:41 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Decki stigla pila {#}{#}

HTC ONE je stigao !!!!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Opa, PRO verzija! :)

Jedan lik prodaje na njuškalu taj model za 1400kn bez garancije.

A grafulja je isto klasa! Negdje si se lijepo strošio :D

http://bambytalica.blogspot.com/
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kako stvari stoje za kompove uključene tipa 24/7 mislim ne baš skroz ali ono 3-5 dana je neprestano uključen, radi torrenta !?  Jel šteti to, jel to netko pročitao !? 

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Comfort kaže...

- Ako računalo radi na 24/7 za SSD neće štetit, a torrent klijent je svakako potrebno podesit da skida na mehanički disk, a ne na SSD i bit će sve OK.

- Još nešto, u power opcijama si podesi da računalo nikada ne gasi SSD kad je u stanju mirovanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 15:59 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Comfort kaže...

- Ako računalo radi na 24/7 za SSD neće štetit, a torrent klijent je svakako potrebno podesit da skida na mehanički disk, a ne na SSD i bit će sve OK.

- Još nešto, u power opcijama si podesi da računalo nikada ne gasi SSD kad je u stanju mirovanja, zbog broja startova.

Možeš nam pojasniti malo ovaj 2. navod? Znači da ga računalo gasi ili ne gasi (zbog broja satova)??

http://bambytalica.blogspot.com/
15 godina
PaoloDP kaže...

Možeš nam pojasniti malo ovaj 2. navod? Znači da ga računalo gasi ili ne gasi (zbog broja satova)??

- Osobno ja sam opciju Turn off HDD after postavljenu na never-znači SSD radi cijelo vrijeme kad radi i računalo, ako je to 24 sata, neka bude (slika 1), na taj način spriječavaš bespotrebno paljenje i gašenje stalno, ako radi, neka radi, prije će otići od paljenja i gašenja, nego o konstantnog rada, a i ne proizvodi zvuk, tako da ne smeta ničemu, veliki broj sati rada ga neće "ubit", gle koliko je moj radio (piše 102 godine, ne znam zašto) i to mi je samo kod Intela, kod Vertexa 4 ili Samsunga toga nema.

- Sada nisam siguran 100% da li se u SSD life povećava broj startova SSDa (SLIKA 2, ovaj nije toliko opterećen, malo je zapisano na njega, laptop u kojem je bio je riknuo pa sam ga stavio u novi, dosta je prostajao u ormaru, secure erase prošao bez problema sa programom parted magic) kad računalo u mirovanju ugasi SSD, pa ga opet pali kad pomakneš miša, mislim da sam negdje to pročitao da se povećava, pa ovako i to nastojim smanjit, nemojte me držati za riječ kod ovoga, nisam to provjeravao, ako netko želi neka isproba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 16:14 (Valentin17).
15 godina
Koji SSD?

pozdrav, uzeo bih si ovaj ssd uskoro pa me zanima mogu li se nekako windowsi sa sadasnjeg diska prebaciti na ssd ili ih moram ispocetka instalirati?

http://www.facebook.com/webshop112
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mustang995 kaže...

pozdrav, uzeo bih si ovaj ssd uskoro pa me zanima mogu li se nekako windowsi sa sadasnjeg diska prebaciti na ssd ili ih moram ispocetka instalirati?

- Samsung ima program za to, ali ja bih ti preporučio clean install OSa, prije samo u BIOSu upali AHCI, dalje sve kao i kod HDDa.

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo i mojega Samsunga 840 EVO 120Gb.

Boot Racer Boot Racer
AS SSD AS SSD
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice