- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Maknuo BitDefender Free 2013 i stavio Kaspersky AV 2013, brzine SSD-a porasle drastično...
Kingston V300 120GB @ SATA II.
daj molim te performanse su ti užas.
Već sam pitao ali bi sad htio konačno uzeti SSD pa da još jednom rezimiram prije kupnje:
Imam HP Probook 4710s ( http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/321957-321957-64295-3929941-3955552-3935157.html?dnr=1 )
Izvadio bi bi Hard disk i zamjenio s kombinacijom V300 http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0140409 i ovim odd-bayom http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=SST-TS09
Zanima me samo da li HDD iz HP-a stane u ovo kućište http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=IT-L-2500_ORANGE jer smeča iz HP-a ne odgovaraju na moje ujpite poslane davnih dana.
Trebao bi stat svaki 2,5" disk.
BTW:
Zasto si ne uzmes Samsung EVO 120Gb za 700kn (poskupio je, bio je 620kn)?
Ovak se to kod mene vrti.
2x 120 GB SSD u Raidu za nekih mozda 50 kn vise nego bi me jedan 240 GB kostal.
a ovo je novi samsung EVO 120 GB.... i ne u raidu...samo jedan....
Je i svinje mogu letjeti.
a cuj mozda i lete.....
... al opet vise bodova imaju.....Moj koment je isel na racun read brzine od 981,62 MB/s koje si dobil pri prvom mjerenju a to je nemoguce s jednim diskom.
Bodovi su za kurcikanje i beskorisni isto ko i write brzine.
Dobra brzina?Samsung 840 EVO 250GB.
Yup.
Imas na stranici prije ili 2 stranice isto sliku mojeg rezultata,isto ssd.
A sta se tice onih 900 i nesto,nije li to onaj bug koji se dogodi?
Dobra brzina?Samsung 840 EVO 250GB.
Yup.
Imas na stranici prije ili 2 stranice isto sliku mojeg rezultata,isto ssd.
A sta se tice onih 900 i nesto,nije li to onaj bug koji se dogodi?
Rezultat za jedan disk je genijalan i ovi EVO diskovi kikaju mojim obicnim ass, jedinu prednost koju imam je to kaj sam uzel dva spora pa sam dobil malo bolje vrijednosti.
Kad sam kupoval EVO nije bil u ponudi, danas da kupujem kupil bi dva EVO modela.
Pa mislio sam njega ali obzirom da je Sata2 razliku u brzini neću primjetiti.
Ali bi zato mogao uzeti V300 u toj trgovini jer je 150kn jeftiniji.
Ovak se to kod mene vrti.
2x 120 GB SSD u Raidu za nekih mozda 50 kn vise nego bi me jedan 240 GB kostal.
a ovo je novi samsung EVO 120 GB.... i ne u raidu...samo jedan....
Je i svinje mogu letjeti.
a cuj mozda i lete.....
... al opet vise bodova imaju.....Moj koment je isel na racun read brzine od 981,62 MB/s koje si dobil pri prvom mjerenju a to je nemoguce s jednim diskom.
Bodovi su za kurcikanje i beskorisni isto ko i write brzine.
pa jebiga sta da ti kazem reci programu da je nemoguce meni je tako izbacio i to je prvi bench koji sam napravio odma nakon clean instala win 8.1 i drivera....ako je program slago nisam ja....a ako je nemoguce da ima 981 onda laze i za ostala citanja sto si vidio i u snimci jer bi trebo imat sve bolje od mene ako je u raidu....i dosad sam mozda 10 puta odvrtio bench i nisu nikad iste brzine.....i meni je isto cudno to sam i napiso isto al svi benchaju istim programom da nevalja neko bi vec reko valda....
i meni je isto cudno to sam i napiso isto al svi benchaju istim programom da nevalja neko bi vec reko valda....
Ti programi ne valjaju od same ideje nadalje.
Koji SSD od ovih:
Kingston hiperx 3k R555/W510 120GB
Kingston KC300 R550/W520 120GB
ADATA 128GB SX900
SAMSUNG 120GB 840 EVO
Znaci vi mi preporucujete samsung evo .
Koji ssd bi bio posilje ovoga najbolji i isplatljiviji?
Zašto točno? Kad već pišeš mogao si napisat bar par argumenata. Ne kažem da valjaju, nego da obrazložiš zašto misliš da ne valjaju.
Zašto točno? Kad već pišeš mogao si napisat bar par argumenata. Ne kažem da valjaju, nego da obrazložiš zašto misliš da ne valjaju.
Prvi je problem u tome što se većina njih orijentira prema testu sekvencijalnog čitanja / pisanja, što je besmisleno i nepotrebno. 1% korisnika to treba, a takvi neće koristiti SSD.
Drugi par rukava je neprihvatljivost takvih testova za realan rad računala. Nitko ne može dobiti takve rezultate u stvarnosti niti mu trebaju.
Treće, sam test pojedinog diska se mora raditi u dvostruko realiziranoj okolini: prvo je test bez opterećenja ostalim servisima (znači, ne sistemski disk, bez ikakvog drugog opterećenja diska), drugo testiranje u realnom okruženju (na osnovu onog što korisnik radi), treće testovi moraju biti izvedeni na identičnom hardveru (kontroler i setup kontrolera je jako bitan).
Stoga se testiranja u ozbiljnim okruženjima baziraju na nizu testova generiranim prema korisničkim zahtjevima. Ovo s "vidi kolika mi je sekvencijalna brzina" je bitno kao da testiraš Golfa i Meganea isključivo prema top speedu na autocesti. Nikom bitno.
pa jebiga sta da ti kazem reci programu da je nemoguce meni je tako izbacio i to je prvi bench koji sam napravio odma nakon clean instala win 8.1 i drivera....ako je program slago nisam ja....a ako je nemoguce da ima 981 onda laze i za ostala citanja sto si vidio i u snimci jer bi trebo imat sve bolje od mene ako je u raidu....i dosad sam mozda 10 puta odvrtio bench i nisu nikad iste brzine.....i meni je isto cudno to sam i napiso isto al svi benchaju istim programom da nevalja neko bi vec reko valda....
Sve pet, to s 900 MB je bug a brzina zapisa je bolja jer je bolji disk. Kod mene su basic modeli koji imaju write speed oko 200 MB i to mi je ok jer kad nesto instaliram gotov sam sa pisanjem i brzina pisanja mi je krajnje nevazna.
Bitno mi je kad upalim neki program ili igru da sto brze loada.
...
Oh, ja sam te krivo skužio. Mislio sam da hoćeš reć da ovi programi za testiranje brzina kao takvi nisu vjerodostojni, tj. da oni ne valjaju. Inače se slažem sa svime što si rekao, sekvencijalna brzina čitanja/pisanja u pravilu uopće ne čini razliku običnom kućnom korisniku. Zapravo čini je samo u iznimnim situacijama, npr. da u konfi imam 3-4 ssd-a od kojih svaki može bar 400MB/s r/w pa idem prebacivat nekakav film od 10GB sa jednog na drugi. I da, usporedba sa Golfom i Meganeom je baš pogođena. 
Samsung 840 EVO 128GB - Kingston HyperX 120GB - Kingston V300 120GB
Biraj na osnovu toga kako ti se izgledom uklapaju uz ostale komponente, ostale razlike su mizerno male.
Mizerno male? Pogledaj kolika je razlika između 840 EVO i Kingstona V300 u kopiranju:
Ne znam za tebe, ali meni je ovo ogromna razlika, tim više što su ovo ssd-ovi, znači nije SSD vs HDD pa da je za očekivat veliku razliku.
Opali HVALA ↓↓↓
...
Oh, ja sam te krivo skužio. Mislio sam da hoćeš reć da ovi programi za testiranje brzina kao takvi nisu vjerodostojni, tj. da oni ne valjaju. Inače se slažem sa svime što si rekao, sekvencijalna brzina čitanja/pisanja u pravilu uopće ne čini razliku običnom kućnom korisniku. Zapravo čini je samo u iznimnim situacijama, npr. da u konfi imam 3-4 ssd-a od kojih svaki može bar 400MB/s r/w pa idem prebacivat nekakav film od 10GB sa jednog na drugi. I da, usporedba sa Golfom i Meganeom je baš pogođena. 
Otprilike. Samo, za čuvanje i kopiranje tolike količine filmova neisplativo je imati SSD. A što se automobila tiče, idealna varijanta je kad korisniku nije baš jasno prebaciti to u sferu vozila - brzo shvate. 
Samsung 840 EVO 128GB - Kingston HyperX 120GB - Kingston V300 120GB
Biraj na osnovu toga kako ti se izgledom uklapaju uz ostale komponente, ostale razlike su mizerno male.
Mizerno male? Pogledaj kolika je razlika između 840 EVO i Kingstona V300 u kopiranju:
Ne znam za tebe, ali meni je ovo ogromna razlika, tim više što su ovo ssd-ovi, znači nije SSD vs HDD pa da je za očekivat veliku razliku.
Pa ne možeš uspoređivati rezultate SSD-ova od 120/128 sa 240/256 ili čak sa 480/500/512 GB kao što ti prikazuješ!!!
SSD-ovi sa većim kapacitetom su brži od onih sa manjim kapacitetom.
Trebam pomoć!!
Na kraju sam se odlučio za Samsung Samsung EVO 120Gb (hvala Djigibao).
Hard iz laptopa ću staviti u ovo kućište ali me muči što bi sve htio uzeti u jednoj trgovini, a ne mogu naći (ili ne znam) ovakav adapter u Extreme digitalu ili Linksu--a ne javljaju mi se na telefon.
Zna li netko da li ovi to imaju u ponudi?
Stvarno se vidi da nemaš blage o SSD-ovim, uspoređuje onoga od 500GB sa drugim koji ima 120GB. :facepalm:
Ajd nemoj više ništa pisati.
LOL, znači što je veći disk to je duplo brži? Recite onda Seagateu 600 od 240GB sa dijagrama da ne smije/ne može biti brz kao 840 EVO od 500GB zato što je duplo manji. Uglavnom, 191x7 stavlja Samsunga 840 EVO i Kingstona V300 u isti koš(samo zato što sam ima jednog) a to nebi trebao.
A inače nije onaj Kingston bez razloga onako užasno spor kod baratanja sa slikama i mp3cama.. zna li tko od vas dvojice znalaca možda koji je razlog?
A inače nije onaj Kingston bez razloga onako užasno spor kod baratanja sa slikama i mp3cama.. zna li tko od vas dvojice znalaca možda koji je razlog?
Uopće nije spor, nemoj pisat svašta, imam taj SSD (zajedno sa još 4) i ne znam o čemu pričaš.
Razlike između svih tih SSD-ova od 120GB (koji su najčešći) su totalno zanemarive i korisniku neprimjetne, to govorim iz osobno iskustva i to je već ponovljeno milijun puta, ali neki svejedno opet imaju potrebu kačit neke testove gdje ne netko nešto mjerio.
Uopće nije spor, nemoj pisat svašta, imam taj SSD (zajedno sa još 4) i ne znam o čemu pričaš.
Razlike između svih tih SSD-ova od 120GB (koji su najčešći) su totalno zanemarive i korisniku neprimjetne, to govorim iz osobno iskustva i to je već ponovljeno milijun puta, ali neki svejedno opet imaju potrebu kačit neke testove gdje ne netko nešto mjerio.
A tu smo dakle. Ja mislio da bez razloga braniš Kingstona, a kad ono - i ti imaš jednog. Izlazim iz ove rasprave. Ako sumnjaš u kvalitetu testova po netu, mogao si nam ti odvrtit par usporednih testova da nam dokažeš kako je cijeli net u krivu.
A tu smo dakle. Ja mislio da bez razloga braniš Kingstona, a kad ono - i ti imaš jednog. Izlazim iz ove rasprave. Ako sumnjaš u kvalitetu testova po netu, mogao si nam ti odvrtit par usporednih testova da nam dokažeš kako je cijeli net u krivu.
Imam Kingstone, Samsung Basic i 2x Adatu.
Da ne znam koji sam stavio u koji PC ne bi pojma imao o kojem se SSD-u radi, toliko o tome.
naručio samsunga evo 120 gb,hvala svima.nisam još imao SSD i baš me zanima ta brzina o kojoj svi pričaju.
Ja sam ostao jaaako iznenaden. Ugodno naravno. Isto prvo iskustvo sa SSDom i ono. wow. :)
Brzina dizanja wina,nema ni malo 'cekanja' za ulaz u datoteke..Ma sve. Vidjet ces. :)
Mali_Playa
Koji od ova dva?
SAMSUNG 840 120Gb EVO Desktop kit
ili
KINGSTON HIPERX 3K 120Gb
Opali HVALA ↓↓↓