- Dovoljno je 4GB RAMa, stavi x64 verziju.
Ok, tnx!!
- Dovoljno je 4GB RAMa, stavi x64 verziju.
Ok, tnx!!
Može neka preporuka ssd-a 120/128 gb, stavio bi ga za igre ,programe i sl. .već imam jedan vertex 3 na kojem su windowsi.
Može neka preporuka ssd-a 120/128 gb, stavio bi ga za igre ,programe i sl. .već imam jedan vertex 3 na kojem su windowsi.
Buđet?
Inače uzmi Samsung 840 pro 128gb ili OCZ Vector.
Pitanje za znalce; da li se može očekivati dodatno pojeftinjenje ovih SSD-ova iz 'niže klase'
odnosno navedenih best-buyeva do trenutnih 700 kn? (Kingston recimo)
Dakle, da li je realno očekivati za Božićne blagdane nekakve cijene od 500injak kn ili ne?
Naprosto ne pratim ovu granu tehnologije pa pitam.
Pitanje za znalce; da li se može očekivati dodatno pojeftinjenje ovih SSD-ova iz 'niže klase'
odnosno navedenih best-buyeva do trenutnih 700 kn? (Kingston recimo)
Dakle, da li je realno očekivati za Božićne blagdane nekakve cijene od 500injak kn ili ne?
Naprosto ne pratim ovu granu tehnologije pa pitam.
Mislim da neće iči cijene dolje, barem ne drastično.
Buđet?
Maximalno 1200 kn
Buđet?
Maximalno 1200 kn
Kingston SSDNow V300 za 700 Kn i ostale novce uložiš u nešto drugo (možda 1 1000GB disk za pohranu npr).
Buđet?
Maximalno 1200 kn
Kingston SSDNow V300 za 700 Kn i ostale novce uložiš u nešto drugo (možda 1 1000GB disk za pohranu npr).
Ma svedno moram za mjesec dana uzet novi hdd ocekujem neke pare tako da ce to pricekat , a mislio sam si od ssd uzet isto vertex 3 120gb , neznam kakav je u odnosu na druge, a za ovog vectora sam cuo da ima nekih oroblema na testovima brzine itd...
Pozdrav,
jedan prijatelj ide u SAD pa me zanima ima li smisla da mi tamo nabavi neki model, pošto su cijene za recimo, u NCIX, Samsung 840 250GB oko 400kn (i više) jeftinije. Dali garancija vrijedi u cijelom svijetu ili ne?
Dali "ima potrebe" za garancijom, posto nisam vidio ni jedan post da se tuzite na samsung i da je netko iskoristio garanciju.
Pozdrav,
jedan prijatelj ide u SAD pa me zanima ima li smisla da mi tamo nabavi neki model, pošto su cijene za recimo, u NCIX, Samsung 840 250GB oko 400kn (i više) jeftinije. Dali garancija vrijedi u cijelom svijetu ili ne?
Dali "ima potrebe" za garancijom, posto nisam vidio ni jedan post da se tuzite na samsung i da je netko iskoristio garanciju.
Ma uzimaj vani jeftinije je...
molim pomoc dvoumim se izmedu : SAMSUNG 840 120gb i KINGSTON V300 120 GB, jel tko citao da se koji kvari ili nesto Samsung je kao pouzdan a sad jel to istina ili ne !? karakteristike idu u korist KINGSTONA ali cijenovni rang je isti oko 700kn pa...
hvala puno
| 11 | Samsung 840 Basic |
|---|---|
| 4 | Kingston V300 |
molim pomoc dvoumim se izmedu : SAMSUNG 840 120gb i KINGSTON V300 120 GB, jel tko citao da se koji kvari ili nesto Samsung je kao pouzdan a sad jel to istina ili ne !? karakteristike idu u korist KINGSTONA ali cijenovni rang je isti oko 700kn pa...
hvala puno
Muči me isto pitanje, već 5 dana, nikako da se odlučim...
Protegnite se za 100 kn i uzmite Samsung 840 EVO 
Na amazonu je Samsung EVO 250 GB po 1170kn.
Uzas kolko ovi kod nas imaju vise cijene.
Zasto bas njega kad si ga preporucio, mislim daj neki argument !?
hvala
- Bolje za te novce uzeti Kingston V300 120GB ili ako hoćeš više izdvojit, onda Kingston HyperX.
hvala
Pa brži je od ova dva, a razlika u cijeni nije velika.. još kad stigne i u druge trgovine cijena bi mogla biti i niža.
Ima i neke nove điđe tipa RAPID Mode.
Je li kod nas došao Kingstone s novim firmwareom, da me ne bi dopala 5.06 verzija? Pošto sam čuo da se kod njih firmware ne može mijenjati, odnosno updateati...
Puno je veća razlika u cijeni nego što je razlika u brzini.
Daj realne testove i reci koliko je brži, za koliko stotinki će prije podići windowse?
Ne znam zašto lupaš bezveze, nema šanse da će itko primjetiti razliku u brzini bilo kojeg SATA3 SSD-a, tako da treba uvijek uzeti najjeftiniji, sve ostalo je bacanje novaca.
nema šanse da će itko primjetiti razliku u brzini bilo kojeg SATA3 SSD-a, tako da treba uvijek uzeti najjeftiniji
Molim te, nemoj pričati gluposti. Netko bi mogao i poslušati ovaj savjet.
Puno je veća razlika u cijeni nego što je razlika u brzini.
Daj realne testove i reci koliko je brži, za koliko stotinki će prije podići windowse?
Ne znam zašto lupaš bezveze, nema šanse da će itko primjetiti razliku u brzini bilo kojeg SATA3 SSD-a, tako da treba uvijek uzeti najjeftiniji, sve ostalo je bacanje novaca.
S ovim se apsolutno slazem ...
Molim te, nemoj pričati gluposti. Netko bi mogao i poslušati ovaj savjet.
Koja je svrha ovakvih postova?
Ili napiši nešto konkretno ili se ne javljaj.
Imao sam sve moguće SSD-ove u PC-u, da ne znam koji sam stavio nema šanse da bi po brzini rada uspio pogoditi o kojem se radi.
Razlika je nemoguća za primjetiti, a ti trkeljaj i dalje.
Koja je svrha ovakvih postova?
Ili napiši nešto konkretno ili se ne javljaj.
Imao sam sve moguće SSD-ove u PC-u, da ne znam koji sam stavio nema šanse da bi po brzini rada uspio pogoditi o kojem se radi.
Razlika je nemoguća za primjetiti, a ti trkeljaj i dalje.
Ma to je primjetno samo na nekim testovima a za korisnika je neprimjetno, kao što nećemo primjetiti brzinu memorije radila ona na 1600Mhz ili 1866Mhz.
hvala
Pa brži je od ova dva, a razlika u cijeni nije velika.. još kad stigne i u druge trgovine cijena bi mogla biti i niža.
Ima i neke nove điđe tipa RAPID Mode.
...i najvažnije od sveg - evo ima mlc nand memoriju, dok basic radi sa tlc nandom, čija je sposobnost zapisivanja (u prijevodu trajnost ssd-a) točno triput manja
...zato preporuka i kingstonu v300 u odnosu na zamzung basic jer i on također ugrađuje mlc
Ekipa,
molim preporuku za SSD, budzet cca 1200kn. Na njemu bi drzao OS (7ca), programe (photoshop) i nesto igara (bf3, Rome2...)...fajlovi idu na HDD
Nadam se da se možeš rastegnuti još 21 kunu.
koliko citam po netu taj Intel je nekakva starija tehnologija, stogod to znacilo
prednost mu je definitivno omjer cijene po GB
ima li ga netko, reallife dojmovi?
drugi prijedlozi?
drugi prijedlozi?
Kingston SSD Now V300; jedan od 60 GB za OS i jedan od 120 GB za programe i igre. Izađe taman oko 1200 Kn.
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=kingston+v300+60
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=kingston+v300+120