Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.549.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?
Uzeo sam kingston hyper x 120 gb u adm-u za 800 kn. E sad,trenutno mi je system disk agility 3,da li da stavljam winse na ovaj novi ili da si instalacije koje su velike (wow i slicno) prebacim a agility ostane sistemski?
15 godina
Koji SSD?

markez_cro

- Ugradi ovaj novi od 120GB, na njega stavi OS, igre i programe.

- Agility prodaj i te pare uloži u nešto drugo.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 13:37 (Valentin17).

0 1 hvala 0
17 godina
markez_cro kaže...
Uzeo sam kingston hyper x 120 gb u adm-u za 800 kn. E sad,trenutno mi je system disk agility 3,da li da stavljam winse na ovaj novi ili da si instalacije koje su velike (wow i slicno) prebacim a agility ostane sistemski?

Ako ti je na tom Agility-u zadnji dostupan firmver i ako je disk ispravan (SSDLife, HArd Disk Sentinel, HDTune i slični ne pokazuju probleme) onda slobodno možeš na njemu ostaviti OS. HyperX jeste brži ali to je razlika koju generalno u radu nebi osjetio tako da nema smisla zbog toga sada reinstalirati Windowse.

Twitter: @191x7
16 godina
Koji SSD?

Evo instalirao sve, čini mi se da nešto nije u redu s diskom mada SSD life kaže da je health 100%. Ne znam zašto su ovako male brzine pisanja?

Disk je Kingston Hyperx 3K 128 GB

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 14:58 (markez_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Jucer kupio Adata SP900 64gb. Moj prvi SSD. Prezadovoljan sam brzinom.
B-A-R-C-A
17 godina
markez_cro kaže...

Evo instalirao sve, čini mi se da nešto nije u redu s diskom mada SSD life kaže da je health 100%. Ne znam zašto su ovako male brzine pisanja?

Disk je Kingston Hyperx 3K 128 GB

Nemaš instalirane drivere za čipset i AHCI. Odmah na sites.amd.com i ispravi to.

16 godina
Koji SSD?

Reinstalirao winse, stavio drivere, opet isto.. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
markez_cro kaže...

Reinstalirao winse, stavio drivere, opet isto.. :(

Što kaže Hard Disk Sentinel? Što HDTune?

16 godina
Koji SSD?

Evo sve što sam mjerio, AS SSD je gore u postu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Bok ljudi, evo uzeo sam napokon SSD, nadam se da su brzine kakve bi trebale bit?

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

DiRT

- Ok je to.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 0 hvala 1
16 godina
Koji SSD?

Je li ovo OK za Samsung 840 Basic? Moguće i da mi je SATA bottleneck, spojen je na Marvell kontroler jer nemam nativnog na procesoru, a čini mi se da je njemu max. propusnost 5Gbps

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 23:14 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

sutra i meni dolazi Kingston Hyperx 3K 128 GB pa ču javit i ja svoja mjerenja .. mada mi je matična sata 2 .. tako da bude sporije nego je to sata 3

mada, mene zanima, koje programe ste koristili za prebacivanje na SSD, ili ste išli na novu instalaciju?  Htio bi si skratit muke

ahci mode je i sada, win 8 obični

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Stigao mi je Intel 520 :)
Recite mi koji partition style da odaberem, MBR ili GPT? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

The main drive is always MBR.

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Da li netko ima iskustava s ovim SSD-om, čini mi se dobra cijena:

http://www.computeruniverse.net/products/90505643/crucial-ssd-m500.asp

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jel je dobar Intel 335, 180 GB je malo više od 1000 kn?

0 0 hvala 0
15 godina
knezbj kaže...

Jel je dobar Intel 335, 180 GB je malo više od 1000 kn?

- Dobar je.{#}

13 godina
The Man kaže...

The main drive is always MBR.

I kod mene je Intel 520.

Gdje se to podešava ?

Prilikom instalacije windowsa ili ?

15 godina
Koji SSD?

darijoman

- Prilikom instalacije OSa, ako radi ne diraj ništa.{#}

0 0 hvala 1
13 godina
Valentin17 kaže...

darijoman

- Prilikom instalacije OSa, ako radi ne diraj ništa.{#}

Radi perfektno.

Pitam čisto radi informacija, da možda postavke tih parametara ne utječu na performanse.

16 godina
Koji SSD?

Evo Samsung BAsic 840 120Gb na akciji!! Zašto mu je write speed puno manji nego Kingstoneu V300? Nasao odgovor! :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 1:29 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam HP Probook 4710s ( http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/321957-321957-64295-3929941-3955552-3935157.html?dnr=1 )

koji mi je postao dosta spor jer imam hrpu aplikacija.

Ubacio biSamsung basic 840 120Gb.

Zanima me kako da saznam da li će taj SSD stati umjesto DVD-a??

17 godina
Erda kaže...

Imam HP Probook 4710s ( http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06a/321957-321957-64295-3929941-3955552-3935157.html?dnr=1 )

koji mi je postao dosta spor jer imam hrpu aplikacija.

Ubacio biSamsung basic 840 120Gb.

Zanima me kako da saznam da li će taj SSD stati umjesto DVD-a??

Uzmi Kingston V300, bolji je.

Stane SSD umjesto DVD-a no trebaš koristiti adapter koji bi tako ugradnju omogućio.

Kad nabaviš adapter i SSD, preporuka je SSD koristiti u mjestu predviđenom za disk a onda hdd u tom adapteru/nosaču.

Premda, moja preporuka bi ti bila samo zamjena HDD-a SSD-om pri čemu bi HDD stavio u ladicu za disk i koristio ga kao prijenosni (preko usb).

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Uzmi Kingston V300, bolji je.

Stane SSD umjesto DVD-a no trebaš koristiti adapter koji bi tako ugradnju omogućio.

Kad nabaviš adapter i SSD, preporuka je SSD koristiti u mjestu predviđenom za disk a onda hdd u tom adapteru/nosaču.

Premda, moja preporuka bi ti bila samo zamjena HDD-a SSD-om pri čemu bi HDD stavio u ladicu za disk i koristio ga kao prijenosni (preko usb).

To te pitam, zaboravih napomenuti da je Laptop stacionarni, nosim ga jednom godišnje na ljetovanje, ostatak vremena je u kancelariji tako da je ova opcija s ladicom za disk puno bolja. Imamo još par pitanja:

1. Obzirom da je laptop star 3 godine, jel nije svejedno koji ide SSD unutra obzirom da je ploča stara s Mobile Intel® PM45 chipsetom SATA II tako da ne mogu iskoristiti ove nove brze SSD-ove??

2. Da li je bolje da probam migraciju trenutnih Windowsa ili da instaliram nove Win na SSD? Iskreno, lijeno mi je sve to ponovo instalirati...

17 godina
Erda kaže...

To te pitam, zaboravih napomenuti da je Laptop stacionarni, nosim ga jednom godišnje na ljetovanje, ostatak vremena je u kancelariji tako da je ova opcija s ladicom za disk puno bolja. Imamo još par pitanja:

1. Obzirom da je laptop star 3 godine, jel nije svejedno koji ide SSD unutra obzirom da je ploča stara s Mobile Intel® PM45 chipsetom SATA II tako da ne mogu iskoristiti ove nove brze SSD-ove??

2. Da li je bolje da probam migraciju trenutnih Windowsa ili da instaliram nove Win na SSD? Iskreno, lijeno mi je sve to ponovo instalirati...

1. Baš zato što je svejedno sam i napisao da uzmeš Kingstona. Jeftiniji je od Samsunga 840 basic, a i bolji je.

2. Ne, nemoj migraciju, to je uvijek loše. Nove Windowse, 7 ili bolje 8 ako možeš. na SSD se to brzo instalira, a nakon instalacije Windowsa i drivera samo odeš na ninite.com te odabereš programe koje da ti stavi te ti ono više-manje smao nabrzaka stavi večinu programa koje uopće trebaš. Nakon toga svega staviš SSDFresh za optimizaciju Windowsa za rad s SSD-om i SSDLife za pregled zdravlja SSD-a. Imaš šta raditi koji sat, ali isplati se.

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

1. Baš zato što je svejedno sam i napisao da uzmeš Kingstona. Jeftiniji je od Samsunga 840 basic, a i bolji je.

2. Ne, nemoj migraciju, to je uvijek loše. Nove Windowse, 7 ili bolje 8 ako možeš. na SSD se to brzo instalira, a nakon instalacije Windowsa i drivera samo odeš na ninite.com te odabereš programe koje da ti stavi te ti ono više-manje smao nabrzaka stavi večinu programa koje uopće trebaš. Nakon toga svega staviš SSDFresh za optimizaciju Windowsa za rad s SSD-om i SSDLife za pregled zdravlja SSD-a. Imaš šta raditi koji sat, ali isplati se.

Ok, uzimam Kingstona.

Ninite.com nisam koristio ali izgleda odlično poklikat apliakcije koje hoćeš i on ti sve instalira. Jedino ne nam kako će instalirat Office, imam original 2007??

I ne znam, probat ću vidjeti koliko košta update Win XP koje trenutno imam original, na WIn8.

To bi trebalo onda sve letiti :)

17 godina

On ti instalira office trial verziju, samo uneeš ključ od svoga i trebalo bi raditi.

Ako sumnjaš u to, ne staviš da ti instalira office već ga sma instaliraš i problem riješen.

Windows 8 DSP dođe ti nekih 800 Kn na više. 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=windows+8+dsp

Windows 7 isto tako.

Ako ti laptop ima više od 2GB memorije, stavi si x64 (64-bit) Windowse.

Ako ima 2GB i ne moeš staviti više - stavi x86 (32-bit) Windowse.

XP ima samo 12 godina, to ne treba više koristiti. Odavno.

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

On ti instalira office trial verziju, samo uneeš ključ od svoga i trebalo bi raditi.

Ako sumnjaš u to, ne staviš da ti instalira office već ga sma instaliraš i problem riješen.

Windows 8 DSP dođe ti nekih 800 Kn na više. 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=windows+8+dsp

Windows 7 isto tako.

Ako ti laptop ima više od 2GB memorije, stavi si x64 (64-bit) Windowse.

Ako ima 2GB i ne moeš staviti više - stavi x86 (32-bit) Windowse.

XP ima samo 12 godina, to ne treba više koristiti. Odavno.

Ok, imam 4GB memorije, to bi trebalo biti dovoljno za 64 bit Win8.

Hvala na odgovoru!!

15 godina
Koji SSD?

Erda

- Dovoljno je 4GB RAMa, stavi x64 verziju.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice